Na koje suve najvise pecate?

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Koje suve musice su vam se najbolje pokazale, koje velicine, gde sa njima pecate i ostalo.
Voleo bih da cujem od svih , a posebno od najiskusnijih  :drool: :drool: :drool:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo pa da budem prvi iako ne najiskusniji  :)

Najvise koristim tri tipa u velicinama ovisno o trenutnom desavanju na vodi ili ovisno o godisnjem periodu.

Stimulatori od 12tice do 8mice, F-fly najcesce smedja ili maslinasta I "CDC no hackle" majska I opet smedja ili maslinasta...tu I tamo neke druge boje.

To je ono sto najcesce koristim a najcesce lovim na Savi Dolinki, Savi Bohinjki I Savi.

F fly odlicno imitira krznokrilce I kada ih riba kupi onda nju forsiram.
CDC NO HACKLE majsku koristim kada se ribe dizu za nekom od majskih koje se trenutno roje gde pazim da imam sto slicniju ili istu boju pravog insekta koji se trenutno nalazi na vodi.
Stimulatori - sa njima mi je posebno zadovoljstvo loviti u 6.,7. I 8. mesecu ako se riba tu I tamo dize I kupi nesto a ja ne vidim tacno sta stimulatori mi u ogromnoj vecini slucaja daju tu ribu koja se dize. Oglavnom ga bacam pod obalu I krosnje...to znaci da lovim uglavnom po niskom vodostaju I cesto sam skoro na sred reke.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nema na cemu, f fly I ove cdc no hackle koristim najcesce u veilicinama od 16 do 12

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Mogli bi linkove pravljenja step-by-step da postavite ako in ima negde ili fotke pravljenja istih :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
na youtube imas sigurno  ;)

f fly I cdc jednodnevka bez nogica od petlova pera su tako jednostavne da kada ih vidis znas kako ih smotati  :hammer: a stimulatori su vec malo slozeniji... npr. sa telom od jelenove dlake je meni najomiljeniji ali mozes ga raditi I od dubbinga sto je jesnostavnije I brze
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m2br0g_soWE[/youtube]

f fly ovako samo da ja radim telo do fazanova per, tri upredene fibre.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dN8WGbDY_7I[/youtube]

a treca je ko ova koju je smotao nas kolega Benjamin
tj03.jpg

telo moze I od biotas ili samo dubbing ili ovako od svilenog konca....I dobro je da se segmenti jasno vide....

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
fazan sa zecijom sapom, na #12
neki sedz sa zecijom sapom na #14 ili12
i klinkhamer na 12ici

ima jos par muva ali ove resavaju skoro sve situacije

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
od suvih muva koristim tri muve . to su ...

bambula na udici 8 , bambula na udici 10 i bambula na udici 14.  :D  veoma retko upotrebim jos neku uglavnom bambulu na udici 6 kada primetim da je belun aktivan na povrsini .... ;)

Vrh Dno