prsluci, jakne i ostalo...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dobro. Ti si drugaciji.
Dozvola je skupa za ono sto se za nju nudi. Nista. Prevara. Katastrofa. Ja za svoj novac dobijam mnogo. Ali to ne znaci da treba da se pravim lud i ne vidim nepravdu i neznanje. Tezak primitivizam.
Inace clanovima Musicarske sekcije u Nisu placaju se troskovi odlaska na takmicenja, itd. Svake godine mi dobijemo oko 30000 dinara. Ove godine trazimo i vise. Toga nije bilo pre. To sam ja izborio. Dokaz da nesto moze da se promeni u Srbiji. Sa malo truda.
A otkrio sam i zasto nisam skroman. Kad sam bio mali najpopularniji sportist na Svetu je bio Muhamed Ali. On je bio i moj idol. Kako je on neskroman bio... Ucitelji su me u skoli ucili da budem skroman pionir, ali nekako mi se vise svidelo da se trudim da budem drugaciji. Da kao u sali isticem svoje vrline i prednosti, a ne mane. Ribolov je sport hvalisavaca i ja nikad necu prihvatiti da nije tako. Znam to. Od malena sam ribolovac. Moj cale je ribolovac...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Slazemo se oko dozvola 100%, to je bilo samo malo podbadanje sa moje strane.
O kojim takmicenjima pricas? O onim amaterskim pokusajima kod nas?
Pa tu se riba pusti dan-dva ranije u cilju promovisanja vode i kupovine skupih dozvola, zar ne? Ako ima neko "regularno" takmicenje mod nas, molio bih te da nas malo uputis!
Los ti bre uzor. Muhamed Ali je covek koji je promenio veru, a takvi su za izbegavanje :lol:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Amaterski ili bilo kakvi pokusaji vredni su postovanja. Na primer, u Kolasinu se ne poribljava. Peca se na "divljoj" vodi. Rezultati nisu vazni, jer su diskutabilni, premda su clanovi nase sekcije i tu ubedljivo na vrhu. To su prelepa okupljanja musicara. Nemoguce je za jedan dan izabrati stvarno najboljeg, ali to je druga prica.

MUHAMED ALI
Legenda. Najpopularniji crnac svih vremena. Obozavam da gledam snimak legendarnog meca Foreman- Ali, odrzanog u Zairu 1974. godine. Jos i singl "In Zaire" Johnny Wakelin-a imam. Preporucujem ti da pogledas dokumentarni film o tom mecu. Videces kako je lepo kad se covek sam hvali. A jos kad je u pravu...To je pravi sportist. A ne: "Skroman sam." To je tako pederski!

REGULARNO TAKMICENJE MUSICARA
Ja cu da organizujem regularno takmicenje. Odavno sam sve osmislio. Potrebna su samo dva takmicara. Na primer, ja i ti. Jedan protiv drugog. Svako ima po dvojicu sudija. Prati te jedan moj i jedan tvoj sudija. Sam biras mesta na reci. Prvi dan pecamo na mojoj, a drugi dan na tvojoj reci. Sve ribe (u meri) nosimo i na kraju merimo. Sta je ovde neregularno?
Evo ja cu da budem prvi takmicar. Samo mi nadjite drugog. Molim da bude najbolji koga poznajete.

P.S.
...in Zaire, in Zaire, la la la...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Malo vise znam o boksu nego sto mislis, ali dobro ti i onako sve znas :lol:
Cassius Marcellus Clay Jr. je bio solidan bokser za koga ovi sto namestaju meceve(takmicenja) kazu da je najbolji. Istini za volju i sam sebi je nametnuo nadimak "The Greatest :lol:
Ali on je mala beba za neprikosnovenog i jedinog neporazenog Rocky Marciano.
Pa 200 puta su bili zanimljiviji mecevi cudesne cetvorke Sugar Ray Leonard, Marvin Hagler, Roberto Duran i Thomas Hearns nego Ali vs Foreman ili Ali vs Frazier. Osim sto je bio dezerter i sto je promenio veru, mnogo puta je doziveo tehnicki nokaut kao svetski ultramegagiga car. Ne podnosim takve tipove.
Ali posto ovo nije Box forum, vec musicarski, da se vratimo na temu.

