Ne znam koliko ti znaci moje misljenje, musicarim tek godinu dana, ali evo ovako. Pecao sam na sva tri stapa(mislim na duzinu), ono sto sam ja primetio bilo je da mi duzi stap omogucava duzi predvez/tipet i laksi je za nimfarenje, obozavam onaj predvez od 12ft Varivas i extra mi sa njim

. Sto se tice zabacaja kraci stapovi su mi mnogo bolje lezali po vetrovitom danu, to je bilo samo probanje 2-3 dana na drugarovom stapu kad smo pecali klena i od Roke sam prosle godine probao neki Vision kraci na Gradcu, e sad to je sve bilo sa medium fast stapovima. Kada sam uzeo fast action stap uparen sa Avid strunom, nisam imao problema ni sto se tice vetra ni daljine, ta je od 9feeta, jos uvek nisam probao GPX strunu ali nadam se da je jos bolja od Avid.... I da ono sto me najvise nerviralo kod kraceg stapa kad sam u nekom grmlju, nema sanse da izvedem roll cast, mada mozda je to i sa mojom visinom 2m sam visok, tako da se ja zadrzavam na 9feet fast action. Mozda da smanjis lider na tom kracem stapu, ako je to problem? Javice se vec neko ko zna malo vise, ja sam eto izneo moje jednogodisnje iskustvo. Toliko...