Pomoć oko štapa za pastrvu!

stipe cro

Junior member
Učlanjen(a)
11.02.2011.
Broj reagovanja
0
Evo ovako,lovim na rijeci cetini.Vecinom sa obale nista mi ne smeta sto se tice smetanja za zabacivanje.uzeo bi stap velicine 3metra,dvodjelni ili trodjelni.Sad sto mi preporcate i naravno gdje da to kupim??? hvala unaprijed. Po mogucnosti internet kupovina....

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
slucajno sam gledao slike sa Cetine, moj drugar je rodom odatle, prelepa reka, vise puta sam trebao da dodjem...bogami ima velikih pastrmki...

ja bih na tu reku poneo cetvorku iste duzine koju si ti pomenuo, malo meksi stapic, struna bi mi bila manje bitna po konstrukciji ali neka malo finija...cini mi se da postoji vision atack 4# te duzine dvodelac, ima nekoliko prodavaca kod nas u Srbiji koji bi mogli da ti posalju, nije preterano skup a fin stapic...

ma kad se setim reke pecao bih bilo cime, kolike sam pastrmke vidjaooooo na slikama :drool:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Dobro došao na naš forum Stipe  :tbumb: . Ako u Cetini imaš velikih pastrmki verovatno je bolje da nabaviš neki jači štap recimo klase 5-6. Sa jačim štapom ćeš brže izvlačiti ulovljenu ribu i manje će se ona umoriti i samim tim brže oporaviti nakom vraćanja u reku.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Ako želiš trodelni štap dužine 3m tj. 10 ' razmisli o Vision Cult.

http://www.visionflyfishing.com/page.php?page_id=33&c=30&pid=106#

Imaš u ponudi trodelne štapove klase 3,4 i 5. Možeš ih naći kod internet prodavaca ali cena štapa prelazi dozvoljeni carinski limit u Hrvatskoj. Najbolje je da ti ga neko donese.

Vrh Dno