Dugo u nazada sam vam nešto obečao. Kada sam podelio moju priču kako sam zavoleo mušičarenje i kako me je sve to obuzelo govorio sam i o mom prvom pokušaju vezanja muve. Tada sam obečao da ču da vam pokažem tu muvu koju sam kopirao. Dakle bila je to pupa/lutka tulara poznata pod imenom "Nana". Barem sam pokušao to imitirati
Na samom kraju bila je jako ružna. Samo oblik tela je bio nalik onome šta sam ja kopirao dok su boje, nogice, udica i svi ostali detalji bili 100 svetlosnioh godina udaljeni od onoga što sam ja želeo navezati, od onoga šta sam ja kopirao
Ipak i kao takva, čudovištnog izgleda je lovila. Verujem da je jednim delom i taj ružni izgled doprineo lovnosti. Mokra je stvarno delovala kao nekakva ružna vodena buba. Vreme je bilo odlično za Jaza i ja sam ga lepo lovio sa tom muvom
Muvu sam vezao iz ruke na šaranskoj udici. Od konaca sam koristio obični konac za šivanje. Od materijala sam koristio još i jednu olovnu sačmu, malo najlon čarape, perje iz jastuka, iseckana vuna umesto dubbinga i neostik lepak sa kojim sam na kraju završio muvu na moj način
. Zadak sam premazao tankim slojem neostika te tako dobio strašan izgled i zanimljivu ali i ružnu boju. Ružnu lovnu muvu. Tu muvu sam otkrio u jednom ribolovačkom časopisu kojega sam kupio još 1998 godine kada sam po prvi put navezao svoju muvu. Dakle pre tačno devet godina sam navezao svoju prvu muvu sa kojom sam imao uspeh več u prvom izlasku na vodu. Lovio sam Jaza na Vuki a posle i na dunavu. Članak u kojem sam otkrio ovu muvu je govorio o ribolovu klena bliskog rođaka jaza (koji je dobro radio baš u tom vremenu) i naravno odmah sam se latio posla.
Koja je bila vaša prva muva?
Originalno NANA (imitacija lutke/pupe tulara) se radi od:
udica: 12-14
konac: maslinasti
krilni pupoljci: tamno sivoplavi najlon konac
prsa: tamno isvoplavi konac upreden zajedno s dlakom puha
telo: maslinasto zeleni sinkon spregnut u tamno sivoplavu mrežicu
noge: crveni petao
otežanje: kuglica olova u zadakmušice
a izgleda ovako

Koja je bila vaša prva muva?
Originalno NANA (imitacija lutke/pupe tulara) se radi od: