Kreice (Jednodnevke)

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
pex je napisao(la):
U musicarenju se ne moze niposto biti iskljuciv i tvrditi nesto bez neke velike potpore  :nowink:.Razlicite reke,klima,vodostaji i sami vremenski uslovi diktiraju pojavljivanje muva na reci. Cak moze biti toliko razlike da u jednom viru lovis na jednu muvu koja se roji u tom trenutku a na sledecem u samo stotinak metara razlike na drugu tj. roji se neka druga (ili nijedna) zavisno od doba godine,ili da u rano prolece vidis muve kojima definitivno "nije vreme". Ali isto tako se u svakom trenutku moze loviti na vise muva i da sve budu podjednako dobre. Jedino sto se moze reci sa sigurnoscu da su muve iste svuda (osim nekih autohtonih vrsta), da imitacije imitiraju i vise insekata odjednom,i u razlicitim velicinama. Ne drzim niciju stranu samo da bi se izveo zakljucak za jednu vodu,mora se uzeti u obzir i neka druga i treca voda i uslovi na njima.....danica je ona i na Drini i u Montani i na Ribniku i svuda na svetu pa tako i adams lovi na svakoj pastrmskoj vodi planete u datom momentu....."u svakom datom momentu budi u elementu...." :tbumb:
Pex lepo je ovo što si napisao i slažem se sa tobom i ne moraš držati ničju stranu, ali ono što mušičar na prostorima stare Juge treba da zna je da Bosna nije u Montani i da kamenjarka koja se roji na Ribniku roji se i u Srbiji ne vidim nikakvu razliku u pogledu rojenja pojedinih muva jedino u broju u kojem se roji i šta preovladava od muva ili nimfi-larvi na pojedinim rekama sve ostalo su nijanse..........s obzirom na obzir mnogo sam reka i rečica pregazio da mi to nije problem u vezi zaključka...........

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
800
Evo jedne jednodnevke na udici 14, rep je deer hair,telo je od biotsa,grudi su od veštačkog krzna,
noge od grizzly petla i krila od polipropilena.

Prilozi

• biot dun (Small).jpg
    biot dun (Small).jpg
    37,1 KB · Pregleda: 261

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
800
Sutra idem u VA, da ribarim dva dana uzastopno, pa bar sutra neću propustiti sumrak zbog žurbe da stignem na Beovoz. A u sumrak... Ili majske ili epeorusi. ( ili tulari  :doh:)
Nadam se da će ova mušica sa telom od biotsa odigrati "duplu ulogu", i da će pajkama ličiti i na Ephemeru i na Epeorusa. Veličina udice je 12.

Prilozi

• dupli agent.jpg
    dupli agent.jpg
    25,6 KB · Pregleda: 222

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
MM je napisao(la):
Sutra idem u VA, da ribarim dva dana uzastopno, pa bar sutra neću propustiti sumrak zbog žurbe da stignem na Beovoz. A u sumrak... Ili majske ili epeorusi. ( ili tulari  :doh:)
Nadam se da će ova mušica sa telom od biotsa odigrati "duplu ulogu", i da će pajkama ličiti i na Ephemeru i na Epeorusa. Veličina udice je 12.
slusaj mali dosta si se zajebavao mogao bi da pocnes da radis nesto a ne da se zajebavas, batali pecanje arbait...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
800
Šomi,Šomi,Šomi...
Pa gde čoveče da batalim pecanje u jeku rojenja majske? Tek sad ide ono pravo.  :dance:
A tek od juna... Leleeeee!
Lim,Zlorečica,Ljuča,Tara,Kuckaja,Perućica,Ljubaštica,Vruja,Grnčar,Plavsko jezaro,Morača...
Sve je to na mom spisku. Baš sam ambiciozan.  :D

Nego, sve mi se čini da vi, radni narod, koji u ribe ode 10-ak puta godišnje zavidite nama besposličarima i društvenim parazitima  :hammer:, što mušičarimo mnogo češće. Eh živote, lutalico...   :D 

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
MM je napisao(la):
:
Lim,Zlorečica,Ljuča,Tara,Kuckaja,Perućica,Ljubaštica,Vruja,Grnčar,Plavsko jezaro,Morača...
gde sam u toj prici ja

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
800
shomi je napisao(la):
MM je napisao(la):
:
gde sam u toj prici ja

Paaa zavisi...  :whistle:
Ako budeš dobar poslaću ti razglednice.  :hammer:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
MM bio sam sad u nedelju na Gradcu. Ova muva ti je pun pogodak, napravi je u ovoj i u tamnijoj boji. Nažalost nisam imao ništa odgovarajuće pa sma bacao suvi fazanov rep.
Obavezno ponesi i neke sedževe sa zelenkastim telom, a možeš i neke druge boje pošto se roji nekoliko sorti sedževa trenutno.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
245
Udica:14 sa kracim vratom.
Rep i noge:Grizli.
Telo:Biots - bwo,porebran tankim svilenim koncem.
Oprsje:dabing u boji "adams"-a.
Krila:polipropilen.
Glava:svetlo zeleni osnovni konac.

Marko Mašić.

Prilozi

• Jednodnevnica..jpg
    Jednodnevnica..jpg
    61,2 KB · Pregleda: 239
  • Jednodnevnica-1..jpg
    Jednodnevnica-1..jpg
    63,1 KB · Pregleda: 232
Vrh Dno