Orvis T3

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ajd mi malo prokomenarišite Orvisov T3,please.
O čemu se zapravo radi;reče mi neki orvisov maneken da je taj štap idealan za Ribnik,mada je on pecao sa Zero-om.Ja sam T3 vidio na sajmu u N.S: kod lavova,samo sam se uneredio kad su mi rekli cifru.Jel pecao neko s njim?Palim se da ga kupim,ako ga nadjem

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Držao sam jednu 3-jku T3 Mid Flex u rukama i probao je - probalo je nas nekoliko i nismo bili oduševljeni :( Meni se mnogo više sviđaju starije Orvisove serije Trident TL i TLS koje su i jeftinije!
P.S. Jako je važno i koji je tačno štap, jer su kod Orvis-a često ogromne razlike kod različitih štapova iste serije (npr #3 Mid Flex 6.0 i #5 Tip Flex 9.5)

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Milance je potpuno u pravu sto se tice razlicitosti Orvis stapova istog modela. Stoga Orvis daje tako detaljnu karakterizaciju svojih stapova, da bi zainteresovani mogli da okvirno steknu predstavu o njihovim odlikama. S druge strane, medjutim, to malo i smara, jer treba covek bas da se udubljuje u njihov sistem i memorise sve sto je probao od njih da bi mogao da vrednuje ono sto ce probati. Najbolje u vezi T3 je sto verovatno vise duzina razlicitih osobina moze da se proba kod Lav-MD u Pozegi i sto je stap za koji se odluci u garanciji, verujem da se zastupici ne bi igrali da pomognu vlasniku kad vec toliko plati stap. A da kosta, kosta. Medjutim, odlazak u Pozegu je istovremeno prilika da se probaju i drugi modeli, jer, kako Milance malopre rece, jeftiniji nisu i losiji, vec samo drugaciji modeli stapova, sa mozda manje sminke, a vise duse... Otprilike kao izbor izmedju dobre sponzoruse i dobre zenske (valjda...) :D Ako se resis da ides u Pozegu, poneses i svoj cekrk sa strunom, okacis na kandidata i vidis balans na stapu... Jedino je steta sto ne moze da se promase (koliko znam), ali mozda sad i to moze? Za te pare koje se dAJu, ne bi bilo nista ekskluzivno mahnuti par puta za probu...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Probao sam (na suvom) T3, ubrzo nakon pojavljivanja tog modela. Pored Trident-a, delovao mi je masivno i "glupo". Međutim, korisnici T3 Orvisa, kasnije, nisu imali probleme sa lomljenjem i krtošću, kao oni koji su kupili jeftiniji Trident.
Dakle, T3 je solidan štap i dobar izbor za mušičare koji bi da svoj štap malo žešće eksploatišu. U stvari, to je najhvaljeniji Orvisov model koji se u ovom trenutku proizvodi.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Lavovi više nemaju T3.Nijedan.A i cena je kod njih malo nerazumna.U klasi 3 se pravi samo jedan model,flex je mid 6,5,dužina 8,4.Nisam ga ni drmusao,a kamoli pecao s njim.Tražim ga po preporuci.Što se tiče ostalih,gore navadenih orvisa,imao sam TLS 9 stopa ,tip flex 9,5 #5.Prebrz za mene,prodat.Sad imam TL #5 8,6 stopa.mid flex 6,5,četverodijelni.Extra štapić,samo malo jak.E sad,ja bih samo volio da imam taj T3,ako uspijem da ga nadjem.Možda ga ima negdje u Evropi,vidjet ću kad pođem za dojčland,možda u Austriji.Ne žurim

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jesi li razmišljao o seriji superfine? fullflex :yeswink: :) mmmmmmmmmmmm :drool:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nema od te ljubavi ništa.Kad već bacam pare,nek idu za T3.Jer,realno,ne treba mi ni on,al volim da imam ;)

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
T3 je solidan štap i dobar izbor za mušičare koji bi da svoj štap malo žešće eksploatišu.

ovo je najboli opis za t3 koji sam dosad cuo

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
sale je napisao(la):
T3 je solidan štap i dobar izbor za mušičare koji bi da svoj štap malo žešće eksploatišu.

ovo je najboli opis za t3 koji sam dosad cuo

Nesto malo i ja da dodam, PRIJE nego sto mr. rabbit kupi stap.. T3 jeste dobar stap (imaju vise varijanti, MidFlex, TipFlex i.t.d.) a jedan od njih koji je stvarno dobar je TipFlex i to onaj dvodijelni (govorim o klasama 5 i 6) dok je onaj iz cetiri dijela doduse zgodniji za transport ali i NE tako dobar. Ovaj tvrdnja ne dolazi iz vlastitog iskustva nego iz ozbiljnih testova vecih poznavalaca stapova u vrijeme kad sam i sam bio zagrijan da zbavim nesto slicno. U medjuvremenu, probao sam Orvis T3, klasa 6, cetvorodijelni - jedino sto mogu reci je da se vrh stapa osjeca nekako preteskim i da sve u svemu, za te pare (pa i manje) ima boljih stapova. Ovdje ne govorim o ukusima, nego o cisto tehnickim poredjenjima, ako neko hoce da ima bas TAJ stap, onda ce ga i nabaviti...

Vrh Dno