'' RIBNIK '' nove cene

Areal

Newbie
Učlanjen(a)
04.08.2009.
Broj reagovanja
0
Ne vidim problem.
Tako i treba da bude. Cena na Klokotu je veća, a Titova reka  je neuporedivo bolja. To je RIBOLOVNI TURIZAM!!!
Reviri su namenjeni takmičenjima ( vrsni majstori ) i instant ribolovcima ( nafatirani i napaljeni šarandžije i mušičari koji samo tu mogu da upecaju ribe ).
Oni pravi su došli par puta informativno i vrlo brzo kratili putić ka Sani i njenom kanjonu. Već kilometar od kraja revira i uliva Ribnika( nepuna 4km toka ) u Sanu meštani love na tirolce i vaser kuglu. 2003 god. kada sam prvi put posetio ovu prelepu reku neposredno nakon osnivanja u samom reviru su pecali na isti način, a da ne pričam o kupačima koje smo isterivali da bi napravili propagandne snimke.
Danas je već ozbiljna priča. Smeštajni kapaciteti su taman za Italijane pune love. Ribolovni turizam namenjen je dubokom džepu.
Ko hoće doživljaj pravog ribolova ide na divlju Sanu. Lipljen, Potočara i Mladica je trio koji možete očekivati na kraju štapa. Kalifornijke nema ostala je tamo gde je puštena u Ribniku.
Smeštaj 5 evra u selu, klopa snadji se, a dozvola van revira dnevna kao bilo gde i plus ti je  niko i ne traži jer kontrolišu samo revir.
Koliko ima ribe van revira? Ako pitate na Ribniku reći će vam nema ništa. Naravno ...
I za kraj mala tajna. Šta mislite gde je ulovljena ona Lipljenčina što se pogrbio na zidu kafančeta kraj mosta u Ribniku?
Mita Balaban ga je upecao par kilometara nizvodno na " drljavu nimfu " kako mi reče. Tu drljavu još čuvam kao mustru, a sutradan posle večeri provedene u piću i razgovoru, maglovito septembarsko jutro na Sani i Lipljani jedan za drugim. Sa prvim suncem krenuo je i ka površini. Mravi na br.16, ali to je već neka druga priča...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Lep je Ribnik, ribe krupne, ali potočarice sa divlje i moćne Sane mi bejahu draže:

dscf5453.jpg

sanska.jpg

sana.jpg

Mada sam uživao i na Ribniku i vratiću se opet.

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
Sto se tice cena za nas "domace" imamo se cime pohvaliti! Recimo da je:
- dnevna sa 25 otisla na 30KM (nije ni strasno)
- Trodnevna sa 50KM otisla na NE POSTOJI TJ. 3 dana 90KM  :'(
- Tromjesecna sa 100 Eur otisla na (kao i prethodna) alternativa je naredna
- A godisnja 300Eur je opet mnogo za prosecnog musicara sa ovog prostora koji u proseku ne zaradjuje vise od 300-400 Eur mjesecno... pojedinci da ali...

P.S. Cisto da nam ne zavidite

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
auuuu,koji pljackasi ......sramota, :-X :-X :-X

mangia

Newbie
Učlanjen(a)
06.03.2006.
Broj reagovanja
0
35Evra iliti 70KM je godišnja dozvola u SRD B. Luka

Važi za sve vode RS izuzev revira.

Ja volim otići na Vrbas ali ubi nas hidrocentrala.. Koliko sam samo puta spakovao pribor i samo se okrenuo nazad nakon 10 minuta pecanja...

Inače mislim da je Ribnik precijenjen čak i za lokalne ribare.

Kompletan pribor sam platio manje od polugodišnje dozvole (sveti ebay) tako da mi ludost plaćati 30KM dnevnu dozvolu i još toliko za gorivo do Ribnika...

Vrh Dno