Parachute Hares Ear

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ili Zečije uvo u parašut varijanti.
Ja mnogo volim parašut muve, zadnjih godina standardene muve zamenjujem parašut varijantom i čini mi se da imam više uspeha sa m+njima. Ne kažem da standardne muve treba izbaciti iz upotrebe već da se treba posvetiti proučajanju parašut muva, svaka nova kreacija ili parašut verzija kalsične muve može vam doneti neslućena zadovoljstva. Evo jedne klasične u parašut varijanti....

udica: standardna suva veličina 14-16
osnovni konac: maslinast
krila: moja muva je rađena od prirodnih materijala, i ovde je korišćen rep teleta. Iskopao sam je i pitanje je kada sam je napravio. Sada me mrzi da motam novu. Sada bi preporučio da se umesto ovog materijala koristi polipropilen, beo ili svetlo sivkaso plave boje.
rebra: crni monofilament tj. struna. Debljina nije mnogo bitna ali je treba prilagoditi veličini muve
telo: dlaka sa zečijeg uva
noge: grizli pevac namotan na parašut način.
Ova muva dobro imitira BWO dun jednodnevke. Preporuka za svaku kutiju!

Uz motanje ove muve bi preporučio da slušate the Rolling Stones  i stvar sa njihovog albuma Baggers Banquet - Parachute women

Salut

Prilozi

• parachuteharesear.jpeg
    parachuteharesear.jpeg
    24,4 KB · Pregleda: 191

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
odlični su parashuti...neko vreme sam skoro samo njih imao u kutijici, sada sam više napaljen na cdc jednodnevke. Budući da mi neki parashuti fale morat ću navezati par. ova tvoja je fenomenalna. Baš takva mi fali  :)

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
hvala druže na komplimentu za muvu ;)
ja kao veliki poštovalac lika i dela parachute muva momentalno otvaram novu temu, da bi smo tamo na miru diskutovali o njima!

Z

Zakula

Guest
Napomenuoh bi da ja suva verzija zechijeg uva odlichna muva,koja moze da se koristi uvek kao imitacija svih jednodnevki sivih i maslinastih tonova...U principu,lichno iskustvo mi nalaze da samo uz promenu boje hackle-a (nozica),pa i krila mozemo da imitiramo gotovo sve jednodnevke,i uvek cemo imati uspeha u lovu.Sada,da li ce biti to parashut ili klasichno vezano suvo zechje uvce mislim da zavisi od mesta (vir,preliv,brzak) na kome pecamo na nashoj omiljenoj reci!

Vrh Dno