Nor-Vise stega

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Nor-Vise stega koja je uradjena na krajnje jednostavan, a opet tako genijalan način. Video sam je u nekim klipovim sa youtube-a još pre nekoliko meseci ali se tamo jako loše videla i skroz sam zaboravio na nju. Tek juče me je Sjekloča podsetio, sa onim klipom o dabingu, na ovu stegu.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Neobicna je , verovatno kvalitetna, poprilicno skupa.
Ima li neko iskustva s' njom?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ajde neka neko baci neku sliku gde se vidi sta je stvarno ta stega, jbga los mi net

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Evo je slika Nor-Vise "Adjustable", cena prava sitnica 295 US$

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zanimljive stvarčice http://www.nor-vise.com/products/products.htm

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
multipraktičnost (moja opažanja)...Recimo to rotiranje i razni dodaci i pomagala... Meni je moja sasvim solidna iako onakvo rotiranje bi mi dobro došlo, ali stege sa tavim rotaciskim čeljustima su u mnogo €€€  :'( Ko može da si priušti nešto takvo, ako, samo napred...i ja bi da mogu  :D

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Jedan od razloga što sam pokrenuo ovu temu je taj što verujem da bi svaki malo bolji bravar mogao ovu stegu da napravi za mnogo manje €€ sa sve izmenljivim glavama.
Mada mošda i grešim.
Meni ova stega deluje prilično jednostavno konstruisana ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
100ka je napisao(la):
Jedan od razloga što sam pokrenuo ovu temu je taj što verujem da bi svaki malo bolji bravar mogao ovu stegu da napravi za mnogo manje €€ sa sve izmenljivim glavama.
Mada mošda i grešim.
Meni ova stega deluje prilično jednostavno konstruisana ;)

i meni se tako čini, ali nije ni svako bravar a onaj ko je i zna voli i da zaradi  :D

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Probali... napravili... radi!!!  Fora je udva lezaja i ekscentru. Al nije na struju, nego na rucni pogon!  :doh:

Sve u svemu, nikakva mudrolija, al ima jednu manu: zauzima dosta mjesta na stolu, pa se koristi samo u posebnim prilikama. ::)

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
A evo i kako se koristi. Ovo je iseckan u manje klipove kompletan DVD koji dolazi u paketu Nor-Vise.
http://youtube.com/user/norvise

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Imao sam prilike da je vidim uzivo na EFFA mitingu na Ribniku ove godine a za njom je sedeo master Fabis. Njegova prezentacija sa ovom stegom je u najmanju ruku bila fenomenalna. Najimpresivnije vezivanje musica koje sam imao prilike da vidim do sad. Treba pomenuti da je skoro obavezna skupa automatska bobina sa oprugom u sebi (oko 50$).
Tesko je objasnjavati recima i najbolje bi bilo da se vidi neki snimak na youtube. Ali mogu reci da se prosecan palmer ne pravi za vise od 30 sekundi kad je neko zna koristi.
Ova stega je siguran sam jedna od najtezih da se naprave. Tj moze da se napravi lako stega slicnog izgleda ali za postizanje njene prave funkcije sa optimalnim resenjima potrebni su vrlo precizni proracuni. 

Vrh Dno