Musice za pocetnika

sokre

Junior member
Učlanjen(a)
18.05.2008.
Broj reagovanja
0
mgoran- kupio si isti komplet za izradu muha kao i ja i mogu ti rec da neces biti zadovoljan sa stegoom jer jako lose drzi udicu.
Sa ostatkom kompleta nisam za sad imao problema no i nisam bas vezao puno musica do sad.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
istina je da stega nije bas nesto.znam jer sam imao slicnu.ti si pocetnik i vazno je da si nabavio alat.sluzice ti stega dosta dugo dok ne pocnu da zezaju celjusti.ne razmisljaj o zameni vec je teraj dok moze.samo udri po muvama :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Boj ne bije svijetlo oružije... prije 10-tak godina u sezoni sam zavezao desetak tisuća muha s takvom i istina da nije nešto (sranje je  :D ) al će te poslužiti a kad ti dosadi kupi novu a za ovu zarazi joše nekoga pa je pokloni kao i ja. Samo motaj, radiće to jedno vrijeme  :tbumb:

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
sokre celjusti se podesavaju i za sada normalno drze udicu.Ceo komplet nije skup a vec sam napisao da sam pocetnik pa ako mi ovo dosadi lepo poklonim sve nekom i to je to .
Kazes da si kupio isti komplet,koje je marke tvoj?  :-[

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
I ja imam istu stegu nekoliko meseci i ne mogu da se požalim - za sada. Dobro drži udicu, ne kliza udica gore dole, čak mi se desilo sa Gamakatsu F 11 da iskrivim udicu na dole, a stega i dalje lepo drži.
Jedina mana je što nema rotaciju.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Gogo je napisao(la):
... prije 10-tak godina u sezoni sam zavezao desetak tisuća muha s takvom...

Ma čekaj bre Gogo ti si napisao negde da mušičariš od prošle godine ??? Ili mi se čini :eek:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
... prije 10-tak godina u sezoni sam zavezao desetak tisuća muha s takvom...

Ma čekaj bre Gogo ti si napisao negde da mušičariš od prošle godine ??? Ili mi se čini :eek:

Apsolutno si u pravu Milanče, točnije od 2007.-me započeo, a aktivno i potpuno prešao na FF 2008-me, e sad 10-tak i koju godinu više vežem muhe, i o tome sam pisao.
Mislim da ima u topiku kako sam započeo ff ... Amaterskim FT-oma se dugo bavim, nisam do 2007-me imao priliku mahati, tj. nikoga da mi pokaže a štap/kotur i šnjura su već jako dugo u mom vlasništvu čekale da to krene. Nisam htio pogrešno učiti jer je pogrešno naučeno jako teško ispraviti. Probao jesam sam, ali klasično bičevanje se pokazalo dominantno kod svakog pokušaja pa sam radije prestao i vrebao priliku za učenje. 2007 u proljeće konačo i dobio priliku da vidim uživo prezentaciju/mini obuku FF, a 2008-me skroz poludio :hammer: Dugo je u meni čučao sakriven mali mušičar, a sad kad je konačno izašao više neće nazad ni za šta na svijetu.
Muhe ( za varaličare -kombinacije sa waser kuglom...) sam točnije počeo vezati 1994/5 u Mađi, a kasnije i za Osječke ribiče preko trgovine Meredov. U tom peiodu sam bukvalno štancao par jednostavnijih muha na tisuće komada. To je bila muha za jaza / balina / klena.Evo kako su izgledale .

Prilozi

• P1050511 (Medium).JPG
    P1050511 (Medium).JPG
    71,1 KB · Pregleda: 279

sokre

Junior member
Učlanjen(a)
18.05.2008.
Broj reagovanja
0
mgoran je napisao(la):
sokre celjusti se podesavaju i za sada normalno drze udicu.Ceo komplet nije skup a vec sam napisao da sam pocetnik pa ako mi ovo dosadi lepo poklonim sve nekom i to je to .
Kazes da si kupio isti komplet,koje je marke tvoj?  :-[

JENZI, kostao me nekih 35 eura ako se dobro sjecam.

Ico

Junior member
Učlanjen(a)
17.03.2009.
Broj reagovanja
0
pozdrav svima, novi sam na forumu i isto tako novak sam i u musicarenju, stvarno puno se na ovom forumu da nauciti i zanimljivo je vidjeti da se vecina pocetnika istom mukom muci, a imaju i iste probleme..skripac sam takodje kupio jeftin (JENZI) i mislio sam da mi je musicarenje samo trenutni hir u mom dugogodisnjem ribolovnom stazu - greska ogromnih proporcija, nasao sam neki novi svijet unutar svih tih dlaka, perja i ostalog zverinjaka i uzelo me..

skripac jeftin (a vjerovatno je takav kod svakog pocetnika prva investicija-proklinjem dan kad sam ga kupio) jos uvijek koristim, vise sad iz prkosa sam sebi jer ako sam pocetnik na takvom i skripcu zasluzujem radit, muhe su umjetnost, a cim postanem imalo zadovoljan svojim napretkom u vezanju kupujem bolji..sada kada bih kupovao ovaj ne bih ni pogledao

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Добор дошао.
Ниси једини који после много година риболовачког стажа почиње од почетка. Само напред. 
Уздравље ти било

sokre

Junior member
Učlanjen(a)
18.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ico nema ljepseg za zivce kod vezanja nego kad ti se okrene udica.....jednog dana cemo mozda i mi vezati ko Peđo :whistle:

Ico

Junior member
Učlanjen(a)
17.03.2009.
Broj reagovanja
0
bit ce bolje..Peđa veze odlicne muhe

Gogo hvala na dobrodoslici

Vrh Dno