Djole Nis
Hero member
Kod mene poranio MAJ Opet isprobavanje i sprobavanje i isprobavanje materijala, kolora...
Gogo je napisao(la):Stavarno su lijepe, Djole majstor si od zanata nema šta ( pametnije je muhe praviti nego lupetati o politici ko mi danas cijeli dan i još u pogrešnoj temi ). Od sad kad mi tako šta padne napamet odmah sjedam pred stegu i motam muhe , smiruje psihički a i pripremam "rojeve kukaca" za proljeće.
Mr.Zakula je napisao(la):Evo jedne majske i od mene,tj. emergera majske E.Danice,koga sam nekoliko puta koristio ove godine (Moravica) i imao dosta uspeha.Napravljen je od:
udica - Climax #10
rep - petao,yellow dun
telo - zuti rayon
rebra - quill braon petla
krila - nekoliko dlaka sa zecijeg stomaka
pupoljak - CDC loop
thorax - zuti dubb mix
nozice - petao,yellow dun
P.S. Mushica sa slika je kvashena...
simpson H je napisao(la):Mr.Zakula je napisao(la):Evo jedne majske i od mene,tj. emergera majske E.Danice,koga sam nekoliko puta koristio ove godine (Moravica) i imao dosta uspeha.Napravljen je od:
udica - Climax #10
rep - petao,yellow dun
telo - zuti rayon
pupoljak - CDC loop
thorax - zuti dubb mix
Zakula uz svo duzno postovanje ali prva pastrmka kojoj su nikli zubi ima da odvali rebra na ovoj musici. E sad sta znaci to "sa dosta uspeha" ...
Mixmaster je napisao(la):Da je tačno ovo što je napisao Simpson, pastrmke bi kao od šale kidale palmere, a i ostale muve bi kratko trajale kada bi hackle quill bio slab.
Mr.Zakula je napisao(la):simpson H je napisao(la):Mr.Zakula je napisao(la):Evo jedne majske i od mene,tj. emergera majske E.Danice,koga sam nekoliko puta koristio ove godine (Moravica) i imao dosta uspeha.Napravljen je od:
udica - Climax #10
rep - petao,yellow dun
telo - zuti rayon
pupoljak - CDC loop
thorax - zuti dubb mix
Zakula uz svo duzno postovanje ali prva pastrmka kojoj su nikli zubi ima da odvali rebra na ovoj musici. E sad sta znaci to "sa dosta uspeha" ...
Bojane,uz svo duzno poshtovanje,mislim da nije teshko za primetiti da je celo telo prelakirano bezbojnim lakom (dva puta),koji dosta dobro "cuva" i telo i porebranje muve i nakon desetak ulovljenih (zubatih) riba.Uz to,kao shto reche Mix,Quill je dosta "zilav" materijal,tako da i bez lakiranja nema bojazni da ce pastrmka kojoj su nikli zubi da odvali rebra...
Sa dosta uspeha,znaci da sam lepo lovio njom i da je pastrmke nisu ignorisale - cak sta vishe "kidisale" su na nju i halapljivo je gutale.Nerazumem shta je tu nejasno?!
Mislim da je po sredi,da si ti pomeshao paunov quill i petlov quill,koji se razlikuju po mnogim stvarima,a najvishe po izdrzljivosti.Paunov quill je neuporedivo slabiji od petlovog.
Mixmaster je napisao(la):Da li si ikada napravio ijednu muvu sa ovakvim rebrima i njome ulovio ijednu pastrmku?