Opet nesto iz dobre stare i proverene skole vezivanja suhih muva. Pored tela koja vežemo od npr. biotsa (meni najdražeg) neke od najprofinjenijih suhih muva su vezane i od ovog materijala. Koren petlova pera ili stablo u engleskom jeziku u žanru mušičara vezača znano je kao Quill Body. Pod tim imenom (Quill Body) moguče je kupiti u specijaliziranim mušičarskim trgovinama. Uglavnom se prodaju vezani u snopićima i u različitim bojama (Black, Red Quill, White, Light Cahill, Blue Quill, Ginger Quill, PMD, Baetis, Blue Wing Olive).
U Cabelas-u ovo kosta 3.50$
Evo pogledajte učinak quil tela, dosta potseča na telo sa biotsom samo da je otpornije na zube od pastrmki.
Evo ovde imate jednu staru verziju Quill suve muve i prikazan nacin kako se veze ("step by step") u nasem jeziku: http://www.hiline.se/b117.htm.
Za lepšu i po mom mišljenju lovniju muvu dobro je prije namotavanja nogica od petla (cock hackle) namotati dva do tri namotaja CDC-a. Nogice mogu da se namotaju iz više puta da bude gušče ali dobro je namotati i svega tri do četiri puta tako da dobijemo muhu sa ređim nogicama kao što su vezane npr. krejice i ostale slične jednodnevke sa kojima rado lovimo npr. lipca
Ako nam je nemoguče kupiti ovakav gotov materijal može mo ga i sami napraviti mada u konačnoj fazi nije to "to".
U Cabelas-u ovo kosta 3.50$

Evo pogledajte učinak quil tela, dosta potseča na telo sa biotsom samo da je otpornije na zube od pastrmki.
Evo ovde imate jednu staru verziju Quill suve muve i prikazan nacin kako se veze ("step by step") u nasem jeziku: http://www.hiline.se/b117.htm.
Za lepšu i po mom mišljenju lovniju muvu dobro je prije namotavanja nogica od petla (cock hackle) namotati dva do tri namotaja CDC-a. Nogice mogu da se namotaju iz više puta da bude gušče ali dobro je namotati i svega tri do četiri puta tako da dobijemo muhu sa ređim nogicama kao što su vezane npr. krejice i ostale slične jednodnevke sa kojima rado lovimo npr. lipca
Ako nam je nemoguče kupiti ovakav gotov materijal može mo ga i sami napraviti mada u konačnoj fazi nije to "to".