Lamiglas Car Lazar, glass 8' #5wt

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Vec 15 dana se igram sa ovim stapom pa nije lose da vam prenesem utiske. Ovo mi je prvo ozbiljnije posvecivanje glass stapovima i realno sve je drugacije u odnosu na bilo koji grafitni stap. Mnogi bi napamet rekli da im se to ne svidja, u danasnjoj eri hiper brzih i laganih grafitnjaka, laicki gledano, ovo je korak unazad. Medjutim to bas i nije tako, kako deluje na prvi pogled.
Prvo stap je neverovatno snazan, slobodno mogu da kazem da je jaci od bilo kod grafitnjaka u klasi. Snagu crpi iz donjeg dela, velikog precnika koji je i glavni krivac za ovoliku snagu. Pastrmke od 35-40cm je bukvalno moguce izglisirati bez obzira na brzinu matice i snagu vodenog toka, stap se savije ali opet ni blizu onoga sta realno moze da podnese. Da ne bude da je bas "grubijan" u pitanju ipak je to glass tradicionalne slow akcije pa se svako ripce bez obzira na velicinu oseti savrseno. Stap je u ruci bukvalno kao zivo bice ali vrlo poslusno. Bacanje zahteva samo malo vise strpljenja i vrlo je jednostavno navici se na stap a onda pruza zaista izvanredne rezultate. Struna sa lakocom odlazi na zeljeno mesto bez obzira na distancu. I ja sam jedan od onih koji je sumnjao u bacacke karakteristike ovakvih stapova, srecom to je bilo realno bez osnova. O prezentaciji ne treba trositi reci, ona je savrsena. Ogromna snaga omogucava nesmetano koriscenje svih raspolozivih tipova vestackih musica. Od tezih strimera i nimfi ili golemih suvih kamenjarki pa sve do malih emergera na udici 20.
Jos jedna od prednosti koju sam primetio je da imate sasvim dovoljno vremena da musicu "namestite" na putanju po svojoj zelji, bez bojazni da ona zapara povrsinu vode sa nekoliko manipulacija strunom.

Stap je uradio Dane esox od lamiglas blanka a cena je vise nego prihvatljiva za nase uslove. Sa standardnom opremom cena ne prelazi 150e ( za Shoneta dodati jos jednu nulu :D.)

Evo i slike ovog retro lepotana.

Prilozi

• CarLazar.jpg
    CarLazar.jpg
    135,7 KB · Pregleda: 308

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Veoma lep rad a i cena mu je prihvatljiva. Držač čekrka i gravura su stvarno izuzetni na slici a verujem da uživo izgleda sve još lepše. Možda je rukohvatu majstor, mogao da posveti još malo pažnje i vremena jer se vide brazdice od obrade. Opšti utisak 9+

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Brazdice se vide i na mom T&T sto mu daje ekstra smek.... Ovaj stap je savrsenstvo po izgledu, jos vise me privlaci to sto je staklenac..  Prava lepota  przentacije se ostvaruje u sporim stapovima... Gde mogu se pogledati radovi ovog coveka...????

Zavidim ti na stapu, nek te najbolje sluzi... :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strelac je napisao(la):
Veoma lep rad a i cena mu je prihvatljiva. Držač čekrka i gravura su stvarno izuzetni na slici a verujem da uživo izgleda sve još lepše. Možda je rukohvatu majstor, mogao da posveti još malo pažnje i vremena jer se vide brazdice od obrade. Opšti utisak 9+

Pazi malo bi neprimereno bilo da je pluta nekog vrhunskog kvaliteta. Ovako je ciljno uradjena, na kraju premazana cork sealom tako da ce trajno ostati ovakva. Retro dizajn kompletnog stapa, oblik i kvalitet plute jos vise doprinose ukupnom utisku.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
saleja je napisao(la):
Brazdice se vide i na mom T&T sto mu daje ekstra smek.... Ovaj stap je savrsenstvo po izgledu, jos vise me privlaci to sto je staklenac..  Prava lepota  przentacije se ostvaruje u sporim stapovima... Gde mogu se pogledati radovi ovog coveka...????

Zavidim ti na stapu, nek te najbolje sluzi... :tbumb:

Saleja, Dane ovo radi vise iz nekog hobija i zadovoljstva i stalno ima neke nove ideje. Ponekad cudne (evo mene ubedjuje za naredni proekat grafitnog stapa sa karikama za spin :D) ali Boze moj niko nije savrsen :D :D
Moj sledeci stap se zove Obilic Milos :)

Evo Ljubinog stapa, u pitanju je isti blank i standardna oprema. Halter cekrka je plutani sa prstenovima.

Prilozi

• slika0.jpg
    slika0.jpg
    51,3 KB · Pregleda: 250
  • stap3.jpg
    stap3.jpg
    41,5 KB · Pregleda: 250
  • stap5.jpg
    stap5.jpg
    33,1 KB · Pregleda: 245

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
lepsi onaj prvi, ne volim ovakve drzace cekrka, ustvari prvi je ko secer...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
verovatno je tako ali sam mislio na estetiku, onako mi deluje nezgrapno

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Ima li negde postavljene slike njegovih stapova... sajt.... tako nesto????

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma jok bre nije on majstor za stapove u smislu da mu je to posao. Rekoh ti da radi iz hobija i zadovoljstva a ti ga pitaj na PM sta te interesuje jer je i on clan ovog foruma ako nije banovan :)

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
saleja je napisao(la):
Ima li negde postavljene slike njegovih stapova... sajt.... tako nesto????

Pozz saleja

Nazalost nemam sajt na kom su slike stapova koje sam do sad radio, a glavni razlog je to sto je Bojan vec i napisao, rod building je za mene pre svega hobi. Stapove koje sam do sad radio, uglavnom sam radio za sebe ili za prijatelje koji su imali malo specificne prohteve..

Bojan je okacio ova dva glassa u retro stilu evo i dva ranija rada u pitanju su malo moderniji grafiti. Ovaj CTS sa cobalt plavim halterom je stap sa kojim vec nekoliko poslednjih godina najvise i pecam, a drugi je "big mama rod" napravljen specijalno za velike strimere i musicarenje velikih stuka iz camca ili belly boata.

Prilozi

• josmalo pa gotov.jpg
    josmalo pa gotov.jpg
    70,5 KB · Pregleda: 207
  • slika4lv0.jpg
    slika4lv0.jpg
    46,5 KB · Pregleda: 218
  • slika5dv1.jpg
    slika5dv1.jpg
    46 KB · Pregleda: 214

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Dane  :respect1: :respect1: za strpljenje i volju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Stvarno  :respect1: za sve što si uložio!  Ja sam do sada samo jedan fly štap uradio i to tek onako da osetim kako sve to ide i da vidim kako ču kada se budem latio nečega ozbiljnijeg. Po slikama vidim da si se maksimalno potrudio, uložio mnofo toga...dao maximum od sebe...za svaku pohvalu.  :yeswink:

Vrh Dno