Magične glave, diskovi itd.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Magic Heads - je vec mnogima poznata stvar i stvarno koliko sam mogao da vidim ta stvarcica da odlicnu akciju kod strimera. Nas kolega Zvezdan je nasao dobru zamenu i koristi vrh od cucle umesto te tzv. magicne glave. Ja sam probao nesto da uradim od plastike. Od plastične flaše sam izrezao disk i rupu na sredini isekao rupu zumbom. Malo sam probao ali nisam se nešto oduševio svim osobinama te improvizacije. Danas evo iz dosade malo čaćkam po internetu i pronađoh nešto pod nazivom ActionDisc. Mozda vam je to poznato a mozda i ne, no kako god da bilo meni ovo deluje genijalno http://www.wigglefin.com/salmon_rigging.html

Naravno, ne bi ja bio ja a de promislim kako to da isprobam a da ne narucujem tj. ne kupujem...tj. od cega da uradim, ma odmah mi pade na pamet šprica. Danas ima da pronađem negde neku špricu i odrežem joj vrh i to je to. Ako ne budem zadovoljan tom improvizacijom možda i naručim ovo čudo.

U svakom slucaju ovakvi dodaci imaju svoje prednosti i mane. Ovo cudo mi ja donelo takve ideje glede lova jezerske pastrmke koja se najcesce nalazi u velikim dubinama da sam dobio mnogo volje da se konacno oprobam i u tome. Planiram je traziti ali jos nisam ozbiljno probao da je lovim ali sledeci izlazak ako uradim iz camca definitivno cu ovo da probam u kombinaciji sa brzotonučom špagom.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zanimljiv dodatak ali mislim da on omogućuje strimeru da rotira oko svoje ose previše. Na ovom snimku strimer baš rotira, na šta li tipet liči kad se ovaj izvadi iz vode  ??? . Mada... svako uvrtanje rešava virbla. Nešto slično ću poslepodne da stavim vuliju za klena pa videću rezultat a videćete i vi  :whistle: ako ih bude, naravno..

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
U pravu je Strelac da ovaj sa snimka rotira previse oko svoje ose. Da bi se to reslio mora da se malo experimentise sa velicinom i oblikom udice, sa stavljenim materijalom i ovim dodatkom. Kad se sve obavi kako treba sigurno je da ce strimer biti ubistven. Naravno lakse je reci nego uciniti ali u tome je valjda i lepota.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
gringo je napisao(la):
U pravu je Strelac da ovaj sa snimka rotira previse oko svoje ose. Da bi se to reslio mora da se malo experimentise sa velicinom i oblikom udice, sa stavljenim materijalom i ovim dodatkom. Kad se sve obavi kako treba sigurno je da ce strimer biti ubistven. Naravno lakse je reci nego uciniti ali u tome je valjda i lepota.

potpis, posebno to sa velicinom udice i slaganjem materijala  :yeswink:

Evo ja pronasao jos jednu stvar za experiment. Radi se o silikonskom prilepku za zid. Ima ih razlicitih diametara. Ja sam uzeo jedno pakovanje diametra od 2 cm.

--------

evo, ovako to izgleda sve zajedno! Jos da probam u vodi.

----------

probao u kadi  :D :) vibrira, vrluda, ma nema problema...odlicno se pokazalo na clouserima dugim oko 7-8cm a ovi veci strimeri za stuku su pokazali isto lepa vrludanja mada bi to doslo na rekama do potpunog izrazaja sto bi se u musicarenju mladice pokazalo 100% kao dobar dodatak.

Prilozi

• wiggle disc.jpg
    wiggle disc.jpg
    113,7 KB · Pregleda: 230

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ajd sto pre mozes, makar u kadi  :D bas me zanima razultat!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ma mora da radi ovo što je stavio Seb,veliki je prečnik.Za prezentaciju štučjih strimera,u nedostatku magic head-a,cucla je idealna kad se okrene kontra,tad strimer ima cik-cak akciju,a to sa povremenim propadanjem mora da isprovocira i najblaziraniju ribu.Uveliko spremam neke cucle,a počeću da crtam i velike oči po njima!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pred kraj ribolova dok je još bio dan sam probao i ovo silikonsko čudo "tehnike" ali sa drugim strimerom....
index.php

Varaličari i bivši varaličari, znate kakav radi ima Shalow i Deep Runer od Rapale, e tako ovo radi sa strimerima dužine od 15cm....vibracija za poluditi... :yeswink: U toku bilo da ga driftate ili povlačite u sporijim vodama, prava stvar. :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
A može i za smuđa u brzaku, on leruje i tarlaha a smuđ flešira!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma za smuđa ko stvoreno...akcija "štrika li ga štrika" prava stvar!  :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
A jel znaš da ponekad neće majku mu njegovu.Bacam mu sa vibracijom,ni da pipne.Stavim strimer bez cucle,odmah udara.Smuđ je lud,kad su male i bistrije vode beži od vibracije kao đavo od krsta!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je istina...dok sam ga davno lovio na dunavu voblerima to sam isto i ja zaključio i tada sam ga znao dobiti na neke krute shad silikonce koji su jedva malo ponekada zaigrali repom...danas ga lovim strimerima bez ikakve vibracije a tada sam ga najčešče lovio baš voblerima slične vibracije...posle kada sam uradio prvi moj strimer onda sam to probao i strimerom koji mi se nekada pokazao bolji od svih moji varalica...istina je da mu nekada ne paše vibracija, naprotiv, kao što kažeš - otera ga. Inače sitne vibracije  skoro titranje se meni kod njega pokazalo kao najlovnije. A ovošto sam sada uradio od silikonskog prilepka radi takve sitne vibracije sa strimerima od 12-15cm.  Za soma bi stavio kračeg strimera na istoj udici i dobio bi jaču vibraciju.

Vrh Dno