zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Ove godine sam pokušao jednu foru sa povlačenjem strimera u poslednjih nekoliko metara prezentacije!Dakle,u poslednjih nekoliko metara,kada strimer ulazi u obalu,dešava se da bucov prati,i odustane na samom kraju.Ovaj simptom možemo pripisati sitosti ribe,a najčešće uočenoj prevari i urođenoj opreznosti oštrookog bucova!Najčešće ni naglo ubrzanje ne pomaže,već još jače izaziva podozrivost kod ribe.Kažem,pokušao sam ove godine da u nekoliko poslednjih metara,kada znam da bucov ili prati,ili leži sakriven u brzaku,učinim strimer atraktivnijim nego što inače jeste!To sam radio na sledeći način.Kada strimer dovučem na sedam-osam metara od nogu,uradim brzi i široki mending,ili ka obali,ili ka otvorenoj vodi.Tada,strimer povučen strunom,iznenada skreće velikom brzinom u smeru kojim ga vuče vrh kanapa!Ovu foru sam koristio nekoliko puta,i jako često bi bucov zaista izlazio na tako pokrenut strimer.Nažalost,kako je kej posledjih mesec dana veoma klizav i vlažan,te ne mogu da se spustim do same vode,ostao sam uskraćen za ovaj način povlačenja u poslednjem periodu mušičarenja.Planiram da naredne sezone ovaj princip još bolje usavršim!