Orvis Superfine Glass/CFO II Combo

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
      Nakon daleko, dalje, najdalje i brzo, brze, najbrze, karbonskih pracki za ispaljivanje kanapa bar jednom oko zemlje usporio sam tempo i posvetio se soulu. Combo kojim sam uglavnom pecao zadnjih pet meseci je pravi lagani blues u 6/8 na 60 bpm, ritam srca, potpuno opustanje, yoga i mudrost Dalai Lame. Malo drame na startu...
      Daklem, Superfine Glas 7'6" #3, CFO II, par razlicitih kanapa na probi, svi u klasi #3 - Cortland, Guideline, Loop, Orvis, TT, a mislim da ce za sada ostati Rio Perception, a i boja bas ide uz kombo, jel´? Svejedno koji kanap, stap izbacuje i sam predvez bez ikakvih problema a sa dva metra kanapa salje muvu milimetarskom preciznoscu u svaku zamisljenu tacku na vodi. Posto sam ga namenio iskljucivo za suvarke, mada sam dosta pecao i ovlazene kao i sitne nymph-e, na vodama sirine ca. 7 metara, plafon 10, ispostavilo se da je potpuno nebitno koji kanap je na njemu. Zaista uzivam u sporom ritmu mahanja, vrlo laganom padu muve na povrsinu vode i pritisku kojim male ribe savijaju stap u parabolu. Pastrmka od 45 cm smota stap maltene u pun krug do iza cekrka. Nije mozda za svaciji ukus ali meni licno je ovo potpuno novi svet. Posle 35 godina manijacenja sa najbrzim spin blankovima, baitcaster-ima i nervoznim voblerima ovaj nacin ribolova je odmor za dusu i psihu. S obzirom da stap dozvoljava vrlo tanke predveze koristio sam 0,12 i 0,10. Bilo je kidanja i gubljenja riba, okitio sam dosta granja ali sam tvrdo gurao dalje. Posto sam nov u musicarenju, prva mi je sezona, meni se utisnulo da se riba brze izmori na full flex staklu nego na mid flex karbonu ili sam to utripovao? Pitanje.
      Navodi koji slede su iskljucivo moje licno misljenje, ukus i nisu niposto zacementirane istine sa kojima svi moraju da se sloze. Elem, u stap sam se zaljubio jos kad sam ga prvi put video i drzao u ruci u februaru ali posto sam uzeo Heliosa i jos nekoliko drugih stapova, pored nekoliko spin, zaista bi bilo perverzno da se izujem najstrasnije a nisam ni poceo da musicarim, zarekao sam se da ce Superfine Glass biti moj kad tad. U maju sam posetio bracu Haider iz Graz-a i narucio stap, imali su samo kracu verziju u radnji. Stigao je za nedelju dana. CFO je bila odluka u samom startu jer savrseno pase uz vintage look stapa (CFO je klasicni cekrk da klasicniji ne moze da bude), ponovo ovo je moje licno misljenje i moje poimanje estetike. Stap je perfektno napravljen, zaista lagan 70-tak grama, pluta je najviseg kvaliteta, alu cev je stigla sto me iznenadilo jer je svugde na slikama sa neta tamno zeleni karbon (nebitno, cisto moja opaska). Cekrk je nestvarno lagan, gotovo da nema tezinu i savrseno napravljen, click & pawl sistem - dovoljno za pastrmke, lipljena & co. meni  fenomenalan zvuk klika u oba smera. Jednostavno sroceno napravio sam sebi combo moji mi u svim aspektima, funkcionalnim i estetskim savrseno odgovara. Tacka.
      A propo brace Haider, vec neko vreme je kod njih akcija na gomile opreme, Helios 2 549.- evra, Helios 2 Covert 699.- itd. Vredi pogledati i nesto eventualno naruciti... hmm ili ipak sacekati da kradena roba stigne u Srbiju. Ne znam koliko ce rasprodaja jos trajati. Ja sam u svakom slucaju kupio jos jedan CFO II jer je sad cena kod njih 100.- evra niza (uzeo sam poslednji jer ga vise nema na stranici). Nek se nadje a i iz sledeceg razloga. Naime Stefan mi je pokazao haendlerkatalog, katalog za 2018. sa cenama po kojima oni dobijaju robu koji normalno musterija ne moze da gleda i u njemu vise nema CFO cekrka, znaci povlace ga sa trzista i verovatno ce ga opet ubaciti za par godina sto su vec cinili u proslosti. CFO inace radi Abel za njih, mala digresija. Osim ovoga cene Orvisa su gadno skocile i sledece godine su npr. stapovi za ca. 100-150 evra skupli. Helios 3 je sad 995.- evra (bacao sam ga pre mesec dana, 9" #5), gotovo isti k.... kao 1 i 2 samo drukcije ofarban - ruzniji po meni i otrovno skup!!!
    Ostao im je jos jedan CFO I najmanji model, za 299.- evra i sad se nesto lomim da i njega uzmem jer definitivno planiram da ako Bog da, sledece godine krenem po Tonkin - (trazim vec lagano ko ce da mi ga napravi) tako da bi CFO cucnuo perfektno uz vintage look bambusa.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Za zamaranje si skroz u pravu. Ja imam glass #3 7ft. Ribu i preko 50 izvlaci sigurno brze od karbonca iste klase.... Naravno da cu sa 5icom i debelim tipetom sve brze zavrsiti al to je silovanje.

Mahanje, pesma, mada mnogibne mogu da se naviknu jer stvarno nema mesta silovanju. Pokreti moraju biti pravovremeni i odmereni.

Nek ti je sa srecom komplet

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ovaj Orvis je moja sledece kupovina. Extra odradjen, od boje pa nadalje ;)

Vrh Dno