Nov i potrebni saveti i oprema

drmimi

Newbie
Učlanjen(a)
29.09.2020.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svima.
Nov sam na forumu, solidno iskusan varalicar. Najvise lovim na moru, big game pretezno ali sobzirom da zivim u Nisu i da su mi Morava i Nisava blizu, poceo sam da razmisljam o nabavci opreme za musicarenje.
Ono sto znam je da mi je potreban stap #5. Molio bih za savet sta da pazarim i ako neko ima nesto da ponudi welcome
Zanima me srednji cenovni rang ili viši
Mada za jednog mog druga potteban je i neki jeftiniji komplet
Potreban mi je i Waders u najvecem broju.
Hvala unapred

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Sale ako gledam stap iskljucivo za bucova na Moravi, mislis li da je 7 bolja opcija od 6-ice?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Zavisi za koju moravu. Za tvoju moravu 5 fast 9ft je dovoljno da pecas po vetru i svim uslovima . Za moju moravu ili juznu donji tok koja je dosta velika 6 je minimum da budes opusten u ribolovu . Ja pecam sa svic stapom klase 6 . On nosi jednorucni kanap klase 8. Ne osecam vetar . Iz dva zamah dostignem 20ak metara . Komforan opusten ribolov . Ako  bi menjao stap probao bi svic fast klase 5 za moj teren . To mu dodje kao klasa 7 ali u duzini 11ft.
Realno nije potreban ovako jak pribor jer su ribe u proseku oko dva kilograma ali je mnogo lakse pecati na ovakav pribor

drmimi

Newbie
Učlanjen(a)
29.09.2020.
Broj reagovanja
0
Sobzirom da pocinjem sa FF a da sam iskusan varalicar prilicno sam konfuzan u razmisljanjima. Imam ideju da pazarim Vision Onki ili mozda Sisu. Samo gledam i citam o modelima a nemam nikakvo predznanje sto ce me sigurno dovesti u promasaj pri prvoj kupovini

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
666
Savjet za pocetak ako nisi vec orjentisan  (da bas znas sta hoces a sta neces) drzi se sredine i sto se tice klase i sto se tice cijene. Znaci klasa univerzalna 4-5, duzina 8-9, akcija srednja. Cijena 100-150€. Kad nakon 1-2 sezone skontas gdje si i gdje bi htio da budes, onda ces vise znati sam sta ti treba…
Sa srecom i Bistro!

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.009
Ovo je odličan savjet recimo rabljen vision GT four 5 ica 9ft ili 4rka 8,6ft i spakovan si za nekih 100-150€

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
silvio je napisao(la):
Ovo je odličan savjet recimo rabljen vision GT four 5 ica 9ft ili 4rka 8,6ft i spakovan si za nekih 100-150€
gotovo 20 godina nusicarim i tvrdim isto. Sve skuplje od toga je cisto proseravanje. Neki stap srednje klase sa karakteristikama po potrebi i osrednji cekrk. Za dobar kanap vredi potrositi pare

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Nepoznat mi je taj stap. Ja koristim kanap scientific angler gpx sharkwave vec trecu sezonu u ribolovu strimerom na moravi. Prljava voda + strimer...maksimalno trenje . Nema znakova upotrebe .

Vrh Dno