Rasvjetna tijela

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Pod svježim dojmom nove višezglobne stolne svjetiljke, koja mi je skroz osvježila doživljaj vezanja, otvaram temu da razmijenimo iskustva i o ovom važnom dijelu opreme. Danas, kad gotovo nitko ne može izbjeći računalo, a neki i višesatno buljenje u ekran, naše oči su pod velikim pritiskom. U zadnje vrijeme primjetio sam da sve rijeđe i nerado vežem muhe, i trebalo mi je neko vrijeme da to povežem sa poteškoćama s okom koje sam imao donedavno. Mala stolna svjetiljka, visine 40 cm još je više ubijala želju za vezanjem (preniska je da svijetli odozgo) a pošto su zimski dani kratki, po povratku s posla više nije bilo kvalitetnog dnevnog svijetla.
U novu svjetiljku stavio sam Philips žarulju "Daylight", koja daje vrlo ugodno i bistro svijetlo. Sveukupna cijena investicije je 10 eura. Zadovoljstvo mojih očiju - neprocijenjivo  :)  Kakva su vaša iskustva sa rasvjetnim tijelima?

Prilozi

• svjetiljka.jpg
    svjetiljka.jpg
    164,8 KB · Pregleda: 180
  • zarulja.jpg
    zarulja.jpg
    199,1 KB · Pregleda: 166

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Ja planiram da obradujem oci sa jednom lampom...
Najverovatnije cu uzeti istu takvu,ali bih voleo da vidim kakve koriste ostali musicari,pa mozda promenim odluku.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
imam istu takvu lampu.i odlicna je.
sijalicu imam neku filipsovu ali je bela obicna.dali se ova tvoja bitno razlikuje ,u smislu kvalitetnijeg svetla?

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
imam istu takvu lampu.i odlicna je.
sijalicu imam neku filipsovu ali je bela obicna.dali se ova tvoja bitno razlikuje ,u smislu kvalitetnijeg svetla?

Da. Evo upravo sad je prijatelj kod mene, i pitao sam ga da opiše to svijetlo. Rekao je: "nije agresivno" i "kao pravo, danje svijetlo". Probaj, pa ćeš vidjeti.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
jel neko probao ove nove sijalice A kategorije stedljivosti koje traju po nekoliko godina uz garanciju od bar 1 godine.

Daju izuzetno belo svetlo, treba se samo privici, za vecernja vezivanja su odlicne.

Preporuka lekara je da ne treba mesati vestacko i dnevno svetlo i kad god je moguce koristiti prirodno

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
ma kakvih par godina. To ako se sijalica kupi na strani, ovde i dalje ide brendiran bofl. Rasturim grlo na pokvarenoj sijalici i imam sta da vidim. Budjava stampana ploca sa jos budjavijim kineskim komponentama a proizvodi Philips?! traju krace od normalne sijalice, a kada je odneste na reklamaciju, prodavac vam normalno trazi ambalazu. A ko je lud da cuva kutiju od sijalice. I kad cujem >>stedljiva sijalica<<, nacisto popizdim

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
mi smo je skinuli jer majka rece da je u kuci ko u sanatorijumu al cu ja da je capim za vezivanje  :whistle:

Vrh Dno