Lipljen 2013.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas nisam imao bas cilj loviti lipca ali on je danas bio najcesci na udici :) Prvo sam steimerisao pastrmke pa presao na nimfu. Pored pastrmki su tu i tamo bili lipljeni na nimfu. Kasnije popodne se pocela rojiti smedja jednodnevka za na udici #14. Na jednom mestu bas zivahno. Ribe skupljaju muve po povrsini. Odusevio sam se tom prizoru. I pastrmka i lipac u najavi  ;) pocelo je pravo uzivanje....a toliko sam se uzeleo suve....uhhhh... Poce ređanje. Pajkice pa lipci....sto je vreme odmicalo lipci su se vise kacili na udicu nego pastrmke. Posle 25 lipaca nisam vise ni brojio a bilo jih je dosta jos. Sve ribice danas su bile u fantasticnoj kondiciji. Kako pajke tako i lipci skakali su iz vode meni pruzajuci vrhunsko zadovoljstvo. Sve ribice su bile od 25-35cm od oka. Oko tridesetak lipaca samo na suvu sto sam nabrojao...moj novi dry fly rekord za lipca ... Fantastican dan.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
auuu svaka ti cast.....nauzivao si se ti lepo..ma kad riba jede onda kidise kao luda...mogu misliti kako si se proveo...daj okaci kakvu sliku....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pecao sam od jutra sa par pauza, vreme se je non stop menjalo...ledeno, pa nesto neodređeno, pa cak i jedno 20tak minuta me i sunce ogrejalo ali kada je pocela da se roji ova musica sam se stvarno nauzivao...sve slicene muve koje imam u kutijici sam izmenjao jer su sve bile prezvakane da se nisu mogle susiti tako brzo...prvo sam lovio cdc jednodnevkama sa telom od biotsa smeđim i maslinastim, posle adamsom, pa cdc emergerom, pa smeđim klinkhamerom uglavnom sve na udicama #14 do #12 pa f - fly sa telom od fazanova repa i najviše na paraloop foot print dun od mog miksa smeđe zelenog dabinga. Od nimfi fazanov rep sa naranđastim tungstenom i na poljsku verziju sa guljenim perom od pauna natur boje i zlatnim tungstenom. Evo par slicica...tek sam sada stigao kuci.... da kada radi samo treba pronaći nešto slično čime se hrani u kutijici i to je...na neke imitacije koje inače važe kao univerzala nisu ni prismrdele...uzimali su samo imitacije sa tankim telom smeđe ili maslinaste boje :)

Jeste bas sam se nauzivao, DRY je vrh... kada imam priliku za to sve ostalo batalim, ovo je bilo neocekivano...jos sam kontao dal da uopce nosim kutijicu sa suvim musicama pa sam ipak poneo. Dok sam malo napravio pauzu i gledao kako se oni hrane jednodnevkicama sa povrsine sam pozvao kolegu koji je u istom momentu lovio ali na Bohinjki...slicna prica...suva je radila i tamo :) Fantastican dan...i naravno meraklijski da se zakljuci na pivce i sarajevske cevape (deset upola s lukom)  :smoke:

Moram da pohvalim heliosa, danas sam sa njim sa neverovatnom lakocom bacao suvu musicu i lovio na distancama oko 25m od mene jer se lipac hranio takorekoc na sred save. Lovio sam iz vode do prepona.

Prilozi

• kormoran survivor.jpg
    kormoran survivor.jpg
    212 KB · Pregleda: 499
  • green and gold.JPG
    green and gold.JPG
    351,7 KB · Pregleda: 480
  • on footprint paraloop dun.jpg
    on footprint paraloop dun.jpg
    93,1 KB · Pregleda: 486
  • on klinkhamer.jpg
    on klinkhamer.jpg
    189 KB · Pregleda: 457
  • on cdc emerger.jpg
    on cdc emerger.jpg
    160,5 KB · Pregleda: 493
  • kormoran survivor 2.jpg
    kormoran survivor 2.jpg
    253,8 KB · Pregleda: 510
  • P4040104.JPG
    P4040104.JPG
    307,3 KB · Pregleda: 458

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Uzivancija,posle tvoje najave za izlazak na vodu,ocekivao sam sliku sa ribom 60+ ali i ovo je vise nego dobro  :tbumb:

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Kakav je stap taj Helios  :-X :tbumb:

