Makazice

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Posto ovaj deo alata nije spominjan a mislim da je itekako vazan predstavicu deo mog malog arsenala kao i opis sledecih. Koristim 4 vrste makazica od kojih izdvajam prve 3 sa slike, cetvrtu sam stavio radi poredjenja ali je ne koristim jer je loseg kvaliteta a jos nisam nabasao na dobru. Cetvrta koju koristim je sa duzim secicama od oko 15 tak centimetara, prava, slicna berberskim. Nju nisam uslikao jer nestala bez traga! Prvu od makazica koristim za secenje grubih materijala kao sto su parcici za zonkere, grubo secenje policelonskih tabli, za deblji konac i strune kada pravim strimere itd, druga koja je i navise u upotrebi za sve ostale stvari a treca za extra fine radove i sitne musice. Cetvrte makaze koristim za secenje duzih traka od policelona, flash back folija... Ovom delu alata pridodajem dosta paznje i sa njime ne secem zice raznih tipova vec koristim secice koje su i do 3x jeftinije od boljih makazica. Sta bih jos dodao a da preduhitrim neke odgovore, npr. da sve moze da se i radi sa samo jednim makazicama, mogu reci da moze ali je ovo proizaslo iz nekog mog iskustva i da alat trebamo prilagoditi datom poslu i kako se ophodimo prema njemu tako ce nas i sluziti.

bole

Newbie
Učlanjen(a)
08.06.2007.
Broj reagovanja
0
Kolega,ja imam problem sa makazicama.Kada radim sa dlakom jelena,istupe se
odmah.Vjerovatno je upitanju kvalitet.Mozes li mi preporuciti neku kvalitetnu marku
makazica.
Hvala i bistro !

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ne znam marku, ali uzimam Nemacke iz jedne bolje snabdevene parfimerije u Nisu. Cena im je 500-600 dinara.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Mislim da se radi o Solingenu, koji radi taj program (makazice, grickalice i sl.). Makazice su odlične, Laki ih je uzeo. Oštar i tanak vrh, veoma precizne. Cena im je oko 450 dinara.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Zaboravih da dodam. One najpreciznije tj najtanje makazice (narandzaste sa slike) kada padnu na pod vrhom na dole odmah mozes da si kupis nove. JBG tako su uradjenje i nisu ih namenili da trpe ispadanja iz ruke kao sto se meni desava.  :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
huh  :doh: ja jos uvek nisam kupio makazice za ft...jos uvek koristim kojekakve makazice što pronađoh u kući + jedan kirurški skalpel.  :blush: Jednom ču sigurno da kupim i tu važnu alatku.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Info. Cene toliko pale da su najskuplje 330 din a one narandjaste ultra fine na 230!!! U toj radnji su poslednje tako da za sutra sam ih rezervisao. Da dodam i da imaju, lice na mini secice za zice i olovne lamete. prava namena im je verovatno za kandzurine. E da danas makar nesto pojeftini pored svih poskupljenja. To je marka koju je JR spomenuo.  :tbumb:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Za svakojaka seckanja koristim neke mini krojacke makazice koje se same otvaraju-imaju nekakvu oprugu, a za mega fine i precizne stvari hirurske, ostre, spicaste, ukradene na klinickom centru, i sluze me vrlo dugo. Opasno su dobre za krzna jer niti ne klize i ne beze iz njih -rezu ko blesave.
one prve menjam tri kom godisnje jer nisu skupe, kad uzmem nove one stare ostanu za olovo, bak zicu...

Z

Zakula

Guest
Da nisu mozda makazice koje pominjete marke Titana,a da je Solingenov chelik??Ja sam kupio jedne Titana makazice,i mislim da su vrh,tj. ne znam shta moz' bolje da bude od njih?! ???

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Titan su nesto skuplje od ovih "S" ali je po meni isti kvalitet. Par komada za razne namene i dugo ce da traju

Z

Zakula

Guest
Vish,fazon je u tome,shto su makazice koje sam kupio marke Titana,a pri dnu pakovanja je pisalo i Solingen....Zato sam ja to tako skapirao. :) :)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
U pravu s tim sto sam mislio na drugu firmu isto na "S" ali treba obratiti paznju jer su korejske, po ceni slicne ali ne i po kvalitetu

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Djole ako nije problem donesi makaze na sekciju da ih pogledam.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Solingen nije firma, to je grad u Nemačkoj koji je poznat po kovanju sečiva odavno.
Postoji veliki broj proizvodjača noževa, makaza, mačeva(nekad bilo)... u ovom mestu.
Znam da je moj deda hvalio firmu "Tri blizanca" (ne znam naziv na Nemačkom) iz Solingena da imaju jako dobre noževe.
Opširnije možete videti na WIKIPEDIJI
http://en.wikipedia.org/wiki/Solingen

Vrh Dno