Kutijica za imitacije VELIKIH MAJSKIH muva

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nekako do dana današnjeg nisam našao pravo rešenje za čuvanje imitacija velikih majskih muva!!! Naime, sve kutijice su takve da se najčešće gužvaju krila, rep, a često i hakl (ako ga ima) sa donje strane. Puno muke da se lepo navežu, divan rezultat, a na kraju dok stignu do vode i dočekaju svojih 5 minuta budu dobro ugruvane :(
Na kraju majske čuvam u kutijicama od voblera   ???
Ima li neko pravo rešenje za mene?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Evo ti savet koji ce posluziti tebi a verovatno i drugima. Pre par godina naleteo sam u Novom Sadu na magnetne folije. Naime osnovna primena im je za skidajuce reklame na autmobilima-taksijima. E sada tvoj problem resava obicna plasticna kutijica bez pregrada u kojoj bi nalepio ove magnetne folije sa jedne i druge unutrasnje strane. Potrudicu se da vidim gde se sada mogu nabaviti ove magnetne folije. Rade se u nekoliko razliciih debljina 0,5mm, 1mm itd u zavisnosti od toga na sta se zeli staviti, misli se na brzinu kretanja vozila ali u nasem slucaju najtanje zavrsavaju posao. Ujedno su i najeftinije.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Evo i brza provera. Sada ih ima svuda samo ukucaj u pretrazivac magnetna folija i dobices sijaset prodavaca. Ako uzimas uzeces i meni jer ih u Nisu nema :). Poz

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
MIslio sam na ovakve velike muve (udica 8, 2xduži vrat)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja imam veoma mudro rešenje ovog problema. Pošto se majske muve razliću krajem maja i najviše ih ima početkom juna, nemojte ih ni praviti pre toga. Ako ih i pravite, nemojte ih držati u kutijama, već na nekom panou ili radnom stolu. Kada dođe njihovo vreme, zakačite 3-4 komada na kačket i 5-6 na prsluk. Em ćete biti lepo zakićeni, em se neće gužvati, em nećete morati da otvarate džepove i kutije. 3M  :hammer:.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mixmaster je napisao(la):
Ja imam veoma mudro rešenje ovog problema. Pošto se majske muve razliću krajem maja i najviše ih ima početkom juna, nemojte ih ni praviti pre toga. Ako ih i pravite, nemojte ih držati u kutijama, već na nekom panou ili radnom stolu. Kada dođe njihovo vreme, zakačite 3-4 komada na kačket i 5-6 na prsluk. Em ćete biti lepo zakićeni, em se neće gužvati, em nećete morati da otvarate džepove i kutije. 3M  :hammer:.

3M - znači i tebe muči isti problem  :yeswink:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Zanimljivo ovo sa tim trakama. Ajde ako neko uzima nek se javi da podelimo. Kolika je cena istih?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
sale je napisao(la):
C&F DESIGN   CFGS3555 :tbumb:

Ta ne postoji. Imam CF3555 i nisam zadovoljan  - gužvaju se krila!
CFGS3500 je za velke strimere i isto ne mislim da je idealna za majske. Baš sam picajzla :'(

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Milance nemoj da se mucis sa tim kupovnim ne funkcionalnim kutijama.

Uzmes na primer, deciju limenu futrolu za olovke ili slicnu neku (moze i za naocare :drool:). Izlepis redove sundjera,stiropora (po zelji) na razmaku koji ti odgovara i uzivas.
Jedino ako ti je stalo do natpisa na kutiji... :D

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Milance je napisao(la):
sale je napisao(la):
C&F DESIGN   CFGS3555 :tbumb:

Ta ne postoji. Imam CF3555 i nisam zadovoljan  - gužvaju se krila!
CFGS3500 je za velke strimere i isto ne mislim da je idealna za majske. Baš sam picajzla :'(

jel treba da ti slikam katalog ,
to je kutija za morske muve dublja je od ove koju si pomenuo

Vrh Dno