Bravo Seb, prelepo! Jedino ti zelim jos vise izlazaka na vodu...  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@peka,  :D ja nisam očekivao ni 50tku jer sam lovio na "normalnoj" vodi gde su "normalne" ribe  ;) naravno tu i tamo se nađe neka veča ali ređe jer tu nije kako je nekada pre 10tak+ godina bilo....ali je lepo kada riba radi...važno je da je dosta akcije ako več nema neke prave ribe. Za one velike ribe čekam idealnije uvete ;) jer tamo mora da kupujem dnevnu kartu a ovde mogu da lovim dosta tokom godine ... taman fino za meračenje pa možda tu i tamo ubodem i neku pravu ;)

@xfactor, helios je majka!  ;) bacao sam suve 25m+ imao kontrolu samo takvu i stvarno uzivao tom alatkom  :yeswink: Stari streamflex kojega sam prodao je bio isto sasvim fin ali ovo je daleko bolje.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
i lep ti cekrk svaka ti cast na izboru...samo spustas heliosa na kamenje..jbg ima se moze se :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hahaha  :hammer:

ma nije mu nista...to ja nezno ;)

ne robujem stvarim mada pazim da se ne ostecuju... steamflexa kojega sam prodao izgledao je skoro kao nov ;) a izvadio je riba mnogo  :smoke: ;) Ipak, Orvis se ne zeza kada je rec o garanciji pa sam i tu opusteniji jer znam na cemu sam ;)

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ja trenutno koristim Streamflex i mogu ti reci da nikad nisam bio zadovoljniji nekim stapom. Planiram jednog dana (kroz par godina, verovatno, nije mi zurba) da imam i jedan Helios, a po tvojim reakcijama verujem da sigurno necu zazaliti  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da da, streamflex je stvarno super stap i ovi iz greysa mi deluju kao ozbiljni ljudi tako da ako bi imao neku reklamaciju ne bi trebalo da kompliciraju...do mene su se pokazali maximalno profesionalno. Kroz nekoliko sezona proskripala mi pluta i to me je nerviralo... reko sam im moj problem i bez podpitanja samo rekli...posalji i mi popravimo ako se da a ako ne saljemo novi deo i posla li mi novi....deset dana sam cekao i dobio ga. Kostala me samo postarina 14€  to je bio jedini moj trošak.

No, sada nazad lipcu  ;)

Poznam par mesta gde se skrivaju veliki komadi i njih mislim izvuci prvom prilikom. Daleko sam od jednog kolege koji ih vadi ko ja ove malisane  :hammer: ali i tim 50+ ima da uđem u "trag"  ;)

Bas sam danas dobio neke materijale za probati, ove sezone sam planirao malo vise loviti lipca i danas neplanski i stvarno pocelo u tom duhu.... no, da ne trpam forum vise slikama ove boranije verovatno necu fotkati druge ribice dok ne budu malo konkretnije....vecinu danasnjih kada sam privukao do sebe da vidim koliki su sam pustio da se otkace da jih ne "masiram" bespotrebno. Neki su bas dobro progutali suvu muvu da sam bas morao da ih otkacim peanom... inace nije bilo frke...par ih se je i oslobodilo sa par visokih skokova... to jako volim kada ribe visoko skacu... ali tada se cesto i otkace ako nisu najbolje zakacene.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
danas je mlad mesec kaže kolega i riba če slabo da radi....i jeste, baš dosta slabije nego prošle nedelje. Danas samo tri lipljena na suvu za razliku od zadnji put jako slabo. Zadnji put su gutali suvu muvu dosta duboko da sam morao nekoliko puta da koristim i pean. Danas i pored najlona 0,12 su se nekoliko puta predomislili i okrenuli...a ovi koje sam ulovio su se zakacili na sam rub "usana"...a, koristio sam totaln iste musice kao i prosli put i isti insekti su se rojili i danas ali u manjem broju. Verovatno to sa tim mladim mesecem utice na ribu da kilavije i manje "uzima".

black ant

Newbie
Učlanjen(a)
17.02.2008.
Broj reagovanja
0
evo i od mene jednog...
oeld.jpg

i305.jpg

q15u.jpg

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ja mislim da je ovo prvi Drinski ove godine, sta bese nagrada  :D?

Prilozi

• Photo-0307.jpg
    Photo-0307.jpg
    216,4 KB · Pregleda: 404

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
17
Evo ja danas probah i bocnuh jednog. Ako ima nagrada i za drugog lipljena na Drini prijavljujem se :D :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Odlično!Znači počinje na Drini sezona.
Moji kolateralci koje sam ulovio u Aprilu loveći pastrmke,neka riječica na Manjači.

p4200060.jpg

p4200046.jpg

p4200069a.jpg

Vrh Dno