Mi...

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Zasto mene pominjanje sintagme : Mi, musicari....  neodoljivo podseca na skupstinske poklice: Mi, srpski .... ?  :smoke:
Da ne budem pogresno shvacen, nema ni trunke politike u ovome, cisto samo etimolosko zapazanje! :whistle:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Svaka slicnost sa pomenutim sasvim je namerna.
Nije zaista rec o politici, nego o elementarnim humanistickim tekovinama.
Cak ne bih znao da li da pocnem vec iz(r)andjalu pricu o (kulturoloski, a onda i u ostalim pogledima posmatrano bar) dve Srbije, o ± jednoj ili dve standardne devijacije idividualnog mentalnog statusa kao kriterujuma normalnosti, ili da ih prozmem kao nerazdvojno povezane? A pre svega, iako na kraju, imamo li potrebnu toleranciju i ostale osobine neophodne da se i ova vrlo potrebna tema ne raskrvari?
U takvom obracanju vidim pre svega potrebu identifikacije sa (nekom, u ovom slucaju musicarskom) masom i ispravnosti stava iz nastavka koji se nalazi iza takvog pocetka. Na takav u Srbalja poznati "princip sabornosti", tj. "blejanje u horu" uvek sam osecao bar nelagodu, jer jedino sto odatle moze da proistekne vodi ka linchu i destrukciji. Antipod takvom pristupu je individualnost i samosvojsnost.
'Aj'mo dalje, a?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Kada neko kaže za sebe da je mušičar, to znači da pripada grupi sličnih ljudi. Na primer, "Ja sam mušičar", znači isto što i "Ja sam jedan od mušičara". Samim tim, veoma često je svejedno da li će rečenica koju izgovara mušičar početi sa "Ja...." ili "Mi...".
Međutim, svaka rečenica koju napiše mušičar zvani Mixmaster, odzvanja u glavama Sjekloce, PedjeBG, Ljatifija... danima, mesecima, godinama...pa ih oni svesno, ali i podsvesno, analiziraju do u detalje. U slovo!
Ja se time ponosim, ali nisam baš siguran da sam toliko važan.
Jebote, otvaraju se teme o meni, o mom stilu...pa čak i o svakoj mojoj reči. Ne zaslužujem toliku pažnju "intelektualaca".

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Alo, Randjo.... A sto mislis da je ovde neko pomislio na tebe???  Imas neki razlog?:'(

Leba ti, jel stvarno mislis da se ceo forum vrti oko tebe, da se svet deli na one koji te obozavaju i one koji te mrze?  Sto bre volis da si u svakoj corbi zaprska? Procitaj gore lepo sta sam napisao, pa onda ili ti napisi nesto pametno, ili cuti i gledaj! :bleh:

E, stvarno si ... nem' reci!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Velika vecina musicara koje poznajem (ali i ostalog sveta, cak i iz raznih generacija) ponasa se na javnim mestima i u javnoj komunikaciji vise nego dobro. S obzirom na raznolikost tog sveta (uzrast, stepen obrazovanja, temperamenti, mentaliteti, obaveze i ogranicenja, itd.), izgleda da su zdrava pamet i njena slobodna upotreba (tj. mentalno vaspitanje), kao i ono sto sad zovemo "tolerancija", a nekad se zvalo (Sjekloca je vec pominjao) "cojstvo" i kod nas "obzirnost" (a sto se kao i mentalno vaspitanje stice prvo u kuci, pa onda i u okolini koja datoj licnosti prilici i kojoj data licnost tezi) - dakle, to mi pada na pamet kao matrica koja bi trebalo da u manjoj ili vecoj meri odlikuje musicara.
E, takvih nema puno, ali izbor druzenja je jedna od najvaznijih i najlepsih mogucnosti.

Vrh Dno