Novitet iz Marryata!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Evo jedan review novog Marryat stapa. Tekst je na francuskom pa je link koji postavljam direktni translate iz Google-a.

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=fr&u=http://tikawa-fly-fishing.over-blog.com/article-canne-marryat-tactical-lx-71679915.html&prev=/search%3Fq%3Dmarryat%2Blx%26hl%3Den%26client%3Dopera%26hs%3Dze7%26rls%3Den%26channel%3Dsuggest%26prmd%3Divnsb&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhhpHGXbDoCN7nZOQLUMdadbzRfMA

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ova firma pravi odlicne stapove i to ne odnosu cena-kvalitet nego po odnosu kvalitet-kvalitet. Probao sam nekoliko modela sto starijih sto novijih, ove firme i svi do jednog su mi se veoma svideli. Medju njima mi se cini da je bio isto neki Tactical , verovatno prethodnik ovog. Nije neko opstepoznato ime za koje se oni napaljeni marketingom hvataju. Zadnja dva komada (jedan gore pomenut) koje sam probao su me odusevili.  Posebno je zadovoljstvo kad za uporedni test pored imate i slicne po akciji stapove mnogo poznatijih (i skupljih) proizvodjaca i njihove vlasnike koji menjaju boje kad i sami probaju.
Da se razumemo ne posedujem stap oovog proizvodjaca da ne bude hvali ciga.......
Jedine zamerke sto su neki imali predebele drske, al neki stolar, smirgla i  8)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa ti sa debelim drskama su za mene i moje ruke-lopate :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Tactical nije prethodnik nego drugi i drugaciji model od Tactical LX. I dalje se pravi i strasan je stap. Deblja pluta od ovih na koje smo navikli nije nikakav problem a to shvatis posle 15min bacanja koliko je realno udobnija i koliko manje stezes stap.

I tacno je da nije preterano poznata firma, uostalom kao i drugi Francuski proizvodjaci poput JMC ili Devaux, ali sve sam vrh...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bacao sam sigurno duze od 15 min al nisam stekao taj utisak. Sad mozda je u pitanju samo navika ali mi se oduvek vise svidjalo kad je tanja pluta. Jbg velicina sake ipak igra ulogu

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gringo je napisao(la):
Bacao sam sigurno duze od 15 min al nisam stekao taj utisak. Sad mozda je u pitanju samo navika ali mi se oduvek vise svidjalo kad je tanja pluta. Jbg velicina sake ipak igra ulogu

Ma kapiram sta pricas, ali sve je tako dok ga ne probas u realnom pecanju. Kazem ti za 15min shvatis kako ti ustvari prija nesto deblji grip. Nije to toliko drasticna razlika u odnosu na ostale stapove, ja cak mnogima zameram pretanak grip. Uostalom kako i sam kazes, od debljeg se da stanjiti ali tanak se ne da podebljati da bi bilo idealno.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
koja je cena  ovih stapova??? mene interesuje upravo prikazani gore tactical lx #5 9feet...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
http://www.easyfly.com/fr/p-canne-a-mouche-marryat-tactical-lx-p1503.html

Kod nas bi to bilo nesto malo (dvadesetak evra) manje.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Probao sam malo stari tactical #6 i stvarno odaje utisak vrhunskog stapa.  :tbumb:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Posedujem stap Marryat Tactical 905 skoro dve godine.Kada sam ga prvi put probao ,odmah mi je bilo jasno da je stap fantastican,ali ipak sam imao neke sumnje,jer iskreno nisam pre toga mnogo cuo za Marryat,ali vreme je pokazalo da je stap u svim aspektima stvarno mocan....i kao bacacki i kao snazan stap za ribu,a sto je najbitnije osecaj u borbama sa ribom je savrsen....
Jos jedna dobra osobina je sto su mu do sada svi kanapi legli extra sa kojima je isproban(sa ultra 4 wf5,sa air cell dt5, rio grand wf 5)...
Ne smatram sebe posebno strucnim za pribor,ali ovaj stap mogu svakom da preporucim bez ikakvih bojazni da cu negoga navesti na pogresan izbor....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Darko (ex. Feanor) je napisao(la):
Jos jedna dobra osobina je sto su mu do sada svi kanapi legli extra sa kojima je isproban(sa ultra 4 wf5,sa air cell dt5, rio grand wf 5)...
Ne smatram sebe posebno strucnim za pribor,ali ovaj stap mogu svakom da preporucim bez ikakvih bojazni da cu negoga navesti na pogresan izbor....

Jedino mu moj najomiljeniji Windcutter ne lezi nikako, za razliku od recimo Gold-a koji mu extra cucne. Ali zna se i to nije nikakva tajna da svakom Marryat stapu legne Varivas Airs struna, kao dupe na noshu. Od te kombinacije nema bolje...

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Jedino mu moj najomiljeniji Windcutter ne lezi nikako, za razliku od recimo Gold-a koji mu extra cucne. Ali zna se i to nije nikakva tajna da svakom Marryat stapu legne Varivas Airs struna, kao dupe na noshu. Od te kombinacije nema bolje...
:doh: Najbitniju strunu nisam pomenuo....upravo nju i koristim sa ovim stapom i jeste idealna kombinacija!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Iskreno nisam nesto mnogo menjao kanape i nisam neki ekspert na polju kanapa ali Varivas je najbolji kanap koji sam imao_Odlicno izlazi kroz provodnike,bez problema okrece velike nimfe lepo plasira suve....mekan,bez memorije....Zbog njega potpuno menjam misljenje da su DT kanapi nezamenljivi za pecanje na malim recicama,teskim nimfama gde je roll cast prioritet.Igrom slucaja i ja sam ga upario sa Marryat-om Black Hopper-om 905 kojim sam takodje odusevljen i koji takodje vredi svaku paru pa i vise.
Siguran sam da ko god da kupi ovaj konac nece zazaliti ni paru....Pa kad ja bacam +20m onda nema sta da se prica  :doh:

Prilozi

• varivas1.jpg
    varivas1.jpg
    244,6 KB · Pregleda: 164
  • varivas2.jpg
    varivas2.jpg
    247,5 KB · Pregleda: 170

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Da si pazljivije citao i ovde na forumu, nebrojeno puta sam napisao da je jedina prednost DT kanapa u odnosu na savremene WF u ekonomskom smislu, sto ti omogucava da ako pecas na kracim distancama, posle nekog vremena koristis drugu stranu. I ni jedna vise. Varivas ima slican profil kao TT pa i slicne karakteristike. Pravi se u iste dve boje kao i TT stim sto nema ama bas nikakve razlike medju njima (kod TT ima i to osetne). Ima monofilno jezgro na bazi Airs Eight Whole predveza, tacnije monofil sa dzepovima sa vazduhom i zato pliva vrhunski. Neverovatno je mekana struna ali to joj ne smeta da prolazi kroz karike kao blesava. I sto je jako interesantno, ne prlja se tako lako. Opasno su Japanci uradili to, uostalom sve su im stvari vrhunske...

Vrh Dno