Cenjene kolege,
da ne otvaram drugu temu iskoristio bih ovu ''PITANJE''.
Evo osedeh uz stegu a nisam nasao odgovor po pitanju adekvatnog ( sto manje stetnog ) osvetljenja za stegom.
Neki koriste bele ''stedljive'' sijalice,dok neki tvrde da ove bele unistavaju vid za kratko vreme.
Ja koristim klasicnu lampu ili dve sa obicnom sijalicom od 60 W. Ne bih ni postavljao ovaklvo pitanje da nisam primetio osvetljenje na profesionalnim sivacim masinama cija cena prebacuje 7000€.
Svetlost je jaka a izvor svetlosti daje direktno ispod same masine puno malih dioda bele boje + dodate lampe za svaku masinu u vidu bele ''stedece'' sijalice.
Da li su Svabovi mislili na zdravlje ociju sivaca ili samo na jaku svetlost koja zadovoljava uslove rada a na ustrb zdravlja za oci,ostaje mi enigma. Lampe su toliko jake da zaslepim kolegenicu kada usmerim snop svetlosti ka njoj

E sad,posto i sam vec duze vreme sijem za ovim profi masinama,mrsko mi je i za svoje potrebe da sedam za stegu,a kada sednem da vezujem pitam se koja sijalica manje steti vidu. Ova iz firme ''profi'' ili ova klasicna 60 W.
Molim svakog kolegu da da svoje misljenje po pitanju osvetljavanja prostora za vezivanje,mislim da ce odgovori koristiti svima nama.