Najbolje klenovske muve za ovo doba godine

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Moze li neko napistai neshto o ovakvim muvama i postaviti sliku,i njegove favorite za ovaj period...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
lazar je napisao(la):
Moze li neko napistai neshto o ovakvim muvama i postaviti sliku,i njegove favorite za ovaj period...

U ovo doba godine najbolje su suve muve koje verno imitiraju vodene insekte. Leti su nam favoriti bile imitacije kopnenih insekata i muve-budilnici, a sada na većini reka treba lagano plasirati imitacije maslinastih jednodnevki, dvokrilaca i krznokrilaca. Može i neka fancy muva, poput Witch, ali to samo u sitnim verzijama ili na retkim mestima gde još uvek klen radi kao lud. Bambula dolazi u obzir, ali ispod broja 14.
Ja sam ovih dana na Nišavi najbolje prolazio na BWO broj 14, a na Toplici na Witch i Griffiths Gnat broj 18.
U ovom periodu ne treba zaboraviti na nimfe, koje krupniji klen vrlo rado grabi. Vešt nimfaroš će osetiti napad klena duboko pod površinom, ali to je uglavnom hard-level, jer glavonja baš njuška nimfu i lako odustaje ako primeti nešto sumnjivo.

Slike sam skinuo sa Interneta

dry-bluewingedolive.jpg

griffiths_gnat.jpg

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala druze! Probacu na ove.. Neke imam napravljene! A kada na primer ni ove nece klen shta da upotrebim,to mi se skoro dogodilo? bacao sam onu ka sa gornnje slike i sitne weshtice i nishta :nowink:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
lazar je napisao(la):
Hvala druze! Probacu na ove.. Neke imam napravljene! A kada na primer ni ove nece klen shta da upotrebim,to mi se skoro dogodilo? bacao sam onu ka sa gornnje slike i sitne weshtice i nishta :nowink:

Lazare nista cudno desava se i drugima. Sednes pored obale i uzivas u prirodi. A ja nekoliko zadnjih izlazaka na klena prvo prospartam da vidim gde su. sad nisu bas nesto rastrknai. Kad ih snimim kao i ponasanje, u kom sloju jede takav i pristup musicarenju napravim. Poz

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
lazare ako si u cacku idi na cvetnjak,sa cacanske strane  i idi na terene uzvodno od lupnjace(potok koji se uliva u moravu i korito mu je betonirano), prvo ces naici na jedan bas sirok i miran,zatravljen deo,sa dosta krupnog bucova,ima i stuke, zatim ide jedan kameni sprud ili ostrvce iznad kojeg vec pocinje lepsi teren,tacnije od nizvodnog dela ostrva bacaj ka ljubicu i polako se kreci uzvodno, cesljaj prvo rupe u travi,ako je jos ima, pa polako povecavaj daljinu do vrba preko puta....i idi uzvodno polako...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Samo ime kaze.Namenjena je klenovima sa Toplice
-UDICA- HAYABUSA 390 #12
-TELO- PAUN
-REPIC-ISPERCI FAZANA KOMADA 5
-FRIZURICA-JAREBICA

Vrh Dno