Ovi ranci dolaze sa ekstremne trkacke scene ali mogu komotno da posluze i u nasem hobiju. Zuti ranac firme Camelback gotovo nema tezinu, cesto sam ga proslog leta koristio i pokazao se kao odlican. U njemu je smestena najlonska flasa od litar ipo i pijem je preko creva. Posto su moji izleti na vodu prilicno dugi ranac se pokazao kao mnogo bolje resenje od plasticne ili metalne flase kao i termosa. Prvo - staje dosta vode koja je rasporedjena po sirini ledja jer je flasa pljosnata tako da se tezina fakticki uopste ne oseca. Plasticna flasa kako god da stoji preteze na jednu stranu. Drugo, voda se zanemarljivo malo greje leti jer je dobro izolovana. Posto ja prelazim i po 4-5 km od auta imam dovoljno vode dok se ne vratim. U par dzepova sa strane stane par sitnica - predvezi, par manjih kutija sa musicama, musli bar ili nesto slicno da pregrizem a na ringove i omce ranca okacim sve ostalo sto mi treba - meredov, pean... Za razliku od klasicnih sling bag-ova koji idu samo preko jednog ramena ovde je tezina rasporedjena na oba sto je mnogo prijatnije.
Crveni ranac sam kupio pre par dana i on prima 1,8 litara vode, crevo je zasticeno neoprenom sto sprecava smrzavanje vode u njemu te je pogodan za trenutne minus temperature. Ima par dzepova vise od zutog, nestvarno je lagan i perfektno naleze na ledja. Firma je Salomon.
Crveni ranac sam kupio pre par dana i on prima 1,8 litara vode, crevo je zasticeno neoprenom sto sprecava smrzavanje vode u njemu te je pogodan za trenutne minus temperature. Ima par dzepova vise od zutog, nestvarno je lagan i perfektno naleze na ledja. Firma je Salomon.