Muve za prvi mart...

 • Začetnik teme Mr.Zakula
 • Datum pokretanja
M

Mr.Zakula

Guest
Ljudi,koji su vashi favoriti za 1. mart??Shta mislite da napravimo najbolju selekciju early season muva,tako shto ce svako da da po neki predlog,tj. njegov favorit?Nimfa,larva,suva,streamer,emerger neka budu okvirni stadijumi insekata koje cemo da imitiramo...Kreativno i samo napred!!
 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Poruke
6.150
Broj reagovanja
3
Kutije su mi oduvek pune suvih muva, pa sam odlučio da ih, bez potrebe, ne pravim. Napravio sam tonuće muve. Opredelio sam se za impresionizam i oživljavanje nimfi povlačenjem kroz vodu. Neću ih "voziti" brzinom toka, već ih provlačiti kroz virove. Na taj način, imaću imitaciju ispravljenog gamarusa (više o tome u posebnoj temi), ali i brojnih "stone clinger-a", poput Ecdyonurusa i Epeorusa.
Jednom rečju, budem li dobro raspoložen i bude li dobra voda 1. marta, sa ovim, proverenim i jednostavnim, metodom i muvama, poremetiću ih!
P.S. Ne smem da napišem razbiću, rastrtiću, unakaziću ili razvaliću ih. Prejake su to reči i smetaju nekim našim članovima sa slabim srcem.
 

Prilozi

 • Olive nymphs.jpg
  Olive nymphs.jpg
  5,2 KB · Pregleda: 438

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
4
sto se tice prvoga marta...heh...lepo bi bilo da i ja izađem tada na vodu ali najverovatnije ja tek aprila počinjem...no ja bi uzeo moje favorite koji me nikada nisu izneverili...a to su: Red tag, Wolly buger, Klinkhammer(razlicite verzije boja mada na prvom mestu sa crnim telom od biotsa) i od nimfice jedna fenomenalna black bead head evo vam slike...(ja ju licno zovem magnet jer nema dana da sam izasao na vodu a da nisam ulovio pastrmku sa njom, ali i ne samo pastrmku...ova je ubola i jednu potocaru preko 50+!). Na zalost slika bas i nije neka ali i sama muva je vec "malko ofucana"...hehe samo da znate zasto i nakon koliko riba hehehe...to je moja najomiljenija nimfa i bas ovu imam vec dve godine (cini mi se) imao sam ih vise ali ovo je poslednji mohikanac i morat cu da kupim jos par tih crnih glavica pa da ih navezem bas ovako!!!
 

Prilozi

 • black bead head.jpg
  black bead head.jpg
  20,6 KB · Pregleda: 420

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Poruke
82
Broj reagovanja
0
Ajde kazi gde si kupio ti muvu, Dane je malo dete hehehe
 
Vrh Dno