Amaterska takmicenja su takva, jer ih organizuju zbog promocije terena a ne zbog samog takmicenja. Onog trenutka kada nagrade budu vredne paznje da privuku "ozbiljne" takmicare, mozemo da pricamo o takmicenju u pravom smislu reci. Evo recimo sarandzije imaju ozbiljna takmicenja gde su nagrade i po 10k evra pa privuku i Francuze, Austrijance, Nemce, Italijane,... i sve one koji cene 10k evra. Mi "nebeski narod" slabo znamo da cenimo tu kolicinu novca"
Onog trenutka kada privucemo na takmicenja Cehe, Poljake, Skandinavce, Engleze, Nislije i Valjevce :lol: , to takmicenje mogu da priznam. Ovako sve ostaje na nivou lokala!

REGULARNO TAKMICENJE:

Pa gde nadje mene amatera da zoves na crtu :lol: !
Ja sam i onako "maneken" i vikend ribolovac koji vise voli Drinske kafane nego samo pecanje. :hammer:
Zovi tvog zemljaka Vanju npr :lol: :lol:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Opet smo skrenuli s teme! Ne bih ponovo o M. Aliju. Sto li ga pomenuh, j.... ti budalu! Samo mi se svideo nacin na koji se hvali. Kasnije je cesto i dokazao da je bio u pravu.
Drugo, na takmicenje sam zvao najboljeg kog poznajes. Ti kazes Vanja. Ne poznajem takvog zemljaka. Ali ako mislis na onog sokobanjsko- beogradskog proizvodjaca muva, vrlo rado, premda sam njega vec proverio milion puta. Nije valjda da ne znas boljeg? Razmisli jos, otezaj mi malo! Daj nekog drugog beogradjanina. Cujem da love u neposecenim revirima Mongolije, Sibira, ali i u Novom Zelandu, Argentini... Neki su cak i polozili zabacivanje musice pa imaju i titule. Njih kontaktiraj! Mora da su najbolji, a?
Ali pusti to. Ja stvarno mislim da bi samo takvo takmicenje bilo potpuno regularno i dalo adekvatan rezultat.
A ovo sto se ja kao hvalim nemoj niko pogresno da razume. Zezam se. .. ali mislim da je OK.

Dodatak

Zamisli Drinu. Najbolji musicar kog znas prilazi i primecuje da lipljen kupi insekte. Zabacuje jednom, dvaput i hop, vadi lipljena. Prilazim ja, lipljeni i dalje buckaju i on mi pun sebe da zadatak: "Probaj i ti ovo ako mozes, burazeru." Ja ga cudno posmatram, vadim svoj RST od 8,6 ft sa koncem DT5F. Vadim i ja lipljena isto takvog.
Sutradan smo na Belom Timoku. Sunce przi, bistra voda nista ne bucka. On ne primecuje klenove, jer se nit'vide, nit'cuju. Prilazi obali prikradajuci se kao lipljenu i rasteruje sve klenove na kilometar. Place. Zove me mobilnim telefonom: "Dodji, priznajem da si bolji! Znao sam to i ranije, ali mi je tesko bilo da priznam, pored najnovijeg modela Simms Gore-Texa i Sage tcr stapa, ubila bi me zena, smejali bi mi se drugari. Pomozi. Voleo bih bar da vidim tog cuvenog timockog-pegavog kilasa."
Ja ga vodim na mesto gde nije poplasio ribe, ostavljam ga dvadeset metara iza sebe (da ne poplasi i ovde) i na prvi zabacaj vadim dzukelu i to na cuvenu bambulu, koju sam sam izmislio.
Tad, slomljenog srca priznaje: "Uzmi me, Randjo, volim te!". Ja mu objasnjavam da nisam p.... i oslobadjam ga (se) kao i prethodno ulovljenog klena.
Ima logike, a?

P.S.
Da se prebacimo na drugu temu?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma za Vanju se zajebavam, niti znam coveka :lol: .

