Prva pocetnicka musica

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Pozdrav drugari,ja kao pocetnik,da pitam za misljenje,prvog mrava sam pravio u rukama,bez ikakvih pomagala,a drugi je napravljen na stegi,sa bobinom,osnovnim koncem i to...samo krila nisu namotana...recite me da li ovi mravi mogu da ''opstanu'' lovni su i jedan i drugi,samo mi se ne svidja estetski izgled...dajte neki savet,svaki savet ili predlog je dobrodosao! Milan
photo.php
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=763537043685041&set=pcb.763537270351685&type=1&theater
[/img] https://www.facebook.com/photo.php?fbid=763537133685032&set=pcb.763537270351685&type=1&theater
a ovo su sve muve koje sam motao u rukama,a onda sam se uvatio s' tendencije i kupio stegu :)

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=763537043685041&set=pcb.763537270351685&type=1&theater ovo je taj ''novi mrav,od isperka iz paunovog pera,zavijen policelonom,i na kraju noge od petla i tjao :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja kada kliknem na link ne dobijem ništa,neku poruku kako je neispravan link?

This content is currently unavailable

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Loviće klenove ako te to interesuje.Jedino zbog sebe možeš to pedantnije vezati.Potreban ti je bolji konac,tanji.
Foam ili šta je već probaj da prvo pripremiš prije vezanaj na udicu.Znači da ga oblikuješ.
Imaš po netu dosta SBS tipa "foam patterns".

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
pa da,prvo ga isecem u trakice,namotam osnovnim koncem,napravim telo od paunovog pera,preklopim i to je to...na kraju,petlova pera za nogice i o e to :)
A konac mi je dao drugar sa foruma crni,mislim da je od kvalitetnijih konaca,dosta je jak,i tanak,samo sam ja zapeo ko vo u kupus pa zamotao deblji sloj  :hammer:

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Kad motas bilo koju musicu vodi racuna o svakom namotaju, jer sto vise konca imas musica ti vise pije vodu i tone...Najbolji konac koji vecina nas manje vise koristi je uni tread 6/0 ili 8/0.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Ovaj konac mi je dao "Crni" tako da je konac kvalitetan,sad znam gde gresim,polako ali sigurno avanzujem :) ali opet,primljeno k' znanju,Grujice!  :tbumb: :tbumb:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Panther-u, Grujin savet je odlican  :tbumb:. Imas sve na Jutjubu za pocetak a  sreca tvoja sto zivis u Leskovcu gde i forumas Crni.

Pored toga sto je  retko kvalitetan covek,retki su vezaci priblizni njemu. Nemas boljeg ucitelja u siroj okolini,veruj mi  :nowink:

Samo pokupi od Crnog osnovne  savete ( jer  ima puno svojih licnih  trikova zlata  vrednih ), i zapni za stegom  ''ko vo u kupus''  :tbumb: Sto vise  rada za stegom,to  lepse  muve.

Sretan pocetak mladi kolega i podravi mi mog '' Vrcu'' kad ga vidis ili cujes !

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Mafke Fly je napisao(la):
  Panther-u, Grujin savet je odlican  :tbumb:. Imas sve na Jutjubu za pocetak a  sreca tvoja sto zivis u Leskovcu gde i forumas Crni.

Pored toga sto je  retko kvalitetan covek,retki su vezaci priblizni njemu. Nemas boljeg ucitelja u siroj okolini,veruj mi  :nowink:

Samo pokupi od Crnog osnovne  savete ( jer  ima puno svojih licnih  trikova zlata  vrednih ), i zapni za stegom  ''ko vo u kupus''  :tbumb: Sto vise  rada za stegom,to  lepse  muve.

Sretan pocetak mladi kolega i podravi mi mog '' Vrcu'' kad ga vidis ili cujes !
Hvala Mafke,da znas da imam dobrog ucitelja :) hocu pozdravicu ga!  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja se ne slazem da kolicina utrosenog konca ima uticaj na plovnost  :nowink: kolicina konca i broj namotaja utice na estetiku posebno pri finisiranju muve i formiranju glave . zato je uvek lakse vezivati sa tankim koncem
na svim tvojim muvama je korisceno pero preveliko za velicinu udice . pokusaj da nabavis odgovarajuce pero i videces da ce ti muve mnogo bolje izgledati i bolje hvatati ribu

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
sasats je napisao(la):
ja se ne slazem da kolicina utrosenog konca ima uticaj na plovnost  :nowink: kolicina konca i broj namotaja utice na estetiku posebno pri finisiranju muve i formiranju glave . zato je uvek lakse vezivati sa tankim koncem
na svim tvojim muvama je korisceno pero preveliko za velicinu udice . pokusaj da nabavis odgovarajuce pero i videces da ce ti muve mnogo bolje izgledati i bolje hvatati ribu
Sale,musice su naknadno osisane :) bile su frizirane  :-X

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Opet greška ta pera se ne skraćuju.Imaš na netu sve mada i na ovom i drugim forumima imaš brdo podatak!

Vrh Dno