Lov mrene ali u moru !?!?!?!?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Klip snimljen sa TV-a o lovu bonefisha, kojeg neki prevode i kao morska mrena kod nas, pitam se zasto?! ;)
Cika na snimku koristi udicu bez povratne kuke, koji kralj  :respect1: svak cast.
Inace doticni gospodin cijeg imena nemogu da se setim vodi vrlo interesantne ribolovacke emisije na Tv-u!
Well done my son!!! :hammer:
http://www.youtube.com/watch?v=MOzAZR_Q-78

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Matt Hayes u toj emisiji "Buena Vista Fishing Club" na muhu pored bonefisha lovi i tarpuna, pa i neke druge ribice. Ima lepih delova u toj emisiji a sve se dešava na Kubi. Pre nekoga vremena sam malo švrljao po netu i u engleskom jeziku se morskom mrenom zove jedna druga riba koja ima brčiče kao mrena ali ipak bonefish je i meni mnogo nalik našoj mreni iako je druge boje i nemam brčiče i verovatno nema nikakve veza sa porodicom mrene. ali kako god da bilo  :D  ja bi vrlo rado da lovim ovu "morsku mrenu" tj. bone fisha. do prve prilike morat ču da se zadovoljim sa našom mrenom koja je itekako još jedna zanimljiva mušičarska riba. za mene i najborbenija naša slatkovodna riba, mada ne i najlepša ali ipak može da predstavlja ozbiljan plen nas mušičara. 
:bye:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Koji sam ja debil  :doh: :doh: :doh: Matt Hayes kako sam mogo da zaboravim covekovo ime.
Meni je najinteresantnije na kakve muve je lovio (male rakove, krabe...), mislim da bi neka imitacija recnog raka bila extra za mrenu, a i za jos neke ribe kao sto je smudj na primer.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Prevod "morska mrena" je loš. Nisam lovio bonefisha, ali vidim da je, izgleda, besniji od mrene.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tačno, Mix je u pravu...loš prevod je, mada mislim da nije ovde ni bila stvar prevoda nego više asocijacije, a da je besan jes vala i ja bih rekao gledajući njegove duge begove...inače postoji jedna riba koju nazivaju "morska mrena" (sea barbel) ali u stvari je to beli morski som (white sea-catfish).

Vrh Dno