Odabir stapa za pocetnike

s_dario_

Senior member
Učlanjen(a)
10.01.2023.
Broj reagovanja
76
Dobar dan ako neko zna za pocetak neki fin stap i čekrk za 200e pocetnik sam pa bih zelio da nadjem nesto pristojno za pocetak

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Prvenstveno pribor kupuješ prema vodi a i ribama koje pecaš.Napiši o otme koju riječ pa ćeš dobiti približniji odgovor.U oglasima ima solidnog polovnog pribora ja bih te tu naveo na izbor.

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797

tu imaš svega... preporučam greys trout combo, 9ft, 5wt, dobiješ štap, rolu, žnoru futrolu, predvez ... iznad 100 eura freeshiping...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da naravno,čak sa trojkom možeš i manji strimer bacati.Ja bih ti preporučio štap klase 4# u dužini 8'6''.Ovo je nešto najuniverzalnije što postoji.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Pretpostavljam neki brži štap klase #5, dužine 9'. Čekrk neki Large Arbor ako može, manje bitno koji.
Nikad nisam bio tamo, ali koliko sam čitao glavne mete bi bile klen i bucov, a verovatno su potrebni i dalji zabačaji zbog konfiguracije terena.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
To bolje može neko drugi da preporuči, ja nisam baš u toku poslednjih godina po pitanju pribora.
Koliko znam imaš Vision u Eurofish (ČA), Scierra u Carpologiji (BG), Greys u Formaxstore (NS) ... ako si početnik trebalo bi da ti bude dovoljno.

Vrh Dno