Robinson Aquarius Fly Master - Misljenje

Marko Ilic

Newbie
Učlanjen(a)
02.05.2013.
Broj reagovanja
0
Pozdrav... Kupio bih stap Robinson Aquarius Fly Master pa da pitam jel ima neko iskustva sa njim i kako mu se pokazao, da li je bolja kombinacija #4/5 ili #5/6... Hvala unapred...
Evo i slike:
http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/fly-rods/aquarius-fly-master-1

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pozdrav Marko!

Licno nemam nikakva iskustva sa tim stapom I prvi put cujem za njega.

Sto se tice pitanja da li uzeti 4/5 ili 5/6 to ovisi gde I sta mislis da lovis. Ako ces da koristis kanape moderne WF kanape onda racunaj da bi po toj klasifikaciji prvi spomenuti bio zapravo 5tica a ovaj drug 6tica. Ako mislis loviti DT kanapima onda je bolje da stavis na prvi DT4 a na drugi DT5.

Zato najbolje da navedes jos na koliko u proseku sirokoj reci  mislis da lovis I koje ribe.

Marko Ilic

Newbie
Učlanjen(a)
02.05.2013.
Broj reagovanja
0
Reke na kojim bih lovio su Toplica 90% slucajeva, a druga bi bila Nisava... Mesta na kojim bih na toplici lovio su maksimalne sirine 10 metara ma da ima i sirih delova koje cu obilaziti....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako bi na tim rekama lovio npr. klena I pastrmku onda 4/5 I moj savet je da uparis taj stap plivajucim kanapom WF5. Time lepo mozes da lovis suvim musicama, nimfama I "normalnim" uobicajenim strimerima za pastrmku. Za moj pojam to su strimeri duzine do 7cm mada moj savet ti je da tim priborom ako ces bacati strimere bacas strimere do 5cm I to npr. wooly buggere I zonkere.

Marko Ilic

Newbie
Učlanjen(a)
02.05.2013.
Broj reagovanja
0
Konkretno bih ganjao Klena i to uglavnom na suvu muvu a ponekad i na nimfu... Sacekacu da vidim da li je neko imao iskustva bas sa ovim stapom da mi prenese utiske i svoja opazanja.... Hvala Sebastiane  :)

Marko Ilic

Newbie
Učlanjen(a)
02.05.2013.
Broj reagovanja
0
E ovako da ne bih otvarao novu temu imam samo jos jedno pitanje da postavim... Radi se o tome da trenutno sebi mogu da priustim jedan od dole navedenih stapova, pa bih molio da mi neko kaze za koji od ta tri da se odlucim, koji bi bio najbolji izbor?

1. BFC Discovery II Fly Rod
2. Robinson Aquarius Fly Master 2A
3. BYRON GRAND PRIX FLY 245 #4/5

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Prva dva sam imao prilike da probam i da ih vidim.
Treci nisam, ali ipak bi se odlucio za Byron.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Ja sam vlasnik jedno BYRON GRAND PRIX FLY 245 #4/5 i mogu ti reći da štap ako nisi previše zahtevan kupac, nije loš, meni se jako dopada njegova medium akcija. Ja sa njim bacam kanape od #3-#6 izgleda neverovatno ali stvarno je tako. Možeš da zabacuješ sve vrste suvih muva, nimfe i manje strimere.

Ako se budeš odlućio za njega dobro obrati pažnju na sledeće stvari. Kad spojiš štap, pošto je četvorodelni, obrati pažnju dali su sprovodnici svi u liniji, kod mene su malo uvrnuti. Sledeća stvar jeste luft između delova. Na mom štapu postoji vrlo mali ali primetan luft između vršnog 4 i 3 dela. Čuje se pucketanje prilikom klackanja štapa na prazno. Sve ostalo na ovom mom je OK. Obrati pažnju na sve jer nisu ti štapovi badava znatno jeftiniji kod nas u udnosu na one u Austriji.

Evo pogledaj cene tamo http://www.byron.at/en/products.php?prod_main_id=19&sub1_id=20 i pogledaj kod naših trgovaca,  gde god.

Marko Ilic

Newbie
Učlanjen(a)
02.05.2013.
Broj reagovanja
0
Hvala svima na odgovorima, odlucio sam se za Byronov mislim da je to najbolji izbor.... Postavicu slike kad stigne da se pohvalim.... Pozdrav,, :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sto se mene tice nema na cemu, ako ti je to prvi musicarski stap koji pazaris I mislis se uciti na njemu dobro ga iskoristi I izvuci maksimum iz njega...vremenom kada prilike nanesu uzimas bolji, I bolji, jos bolji...itd.  ;) ili izmedju naidjes na nesto sto ti se bas dopada I ne odvajas se od njega sve dok ga ne izarcis nacisto. Ko zna mozda ce I taj sto ces sada da uzmes biti bas takav. To bi bila najidealnija opcija. Sretno!  :tbumb:

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Sa Bajronom nema da omanes ja sam se pnovio u sepembru sa Artuh travel lagana 4#  :tbumb: :tbumb:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Strelac je u pravu, znam da je bilo puno pritužbi na Byron feeder štapove koji su kod nas bili dosta ispod cene. Baš je taj "luft" između delova bio problem.... Za mušičarce ne smem da tvrdim, ali sam za feeder štapove potpuno siguran. Jbg, tako ti je to kod nas .....  :(

Marko Ilic

Newbie
Učlanjen(a)
02.05.2013.
Broj reagovanja
0
Imam jos malo vremena da razmislim bio sam siguran da cu uzeti Byron ali zbog tog pucketanja na spojevima naso sam se u dilemi dali da uzmem njega ili BFC??????

Vrh Dno