Koji kanap kupiti?

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Planiram da za sledecu sezonu uzmem novi kanap.Trenutno koristim Royal Wulf triangle taper(mislim da se tako pise) i neki Airflo ali ne znam tacan naziv(taj mi je na rezervnoj spulni).Posto bih pecao pretezno klena na suvu musicu na malim rekama,uz povremeni odlazak na Ribnik,Plivu ili neki od revira u regionu.Koristim stap Vision GT Four four #5 9ft,cekrk Vosseler DC2 5/6.
Sto se tice novca ne bi da cena prelazi nekih 60 €.
Molio bih uvazene kolege da mi iz svog iskustva predloze koji bi kanap bio najbolje resenje za mene..Imao sam nameru da kupim Vision Cult ali mi jedan iskusniji musicar rece da ga zaobidjem.. ;-)
I koja mi je boja kanapa najbolja?

Hvala svima...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa za te pare mozes da biras...ja koristim najjeftinije kanape po 5-10funti i nemam nikakav problem sa njima..verovatno kad bih kupio neki skuplji kanap (kvalitetniji) verovatno bi progledao....ja za te pare maxfly gledam cekrk da uzmem :hammer: :hammer: :hammer:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Pa nije tamo standard kao u Srbiji,vidi na sta mi pecamo....jbg ima se,moze se  :hammer:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Pa to mu ja kazem, bolje da se vrati da igra za Ergonom.
Bar bi pecao kvalitetnim kanapima.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Posteno  :D  :D  :D

Ajde da ne kvarim temu coveku...moj glas ide za Varivas.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Dakle Rio Gold i Varivas.
A koji Rio 5 ili 6?
I koji Varivas je u pitanju?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Gt four ne zahteva kanap u vecoj klasi, bar koliko sam ja imao prilike da ga isprobam, tako da je Rio gold #5 dobar izbor. Imas mnogo dobrih kanapa na trzistu, predlazem gold zato sto je izuzetno izdrzljiv na ostecenja i sto ima jedan dugacak ravnomeran bak tapering, tako da ce ti omoguciti finu prezentaciju na malim daljinama, jer bi bio kao neki polu - DT, medjutim zna da leti izuzetno daleko kad zatreba. Sigurno je neki odgovarajuci od Varivasa, takodje dobar izbor, al nista o njima ne mogu reci jer nikad nisam probao ni jedan. Sve  svemu... Srecno u izboru....  :tbumb:

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Mozes da razmislis i o Barrio kanapima. Ja sam porucio GT125 u varijanti WF5F, treba da stigne sledeceg meseca.

Taj kanap je namenjen prevashodno za postizanje daljine, ali mislim da ce se dobro snaci i na manjim distancama zbog dugacke glave.
Boja je narandzasta, a vidi, cak ti se slaze i sa stapom (GT  :hammer:). Cena je verovatno prihvatljiva i za Gegulu  :D

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
maxfly je napisao(la):
Planiram da za sledecu sezonu uzmem novi kanap.Trenutno koristim Royal Wulf triangle taper(mislim da se tako pise) i neki Airflo ali ne znam tacan naziv(taj mi je na rezervnoj spulni).Posto bih pecao pretezno klena na suvu musicu na malim rekama,uz povremeni odlazak na Ribnik,Plivu ili neki od revira u regionu.Koristim stap Vision GT Four four #5 9ft,cekrk Vosseler DC2 5/6.
Sto se tice novca ne bi da cena prelazi nekih 60 €.
Molio bih uvazene kolege da mi iz svog iskustva predloze koji bi kanap bio najbolje resenje za mene..Imao sam nameru da kupim Vision Cult ali mi jedan iskusniji musicar rece da ga zaobidjem.. ;-)
I koja mi je boja kanapa najbolja?

Hvala svima...
Maxfly,A sta ti se ne svidja kod TT? Ja posle svega sto isprobah,rado bih ponovo uzeo TT!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
nespetro je napisao(la):
Gt four ne zahteva kanap u vecoj klasi, bar koliko sam ja imao prilike da ga isprobam, tako da je Rio gold #5 dobar izbor. Imas mnogo dobrih kanapa na trzistu, predlazem gold zato sto je izuzetno izdrzljiv na ostecenja i sto ima jedan dugacak ravnomeran bak tapering, tako da ce ti omoguciti finu prezentaciju na malim daljinama, jer bi bio kao neki polu - DT, medjutim zna da leti izuzetno daleko kad zatreba. Sigurno je neki odgovarajuci od Varivasa, takodje dobar izbor, al nista o njima ne mogu reci jer nikad nisam probao ni jedan. Sve  svemu... Srecno u izboru....  :tbumb:

Neso, blago si pobrkao neke stvari. Dugacak zadnji taper pomaze samo kod podizanja sa vode da lakse odlepis strunu sa povisine i za bolju kontrolu u samom mahanju, a za finu prezentaciju je zaduzen dugacki prednji taper. Svi presentation kanapi imaju jako dugacak prednji konus a svi bacacki jako dugacak zadnji konus.
Ono gde mogu da se slozim, da jeGold jedan sasvim korektno uravnotezen kanap, dosta univerzalan i fino se ponasa na dosta stapova. Potrebno je i malo strpljenja da se kanap blago upegla i "slomi" i onda je OK.

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Nenad Bugarcic je napisao(la):
Maxfly,A sta ti se ne svidja kod TT? Ja posle svega sto isprobah,rado bih ponovo uzeo TT!
Zadovoljan sam sa TT ali vec je sav ispucao...
A kako da znam da je najbolji ako ne probam i jos neki kanap?  :doh:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
japanac je napisao(la):
\Mnogo se bre mucite tamo na Kipru...

gotova karijera skoro jos ova godina i bataljujem a sto se tice kiprA VERUJ MI DA NIJE NA NALIK NA ON STA SAM ZATEKAO PRE 7 god kad sam dosao..kriza udarila ne mozes posao da nadjes otpustaju glavom bez obzira....uskoro cu ja put srbije  :doh: :doh: :doh: :doh:...

sorry za off.......jbg,kad se ne razumem u kanape.......

Vrh Dno