Poslednja knjiga koja je kod nas izasla je ona Grubica i Panica "Znakovi na vodi" i moze se jedina jos kupiti dostupna je u "Panaro Pesca" prodavnici sa zadnje strane staklica u Sremskoj, ne znam cenu, ali verovatno nije velika. Smatram da je za pocetnika to dragocena knjiga, a i oni koji odmicu od pocetka musicarenja ponekad joj se vracaju. Dosta samozadovoljnih musicara sklono je da ovu knjigu ruzno ocenjuje i nipodastava, iako ne obrazlaze svoju ocenu nicim odrzivim (bar nisam video da se iko upustio u to da objasni sta joj nalazi kao manu). Sadrzi uglavnom sv aklasicna znanja neophodna pocetniku.
Pre toga, koliko mi je poznato, izasla je u izdanju ZOV-a knjiga Mladena Merkasa pocetkom osamdesetih i nema je u prodaji, ali javite mi se (gde studiirate ekologiju?) pa cu Vam je dati na kopiranje, ionako je c/b. I ona je odlicna za pocetnika. Pre toga, koliko znam, samo je pokojni Jovan M. Petrovic iz Petrovca na Mlavi daaavno objavio dve musicarske knjige, koje sem literaturnog, mogu takodje jos da imaju i odredjen prakticni znacaj i primenljivost. Medjutim, priznajem da je i moje znanje o ovoj temi oskudno, pa je moguce da sam ponesto i propustio, pa ako ima jos referenci, dopunite me.
Za dalje, Mixmaster je u pravu, Internet je najjednostavniji nacin da se do informacija dodje. Sto se knjiga tice, one se kupuju kad se ode napolje. Sto se foruma i sajta tice, vrsljanjem po njemu svasta lepog i raznovrsnog se moze videti i nauciti. Srecno i napred.