Proizvodjaci predveza i tipeta

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Negde procitah na netu da se prilikom vezivanja predveza sa tipetom, nezavisno od vrste cvora, najbolje slazu, tj idu jedan uz drugi, ako su i predvez i tipet od istog materijala. Verujem da ima tu logike. Sad, dalje se kaze da bi bilo pozeljno i da proizvodjac i jednog i drugog bude isti. Iako mi sve ovo lici na neki marketingski trik, s druge strane mozda i nije  :hammer: Elem, hteo bih da vidim vasa misljenja na ovu temu. Konkretno, sta mislite, koji proizvadjaci na trzistu nude najbolje predveze a da pritom proizvode i odgovarajucu strunu za tipet? :) Bas me zanima. Pozdrav!

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Znas kako Djole, kad neko kao ja procita skoro sve postove sa foruma i informise se o svemu, svasta mu pada na pamet da pita :D Ipak, nadam se da ce neko nesto reci o ovome  :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
da bude osgovora vise, podrzavam Djoletov komentar...

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Gruja je napisao(la):
Negde procitah na netu da se prilikom vezivanja predveza sa tipetom, nezavisno od vrste cvora, najbolje slazu, tj idu jedan uz drugi, ako su i predvez i tipet od istog materijala. Verujem da ima tu logike. Sad, dalje se kaze da bi bilo pozeljno i da proizvodjac i jednog i drugog bude isti. Iako mi sve ovo lici na neki marketingski trik, s druge strane mozda i nije  :hammer: Elem, hteo bih da vidim vasa misljenja na ovu temu. Konkretno, sta mislite, koji proizvadjaci na trzistu nude najbolje predveze a da pritom proizvode i odgovarajucu strunu za tipet? :) Bas me zanima. Pozdrav!

Ja se barem drzim toga,koliko mogu, da mi predvez i tipet budu od istog proizvodjaca jer razliciti proizvodjaci imaju razlicitu rastegljivost i ne samo to. 
Tu se drzim, i za mene barem, dobrog saveta da se pri spajanju dva najlona razlicitih proizvodjaca, koriste omcice. Tj ako koristim konusni predvez jednog proizvodjaca, napravim malu omcicu Perfection cvorom, na kraju, i nastavim tipetom kome takodje vezem mali perfection loop, i spojim ih.

Za izbor predveza i tipeta, ne mozes mnogo pogresiti ako uzmes bilo koji od renomiranih proizvodjaca. Tehnologija izrade i kvalitet materijala je veoma napredovala tako da je velika paleta proizvodjaca koji nude dobre proizvode. Rio, SA, Vision, Scierra, Guideline.... da ne nabrajam dalje.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Postujem taj princip malih omcica, i sam sam ga koristio prosle sezone, mada opet, ne mogu da kazem da sam prezadovoljan...Prvo, ipak su to 2 omcice, koliko god bile male, opet je to pomalo grubo i pravi nepotrebnu "buku" pri prezentaciji... Mislim da cu za ovu sezonu ipak da predjem na mali prsten pri spajanju tipeta i predveza o kome su postovane kolege pisale u ranijim postovima, prvo zbog jednotavnosti sistema a drugo i ekonomicnosti gde nema skracivanja predveza iz razlicitih razloga prilikom pecanja... Nekako mi se to cini boljim..

Hvala na komentaru, takodje planiram za ubuduce kupovine tipeta u predveza od jednog istog renomiranog proizvodjača :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Gruja je napisao(la):
Prvo, ipak su to 2 omcice, koliko god bile male, opet je to pomalo grubo i pravi nepotrebnu "buku" pri prezentaciji...
grujo, molim te da mi objasnis kakva ti se buka pojavila pri prezentaciji sa omcicama? kojim priborom si bacao i koju ribu pecao kada je potrebna tako fina prezentacija?

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Grujo, preporučio bih ti ovaj najlon za tipet  http://www.mgpobrenovac.com/najloni/abr-100-014  100% proveren na mnogim plovkaroškim i feeder takmičenjima. Gotovo je bez memorije, ne uvrće se i uvek se lepo ispravlja prilikom zabacivanja. Dugi niz godina ga koristim i nikada nije omanuo.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Prosle sezone sam pecao na sistemu omci koje su bile vezane perfection loop cvorom. Kanap je bio cetvorka, predvez x5 8ft dok mi je tipet bio nesto deblji, negde oko 0,18. Pecao sam klena na Juznoj Moravi, uglavnom po tisacima na suvu musicu uglavnom velicine 10 ili 12, pa prilikom zabacivanja omcice su pravile poremecaje na vodi slicne kao i musica pa mislim da je to u nekoj meri odvracalo paznju ribi. To je bilo manje upadljivo kad bih pecao npr osom bambulom ili svicem od balze koji prave plop efekat...Ne znam, mozda se tripujem  :doh: To mozda i nema tolikog uticaja, al kad vec krenemo u ribolov zasto ne bi spremili sto finiji sistem  :yeswink:.

Hvala na preporuci, prilicno je i cena prihvatljiva, vredi probati  :tbumb:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Predvez 0,15 a tipet 0,18 - cemu to?

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Kazem, to je bilo prosle sezone od kada sam i poceo da se bavim musicarenjem,..Bese to vreme tipa grlom u jagode, daj sto pre na vodu pa vitlaj do besvesti  :hammer:

Ritchie3

Senior member
Učlanjen(a)
24.07.2013.
Broj reagovanja
0
Pozz ! Kao i Nespetro i ja koristim omče ... Radim ih sensasovim loop tyer-om a veličine su 5-7 mm što znači da su izuzetno sitne i ne vjerujem da bi ti smetale, pa probaj :) ... Ako uzmeš dva različita materijala za vezanje jedan može uništiti drugog, pa je bolje da budu od istog materijala ... Tyer imaš na youtube-u ... Pozzz!

Vrh Dno