Nymphenbyseinzeiger

lizard

Junior member
Učlanjen(a)
04.06.2006.
Broj reagovanja
0
nijemci bi to nazvali onako kako piše u naslovu, a mi s ovih prostora nešto kao pokazivač griza! koristimo ga kada lovimo nimfama ili mokrim muhama! e, sve je to u redu,a li ja ne znam kako bi ga stavio  na špagu ili gdje već to ide, ako treba slikam ga pa postavim sliku na forum!
molim pomoć!!!

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
    Postoji mnogo vrsta indikatora (ili pokazivaca griza, kao sto ti kazes), od cvrstih materijala(balza, poliuretan), polipropilena... Stavlja se na predvez a nacin montiranja zavisi od modela. Postavi sliku pa cemo da vidimo kako se taj montira.

lizard

Junior member
Učlanjen(a)
04.06.2006.
Broj reagovanja
0
Evo i slike, ali je iz kataloga, nadam se da će biti dovoljno jasna!!

Prilozi

• P8060170.JPG
    P8060170.JPG
    77,8 KB · Pregleda: 380
Z

Zakula

Guest
Koliko ja vidim,ovo je flurescentni konektor,chija je uloga sem shto spaja predvez i konac,i da indikuje trenutak kada riba "usisa" nimfu...

lizard

Junior member
Učlanjen(a)
04.06.2006.
Broj reagovanja
0
dobro, ali kako to staviti  gore, imao sam to u ruci i nije mi bilo ni tada jasno!!

Z

Zakula

Guest
Sa slike izgleda da su to dva spojena konektora,moracesh da ih isechesh na pola....A onda uzmesh jedan i zakachish na vrh konca,tako shto spustish ovu crnu gumicu nadole,uvuchesh konac u ispleteni konektor (koji je shupalj,cevast),i zatim vratish gumicu na gore preko konektora i konca koji je u njemu...To je to...Mozesh,ali nije nuzno,da kapnesh malo super lepka,kako bi ti konekcija bila josh chvrshca...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Zakula jeste da sam ja apsolutni pocetnik ali mislim da si se malo zeznuo. Pogledaj sliku pazljivo (uvelicanu). Koliko ja vidim ovo je jedan indikator sa 2 omce na krajevima, mislim da jedna ide na kraj konca (snjura),a za drugu kacis predvez. Barem se meni to namece kao neki logicni nacin montaze.
Ako sam lupio izvinjavam se svima! :-[
Pozdrav

lizard

Junior member
Učlanjen(a)
04.06.2006.
Broj reagovanja
0
Onda bi to bio običan konektor samo drečave  žute boje zbog bolje uočljivosti, zar ne?
I još nešto me nešto muči, da treba nešto rezat, zar to ne bi bilo već urađeno u tvornici i pakirano kao dva komada, a ne jedan od kojeg korisnik napravi dva???

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Po slici stvarno ne bih mogao ni da pretpostavim chemu ovo sluzi. Jednostavno ne mogu da zamislim ovo u finkciji indikatora.  :-\

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Update ...
Evo nisam bio lenj da surfujem malo po netu i uspeo sam da nađem ovaj proizvod na Byron sajtu:
http://byron.at/index.php?page=detail&action=aFmkDetail&fmkDetailId=638
Piše sledeće:
A floating loop system to indicate the bite.
Što po meni nema nikakve logike. Da je sinking tip pa 'ajde. Ali zašto bi indikator bio ovako masivan? Ovo mozda i jeste dobro ali samo za fly fishing na moru sa nekim spay štapovima  :smoke: Who know's ... Na sve i svašta se pale ovi Nemci :)

Z

Zakula

Guest
Pod broj jedan,ne mogu da shvatim shta cemu ovolike dve crne gumice na krajevima (koje evidentno sluze za montazu,tj. prichvrshcivanje konektora).Pod dva,zashto bi imao omche na dve strane??!!Onda bi vam trebao i treci tj. drugi konektor,koji bi spajao konac i ovaj indikator, "konektor"!!Ne vidim logiku...Pod tri,zashto bi bio ovoliko dugachak i masivan??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Ovo je vrlo dobar indikator, ako se moze tako nazvati u pravom smislu te reci. Ko ima iskustva sa pecanjem na nimfu bez indikatora, zna da se udarac ribe vidi po kraju konca (gde se konac spaja sa predvezom). Problemi koji se pri tome javljaju su slaba vidljivost na vecim daljinama (narocito ako je konac zagasite boje) i kada konac potone usled tezine nimfe ili vodene struje. Sve to resava ovaj indikator. Montira se jednostavno. Ako na kraju konca postoji konektor (omca, petlja), stavi se samo loop-to-loop cvor, a na drugi kraj indikatora ide predvez istom tehnikom. Nema potrebe za secenjem :doh: :doh:. Crni delovi su stavljeni najverovatnije zbog kontrasta, da se lakse detektuje kretanje konektora. Sve u svemu, ja licno bih koristio ovaj indikator.
@Zakula, Cuti, kad nemas pojma :bleh:

Z

Zakula

Guest
Da je ofarban u crno,razumeo bih....Ali gumice?! ??? ???Koj' ce andrmolj tamo??I to dve!!! :doh: :doh:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
A bre fantome nisu dve vec jedna. o--------xxxxx---------o tako izgleda sistem. xxxx je jedna gumica, crna, dugacka, kao penis u crnca! :whistle: ajde bez glupiranja. Ovaj indikatror sa secom veze, za konac je jedna a druga omca je za leader. I to je to. Nema  mnogo filozofije, nema secenja, nema kracenja....
Svrha jeste mozda cudna. Ja nikad nisam lovio na nife tako da nemam pojma koliko je dobar. Lizardu poslusaj iskusnije kolege!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nikada nisam ovo probao. trenutno koristim samo jednu verziju indikatora a to je indikator u obliku samolepive foam trake žute boje sa crvenim prugama. odmotaš koliku debljinu indikatora trebaš i zalepiš na koje god mesto predveza ili tipeta misliš da je pametno tj. ovisi kakvu dubinu želiš postići nimfom. 

Vrh Dno