nimfarenje na drini

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Posto su misljenja vrlo oprecna , voleo bih da cujem sta se ima reci na ovu temu. Ja u zadnje vreme bas intezivno praktikujem ovaj nacin ribolova i to ne bez uspeha. Fokusiran sam iskljucivo na pastrmku, koju trazim po brzacima osrednje jacine i na titranjima ispod brzaka, iznad preliva i uz ivice jacih brzaka.Nimfe su mi klasicne da klasicnije ne mogu biti ZU i FR # 8,10 samo najrazlicitije otezane.lovio sam na razlicitim vodostajima zavisno od mesta ali osim na 600m3 skoro da se moze nimfariti na svim rezimima HE. Iznenadjujuce je koliko veliku nimfu zna da uzme lipljan od 20cm,prosto neverovatno, jedva cekam 01.06. da njega pojurim na neke favorite
a do tada - forum i prikupljanje informacija pa pisite

Prilozi

• zu.jpg
    zu.jpg
    21,4 KB · Pregleda: 443
  • fazani.jpg
    fazani.jpg
    21,2 KB · Pregleda: 442

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Pozdrav,
Ja nemogu da dam svoje misljenje iz veoma jednostavnog razloga, ja sam svega par puta bacao nimfu i nisam se nesto proslavio. Nekada sam mislio da je to dosadan nacin riblova, ali sam promenio misljenje! Ja, a i ostali clanovi bi ti bili veoma zahvalni ako bi izdvojio vreme, izmedju vadjenja zuba :D, i napisao kako da musicarimo na Drini!!
Salut!

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Kao i vecina musicara i ja sam u pocetku se gnusao nimfarenja, ali samo iz razloga (najiskrenije) sto to nisam znao da radim , ali nista strasno. Stoji prica da je najlepse kad ribu toliko isprovociras da se ona odlepi sa dna  maltene napusti svoje prirodno okruzenje  (vodu) i posegne za sochnim zalogajem na povrsini vode- ludilo!!!
ALI- sta kad nece, sta onda? Do te spoznaje sam dosao na zalost na Ribniku, ipak Bog me pogledao i tu se stvorio mr.Jankovic poznatiji kao Jan a dobar u tome kao Gilan u pevanju.E to treba videti , donja muha -chuda pravi.Ovaj klip je napravio moj klinac odmah posle povratka sa Ribnika pa nije bas najsjajniji ali ako se pogleda par puta vidi se sustina , Ovo je malo jaci brzak, pa je muva ovde extremno otezana , uskoro vam saljem klip sa mog omiljenog mesta za nimfarenje samo da nadjem snimatelja-volontera,koji je raspolozen da drzi kameru dok ih ja vadim(nije lako).Postoje mnoge taktike kod nimfarenja ali  najprefinjenija koju sam ja video je taktika koju preferiraju Jan,Rudi,i ekipa sa Une,Sane ... Poenta je u dugackom predvezuuuuuu (leader+tipet = 5-6m ) kolko mozes i kolko treba al da se ne obesish i formiranju loopa ali ne onog u vazduheu nego onog na vodi, nimfa ide slobodno i prirodnoi gledano od zabacaja pa nadalje ona tone, ide po dnu, dize se i na kraju je u filmu.Usput joj menjas brzinu( u toku ''voznje") jer mnogo puta i od toga zavisi oce li riba uzeti ili ne.
bas se slabo vidi .... ga
http://www.youtube.com/watch?v=jZRZG3aeC6A

Prilozi

• gaj-ribnik.jpg
    gaj-ribnik.jpg
    88,3 KB · Pregleda: 595

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Ukoliko se koristi tonuci kanap za nimfarenje kog profila bi bio ceo tonuci ili samo tonuca glava koji na Drini a koji na Gradcu?

Radojica-pop

Senior member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Broj reagovanja
0
rango je napisao(la):
Ukoliko se koristi tonuci kanap za nimfarenje kog profila bi bio ceo tonuci ili samo tonuca glava koji na Drini a koji na Gradcu?
WF/S mnogo je lakse za manipulaciju od S kanapa.

Vrh Dno