Krila tulara...

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Ispirisan temom "Sumadinac`s CDC Sedge"u kojoj su me komentari Milanceta,pre svega jako zainteresovali..http://www.musicarenje.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=336&forum=11...i pominjanje Scotch trake..hocu da otvorim ovu temu kako bi sto vise ucesnika ukljucilo...
Interesuje me o kojoj traci se radi(moze neka slika),na koji nacin si pravio krila...kojim lepkom lepio..postupak..

U postu sam procitao da ih vise ne koristis,jer se raspadnu prilikom zabacaja...Voleo bih i da cujem..sve ostale ucesnike i kako su resili "problem" krila tulara...naravno pored CDC i deer hair..

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Pročitao sam te stare postove, i nažalost taj problem NISAM REŠIO. Tj. ne vezujem više krila od isperaka sa letnih krila. Voleo sam i ja da čujem neko iskustvo sa "soft" lakovima, ali ih nisam dobio, a ja nisam nabavio i probao. Takva krila divno izgledaju dok je muva nova, ali posle... Sada vezujem CDC kao podkrilo (underwing) i srnu u raznim nijansama (ili još CDC-a!!!) kao krilo. I prezadovoljan sam plovnošću, realističnošću i lovnošću.
P.S.
Pogledaj "sovjaka" sa VEMUS-a - CDC underwing i krilo sove nalik na deer hair

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja koristim starinski recept koji se originalno koristi za slovenskog šaša. Ženska najlon čarapa za armiranje krilaca.
Izuzetno sam zadovoljan i nevidim mane u toj tehnici. Nisam toliko godina mušičar kao vi večina, ali eto nešto iz mog skromnog iskustva ;-)

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Jel mislis na zensku neelasticnu carapu Seb.ja krila za tulare i skakavce..radim po tom receptu..i jako sam zadovoljan..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mislim da je rec o toj sto si naveo, to su one jeftine zen. najlon carape. Vecina zena ne vole te carape pa moramo sami u trgovinu po njih :lol: Ja ih nazivam babske carape :lol:

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Milance, samo dobar kaucuk resava problem! Reci cu ti gde ima.. Mada je bolja ova druga kombinacija koju radis, isto koristimo.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Najlon čarapa i lepak previše otežavaju krila veštačkog krznokrilca. Uvek treba paziti da ta krila ne budu preteška, jer se najčešće priželjkuje da odrastao krznokrilac može i da šeta po površini vode, to jest, da odlično i visoko pliva. Rešenje smo ponudili ja i Žakula svojim sedževima sa krilima od upredenog ili seckanog polipropilena. Treba pogledati negde na forumu ili po galerijama. Ubeđen sam da je to jedno od najboljih rešenja za imitiranje krila krznokrilaca.

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Mix-e u tome ima istine da mozda malo oteza musicu carapa i lepak,ali prvenstveno mora da se koristi neelasticna carapa (svaka druga bi bila potpuni promasaj),i ako se lepak ravnomerno rasporedi na svako pero,mislim da ne otezava previse musicu,i da zavrsava posao odlicno...

Evo i slike kako izgledaju...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
masic je postavio pravi oblik peresca. inace sto se tice otezanja ja nisam do sada primetio problem. moji tulari lepo plivaju, ne tonu...jednostavno nemam problema.

rakun

Junior member
Učlanjen(a)
03.06.2008.
Broj reagovanja
0
Nakon što sam pročitao temu "Sumadinac`s CDC Sedge" počeo sam tražiti taj liječnički flaster ali su mi u bolnici rekli da oni to nemaju i da za ništa slično nisu čuli. I tako nakon dugo vremena jutros uletim u "Dm" trgovinu i na polici sa flasterima nađem transparentni flaster u traci. Ja mislim da je to to.
Zalijepio sam nekoliko perca za probu i izrezao ih pa sam ih gužvao i strugao ali se nijedna dlačica nije mrdnula. Flaster je tanak i mekan i jako dobro lijepi, naravno i proziran. Još samo da ga isprobam u vodi, mada mislim da mu neće ništa naškoditi. Probajte sa ovim što sam dobio ja sam zadovoljan. Puno manje petljanije od lakova,čarapa i balona ...

Prilozi

• 1q.jpg
    1q.jpg
    180,5 KB · Pregleda: 254
  • 2q.jpg
    2q.jpg
    58,8 KB · Pregleda: 240
Vrh Dno