Musicarenje klena Juzna Morava

matatata

Newbie
Učlanjen(a)
03.03.2015.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svima. ja sam od prosle godine poceo sa musicarenjem i mogu da Vam kazem da mi je usla voda u usi. Jedva cekam lepo vreme pa pravo na vodu. Medjutim,posto nemam iskustva molim Vas da mi pomognete savetima. Konkretno me zanima koje musice za klena da koristim  u periodu Mart,April,Maj.... Pomagajte jer vreme se blizi!!!!!!!!!!!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pozdrav, verovatno je vec pisano o tome..... ali sto je vreme hladnije ako mislis na suce muve,obocno ide nesto sitnije. Kako vreme postaje toplije treba veca muva.....policonka neka, kafica, bambula....
Mozes i nimfe uvek koristiti pa i strimere. Strimere pogotovu sad s' proleca
Probaj na search da nadjes jos koju temu....ima ih dosta....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Računaj da će muve da ti trebaju tek od 1. juna. Pre toga je Morava mutna a i klen se tada mresti (po sili zakona).

matatata

Newbie
Učlanjen(a)
03.03.2015.
Broj reagovanja
0
Ma Morava je mutna skoro cele godine. Separacije peska rade bez prekida,tako da je voda vise mutna nego bistra. Meni je morava na 500 metara od kuce ali dzaba. Moram da idem i po 20 km dalje samo da bih pecao.Sto se tice mresta i lovostaja to postujem 100%. Cisto pitam da nesto novo naucim a i da dam sebi malo oduska i napunim baterije. Priroda je lek za sve......narocito ribolov.....MUSICARENJE!!!!!!! Inace, prosle godine sam lepo prolazio na Bambulu,Vesticu,Svica i Skakavca. Za ove prolecne dane nemam iskustva pa zato pitam. Znam da ovde ima majstora musicarstva pa neki savet je uvek dobrodosao.

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Imas brdo napisanih tekstova kao sto ti oholi kaze. Sigurno ces mnogo toga nauciti ako budes kopao po tim starim tekstovima. Pozdrav

Sent from my Z30 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
retke su godine kada je u ovo vreme dobra voda na moravi . ako imas zelju sada da musicaris klena potrazi bistre pritoke . na uscu malih reka u moravu uvek ima raspolozenih klenova . moras da budes oprezan da ih ne rasteras i spremi sitnije muve . preporucujem bambulu na 14 i sitnije klenovske muve sa paunom na 14 i 16 . znaci sve isto kao leti samo manje muve da budu . posto si pocetnik ne savetujem nimfu sada da koristis . u toku sezone kada dobro radi riba nauci kako se sa njom peca a do tada se drzi suvih musica

matatata

Newbie
Učlanjen(a)
03.03.2015.
Broj reagovanja
0
Hvala ti SASATS na savetu, eto vec sam nesto saznao. Ovakvi saveti su mi dobrodosli. Hvala jos jednom,druze............

Vrh Dno