Kopčica za muve

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Da li nekada koristite neku vrstu kopčica za brzo menjanje muva, pre svega većih nimfi i strimera?

Ja sam pre dva dana prvi put koristio minijaturnu Owner kopčicu #00 i mislim da više nikada neću pecati na strimera bez nje...  :lol:

jigflymotvor.jpg

Moguće da minimalno remeti rad strimera, ali toliko olakšava život da je to teško opisati. Stojim u reci, ne mrdam, ne dišem, zagazio malo tek da mogu lepše da zabacim i vodim strimer, ribe na 5 m od mene, shvatam da mi je strimer "pogrešan" (recimo previše lak za to mesto), hoću da ga zamenim, a znam da je svaki moj pokret više nego suvišan i može da rezultira plašenjem riba... Umesto da sečem i vezujem ponovo, promena strimera za par sekundi i zabačaj...  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Neka hvala :D
Ne bih ja to stavljao kad se izbistri Dunav!Ne sumnjam da je dobra stvar,ali na sistemima za bucova volim da imam što manje stvari.Mada,za smuđa nije loša ideja.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ti imaš u Formaxu, mi u Nišu u Milo Shopu. Jedini je problem što se brzo rasprodaju i ja ih nabavljam tako što mi Sale Popović javi čim ih uvezu!  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja uvek izaberem pravu muvu pa ne mora da menjam  :bleh: :smoke:                      :whistle:

dobra stvar, valja to imati!

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Varalicarska fora :hammer:
Sve izmislise i gde je tu zabava, treba dobro proceniti sta staviti i onda kreni gde si nameracio :)
Ovo nekao podseca na varalice sa trokukama, neasocira na lepo, a i kvari rad...ja ne hvala :nowink:

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Moguće da minimalno remeti rad strimera
... ja koristim i minijaturne za nimfe i mokre muve na ne manjim od #14.... i kopča ili mikro karabinjeri ne remete rad muva ili strimera nego dodatno poboljšavaju kretanje u vodi jer bukvalno voblaju okačeni na kopči... slobodnije se kreću i lelujaju baš zbog kopče...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Zanimljivo. Može da bude korisno baš zbog te slobodne kretnje koju spominje bogi. Mislim da je rapala čvor bolje rešenje. Još bolje rešenje je Canoe Man loop koji planiram da ubacim u upotrebu.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Opasan čvor Lazo  :yeswink: nisam ga znao.

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Ja koristim ove za strimere i velike nimfe, za sada nije bilo problema, korisno je jer se ne skracuje leader svaki put kad zelimo menjat strimera, jedini problem je vezivanje sa smrznutim prstima....

mustad-quick-links2.jpg

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ako se ne varam ovakav model kopci koristi i Bogi...mislim da su prednosti visestruke.Gde mogu da se kupe?

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Ne znam crni kod vas gde se mogu nabavit, kod mene ih svaka FF trgovina ima, cena je zanemarljiva. Ja sam ih poceo koristit za mikro varalice a sada za strimere. Preporucio bih #2 i #3 velicinu, #1 su bas male i previse se otvore kad se koriste deblje udice.

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
... ove kao sa fotke i ja koristim godinama 99 ih je držao Vanja u Niš-u prvi put sam ih kod njega i uzeo, kod nas nema da se nabave u prodaji, bar ih nije bilo sem tada kod Vanje... ja koristim najmanje za nimfe od 10-14 nekad je tu i neka 8 , a za strimere koristim neke klasične veće kopče slikaću negde pa ću postaviti fotku o čemu se radi...

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
lazza je napisao(la):
Zanimljivo. Može da bude korisno baš zbog te slobodne kretnje koju spominje bogi. Mislim da je rapala čvor bolje rešenje. Još bolje rešenje je Canoe Man loop koji planiram da ubacim u upotrebu.
Ауууу, какав чвор :tbumb:

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
Jedno izvodjenje za mokre muve je svojevremeno imao-nudio Vanja Stojanovic u Nisu, danas radi u Soko Banji, nadjite njegov sajt i pitajte ga.Siguran sam da nisu bile oblika kako je prikazao JEPRLI a vidim postavice se na uvid nama ostalima. Bilo ih je raznih velicina i vrlo su prosre, no nisu  postojale za male udice- ;)!
Strimerasi mogu probati, ja to ne volim,sto ne znaci da ne moze biti korisno, no svaki covek ima svoj stil.

Vrh Dno