Osnovni materijali za izradu strimera

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Znaci, sta mi sve treba za poceta od materijala za izradu strimera za stuku.
Najosnovniji materijal sa kojim bih mogao da napravim par vrsta proverenih strimera za stuku.
Trenutno nemam nista! :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Kristal fles,flasabu,zonker trake,marabu,jake udice...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Dobra volja... šubara od polarne lisice... udica i osnovni konac... i ukrasi za jelku. Dovoljno za početak  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Kristal fles,flasabu,zonker trake,marabu,jake udice...

Pazi kad sam ja sam od sebe poceo da kupujem sve te strimerske materijale :D. Nemam zonkere moram da uvozim sad i to.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
koje strimere bi da praviš? Daj sliku, pa ćemo da ti javimo šta gde ima.

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
koje strimere bi da praviš? Daj sliku, pa ćemo da ti javimo šta gde ima.
Sta preporucujes za barsku stuku da vezujem ja kao jedan pocetnik u vezivanju strimera ,to cu i da vezujem tj. kupim od materijala. :bleh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ja ti preporučujem strimere kojima se love domaće štuke. Proveri domaće sajtove, pa nađi nekog ko vata štuke na barama pored Morave i sličnim mestima. Onda prelistaj njegove slike i izaberi strimere.
Jebote, kako je mušičarenje postalo jednostavno. ???

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jako dobar i jednostavan materijal je strung roaster saddles. Jeste da su sintetički materijali trajniji ali ovi prirodni kao što je npr. perje ima lepši rad u vodi. kada se latiš vezanja uzmi neke najjednostavnije imitacije kao što je npr. zonker (http://www.musicarenje.org/index.php?topic=1524.15) ili clouser minnow (http://www.musicarenje.org/index.php?topic=1028.0) ili  čak bucktail imitacije (video - http://www.aswf.org/saltwater_flies_for_web/bob_popovics/saltwater_flies_bob_bt_deceiver.html#).

To su sve lovni i jednostavni strimeri koji su obišli svet te lovili i štuke (svuda). Ima još mnogo različitih imitacija jednostavnih i malo zahtevnijih.  Svaku imitaciju probaj obogatiti sa svetlucavim materijalima kao što je krystal flesh.  Što jednostavnije to bolje...evo jednog mog urađenog po fazonu gore navedenog "clouser minnow-a" ...taj 100% lovi, barem sam ja sa njim ulovio več mnogo lepih štuka ove godine. Ako takvoga uradiš u nekoj zanimljivoj kombinaciji boja imaš zagarantirano odličan a skrajnje jednostavan strimer. Uradio sam ga od isto tako gore navedenog perja.
file.php

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Dok ne naučiš da pravilno bacaš velike strimere poslušaj Sebastiana i koristi perje ili sintetiku, zonkere ti ne preporučujem pošto su prilično nezgodni za zabacivanje. Ovo je apsolutno moj stav koji je potkrepljen potvrdama nekih ljudi koji su trošili zonkere. Zonker je odličan strimer ali ima veliki problem upija jako mnogo vode, čim ga potegneš u zabačaj u sekundi se otrese i izgubi nekoliko desetina grama težine i tu kreću problemi.
Sintetika rules :tbumb:
P.S. Ako možeš nabavi Hooked on Fly Tying - Perfect Pike Patterns (negde se vodi i kao Perfect pike flies). Pogledaj privatnu poruku koj usam ti poslao!

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Clouser minnow ce biti prvi strimer kojeg cu praviti jer po ovom snimku je izrada stvarno jednostavna i nece mi trebati puno materijala da nabavim.
@100ka,
hvala puno na ponudi
max. respekt!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
100ko, to bi ja voleo da vidim (Perfect Pike Patterns). Gde se da nabaviti? Danas sam bas bacao zonkere, to su odlicni strimeri sa odlicnom akcijom, rekao bih perfektnom, ali sve ima svoje mane i prednosti. Danas sam srušio svoj rekord u ff-u štuke....ali o tome na/u nekom drugom topicu  :D

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Feanor je napisao(la):
Clouser minnow ce biti prvi strimer kojeg cu praviti jer po ovom snimku je izrada stvarno jednostavna i nece mi trebati puno materijala da nabavim.
@100ka,
hvala puno na ponudi
max. respekt!
Nema na čemu!
Ako imaš bucktail (tj. rep belorepog jelena) preporučujem ti da navežeš Holow fleye od Boba Popovica, uostalom pogledaj na ovom linku, možda dobiješ još neku ideju.
http://www.aswf.org/saltwater_flies_for_web/bob_popovics/saltwater_flies_bob_hollow.html

Seb ti barem znaš šta su torenti ;)

Vrh Dno