Sto se tice BG musicara tu takodje ne poznajem nikoga sem mojih par drugara ali kao sto rekoh mi smo amateri. Neki Valjevac bi ti bio po meri verujem, ali mi stvarno neozbiljno da ubedjujem nekoga da ti zapusi usta :lol: :lol: . Kako posle da uzivamo u ovakvim diskusijama? :hammer:
Jedino ono gde meni nema logike, je toliko tvoje hvalisanje. Prosto nisam navikao da poznajem nekoga koji za sebe tvrdi da je ultramegagiga kralj musicarenja.
I mnogo odlutasmo od teme.
Mozda je bolje da otvoris novi thread sa naslovom "ko sme na crtu" pa neka se ljudi prijavljuju. Prosto mi neobicno da takav thread vec ne postoji :lol: :lol:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma ljudi i ne treba da se takmice jedan protiv drugog u musicarenju. Ovo nije takav sport. Mi se uvek nadmecemo sa jednim mnogo jacim protivnikom, a to je neka zamisljena riba. Kada je ulovimo osecamo se pobednicki. To nema nikakve veze s tim sta je neko drugi ulovio. Naravno, ponosni smo kad smo uspesniji, ali i veoma tuzni kad neko nalovi ribu, a mi nista.
Ja, iako ne priznajem regularnost i ozbiljnost nijednog takmicenja odrzanog kod nas, rado ih posecujem. To su retke musicarske manifestacije. Tu ja pripadam. Nekad sam prvi, nekad drugi, nekad neki "levak" ima vise poena od mene, nekad "muckaju"... ali tu se srecemo, upoznajemo itd.
Ovo vise nema veze sa prslucima i slicnom opremom, sto je naslov teme i ako neko hoce da pise o takmicenjima neka otvori novu temu.

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ne zelim da se upustam u neku raspravu o manekenima kako ih pojedini nazivaju ali bih rekao da mix malo pretjeruje u osudi istih.
Mislim da koliko god pricao protiv njih i on isto bi volio imati extremno skupu opremu koju naprimjer pojedinci posjeduju sto ne bi znacilo da bi se njegov ulov povecao vec bi samo lovio sa vecim merakom.
Ubjedjen sam da je mix dobar ribolovac u to necu da zalazim skidam kapu njemu i svima koji posjeduju znjanje o ribama,insektima i vodama na kojim love. :respect:
Sto se tice manekena odjelo ne cini covjeka licno sam gledao jednog engleza koji lovi na Trebisnjici oprema vrijedi 10 puta vise od mog auta milion nekih pomagala i sitnica koje su meni i ostalima bile smijesene ali je taj englez za 2 sata ulovio vise ribe nego svi koji su bili tu noc na vodi zajedno sto ce reci i manekeni znaju da love.
Licno ne patim od opreme koliko puta mi se desilo da iz ciste ljubavi prema ribolovu i prirodi vracajuci se sa posla svratim na sat vremena na vodu onako usput da udahnem cist vazduh i to sa stapom koji stoji u gepeku zadnjih 5 god. Rjec je o starom silstar sportek stapu i masinici koji ne lice vise ni nasta ali sa istim zadovoljstvom bacam kao kad odem pod punim ratnim naoruzanjem na vodu :yeswink: :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ih bre, što me prozva? :doh:
Dobar ribolovac-mušičar može da bude maneken i skupo opremljen i nakinđuren, ali to mu nije neophodno.
Vrhunski mušičar može da izgleda i ovako i onako, ali ja volim kad sam bar malo prljav i pocepan.  Ako je na meni sve čisto, skupoceno i novo, loše se osećam. Ne volim da pedantnošću i cenom odskačem od ostalih ribolovaca. Volim kada iz moje čuvarke, a ne novčanika, viri ono čime se dičim.
No, naslov "prsluci, jakne i ostalo..." može biti koristan. Dobar prsluk, koji ne mora biti skup, jakna (takođe) i ostale zajebancije su neophodne svakom ozbiljnom mušičaru, bez obzira na debljinu novčanika.

Vrh Dno