Lečenje mušičarenjem

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jutros sam se probudio sa simptomima neke čudne bolesti. Malaksao sam i osećao jaku mučninu. Izvrnuo sam se i uz kuknjavu i jaukanje tražio od svojih ukućana da me služe i leče.
Onda je zazvonio telefon i sa druge strane žice se javio dobro raspoloženi momak sa idejom o današnjem ribolovu. "Čekaj, ne mogu. Bolestan sam..."- počeh ja tužno da odbijam ponudu. "Tamo ćeš da se izlečiš."- posavetova me prijatelj.
Teturajući se, spakovah pribor, uzeh štap i na čuđenje ukućana, koji su bili ubeđeni da umirem, odoh u ribolov.
Svi simptomi čudne bolesti su ubrzo nestali! :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Znači, nisam jedini- http://www.castingforrecovery.org/
Ja odavno primenjujem lečenje mušičarenjem. Retko me uhvate bolesti (vešto se skrivam i bežim  ;)), ali ako osetim prve simptome gripa ili nečeg sličnog, pohitam na reku. Sunce, vazduh, voda, akcija...u nekim slučajevima (mom!) leče bolje od antibiotika. Izgleda da tokom ribolova organizam luči neke supstance koje ga do te mere ojačavaju da nema te bolesti koja može da spopadne tako moćno stvorenje kao što je mušičar u akciji.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Evo sta kaze anatomija za prvi razred medicinske,dosli smo do ove lekcije I setio se o ovome sto je Mix pricao…..znaci ima istine!!!  :-X

Nisam stucan,ali ajde da podelim ovo sa vama.

Dejstvo trauma ma kakve prirode bilo,izaziva lucenje adrenalina-hormona srzi nadbubrezne zlezde,da bi njegovim dejstvom organizam ponovo uspostavio ravnotezu,odnosno da ni se odbranio od soka.Ta prva faza adaptacije nazvana stresom,udarom na oragnizam,odnosno faza soka ili alarma,nastavlja se drugom fazom tzv. Katabolicnom fazom u kojoj pojacano stvaranje hormona kore nadbubrega(glikokortikoida) sprecava anabolizam(stvaranje) svuda u organizmu,osim na mestu povrede.Posle te faze nastaje anabolicna faza ili faza rekovalescensije,u kojoj organizam prestaje da luci glikortikoide I pocinje da  luci mineralokortikoide(aldosteron) kako bi organizam koji je izvvesno vreme bio bez anabolizma usao u fazu celokupnog anabolizma,naime izlecenje bolesti  :eek:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
aj malo na srpskom sad, nista ti ja ne kapiram ovde

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Evo, ovako.
U'vati te neko sranje, ti se načisto zabezekneš. Nešto si se sjeb'o, a neznaš koji ti je i 'de ti je.
Onda tresneš jednu domaću da pomogneš odbrani da dođe sebi. Kad se odbrana povrati od iznenađenja, dodaš još jednu domaću da učvrstiš položaje i odma dižeš stanje uzbune na nivo 3.
Odmah angažuješ tri igrača. Paradajz, sir i crni luk ulaze u igru.
Ako vidiš da nema poboljšanja pojačavaš odbranu na nivo 4 i uvodiš drugog centarhalfa - slaninicu. Osećaš da se stanje normalizovalo, ali neprijatelja moraš da razbiješ do kraja. Izvlačiš iz igre desnog beka - domaću i uvodiš sveže snage u napad - crno vino. Kao moralnu podršku vezuješ nekoliko muva što diže psihičku stabilnost ekipe. Neprijatelj se ljulja, već je grogi. Konačan završni udarac - uzimaš štap i krećeš na pecanje - ti si izlečen, sve je kako treba i potaman, a neprijatelj je mrtav.
To se zove lečenje mušičarenjem - na srpskom.
Pored pecanja sve što je lepo je ili nelegalno, ili nemoralno ili goji.
Uzdravlje Oholi

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Narodni lek sinovac. :yeswink: Nama matorima ova ponekad pomogne.
Ipak ti, omladinac, uči i nauči dobro tu "tvoju medecinu".

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
e vidis lazare, rancic prica srpski i njega razumem  :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
potpuna istina ...
pre mesec dana sam imao slično iskustvo ,dogovor je bio da idemo na gradac .Probudim se ja ujutro a grlo me steglo ,neka jeza me hvata a nos curi li curi.. ma ko ga ebe ,dan će biti sunčan i topao po prognozi a i neću da ispalim društvo.Nekako se spakovah i odosmo.verovali ili ne uveče kad sam se vratio u Beograd ,bolest je bila kao rukom odnešena ..

Vrh Dno