PITANJE.????

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Posedujem cekrk LA star oko 10 godina,plastican i konac koji na njemu tamno selene boje ..
Probao sam ga pre par dana i izuzetni je TONUCI,ekspresno brzo tone kupljen u Italiji mozda pre vise od 10god.
Da li zna neko o kakvom koncu je rec i ukoliko zna da mi malo pojasni
Evo i slikice..

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Konac meni posaljes za neku simbolicnu cenu! :lol:  ;) :D  :D

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Blue Fox Nis(lija) je napisao(la):
Posedujem cekrk LA star oko 10 godina,plastican i konac koji na njemu tamno selene boje ..
Probao sam ga pre par dana i izuzetni je TONUCI,ekspresno brzo tone kupljen u Italiji mozda pre vise od 10god.
Da li zna neko o kakvom koncu je rec i ukoliko zna da mi malo pojasni
Evo i slikice..

Imamo isti konac i cekrk. I jedno i drugo kupe prasinu u kutiji. Kao da sam video svoj stari cekrk kome sam iscupao klepetusu. Prisunjas se jatu klenova, prilazis polako, cucus.. Kada povuces strunu iz cekrka, slecu patke na vodu a klenovi beze u crno more. :D
Strunu je koristio cale za sarana. To ti je kombinacija CUDO. Pokloni to nekome

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Cenjene kolege,

da ne otvaram drugu temu iskoristio bih ovu ''PITANJE''.
Evo osedeh uz stegu a nisam nasao  odgovor po pitanju adekvatnog ( sto manje stetnog ) osvetljenja za stegom.
Neki koriste bele ''stedljive'' sijalice,dok neki tvrde da ove bele unistavaju vid za kratko vreme.
Ja koristim klasicnu lampu ili dve sa obicnom sijalicom od 60 W. Ne bih ni postavljao ovaklvo pitanje da nisam primetio osvetljenje na profesionalnim sivacim masinama cija cena prebacuje 7000€.
Svetlost je jaka a izvor svetlosti daje direktno ispod same masine  puno malih dioda bele boje + dodate lampe za svaku masinu u vidu bele ''stedece'' sijalice.
  Da li su Svabovi mislili na zdravlje ociju sivaca ili samo na jaku svetlost koja zadovoljava uslove rada a na ustrb zdravlja za oci,ostaje mi enigma. Lampe su toliko jake da zaslepim kolegenicu kada usmerim snop svetlosti ka njoj :eek:
  E sad,posto i sam vec duze vreme sijem za ovim profi masinama,mrsko mi je i za svoje potrebe da sedam za stegu,a kada sednem da vezujem pitam se koja sijalica manje steti vidu. Ova  iz firme ''profi'' ili ova klasicna 60 W.

Molim svakog kolegu da da svoje misljenje po pitanju osvetljavanja  prostora za vezivanje,mislim da ce odgovori koristiti svima nama.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Neonsko svetlo najmanje šteti ljudskom oku jer je najpribližnijeg spektra prirodnoj svetlosti. U svakoj malo bolje opremljenoj radnji možeš da nađeš stone lampe sa neonskom sijalicom.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Hvala na savetu,razmotricu ovaj predlog  :tbumb:
Evo mi elektro radnje na 20 m sa lampama svih vrsta a zapazio sam i sa malim neonkama ali sam mislio da neonke skode vidu. :wacko:
HVALA .

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Kupis lampu stonu oni djacku, ja sam je zvao solundar lampa i uzmes Led sijalicu za 500din i motas kao covek za male pare, ne trujes se sa stedljivim, ne grejes sinuse i ne zracis glavu! 

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Oooo Sumi legendo,neizmerno hvala sto si  dao lep savet. Posto znam koliko iskustva imas za stegom,znaci mi puno  :tbumb:

Te radne lampe ''umetnicke'' kako ih zovem ,imam i bas su klasika. Stari  crtac mi je dao savet dok sam bio aktivan  karikaturista da  zalepim plavu  providnu  foliju ispod na  lampu i tako dobijem  prijatno kao ''dnevno'' svetlo. Ovu  sijalicu koju preporucujes ,nisam probao,verovatno da je cena opravdava jer lampa kosta 1500 din i manje.

Probam pa javljam,HVALA Sumi  :bye:

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Sumadinac, posto vidim da poznajes materiju, kolike bi bila LED sijalica snage da adekvatno zameni konvencionalnih 100 w ?

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Ma gde poznajem  :D

Mnogo je 100W za radnu lampu, dovoljno je 60w obicna, 13w stedljiva i 5-7w led....Led ima loptu od mat stakla ili plastike tako da ne treba nikakav papir da razbije svetlo.

Vrh Dno