Ron Thompson Travel Force 9,6#6/7 4 dela

ilunga

Newbie
Učlanjen(a)
12.02.2010.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svima

Konacno kupih svoj prvi stap pa me zanima ima li ko kakva iskustva sa ovim stapom i za kakve namene mogu da ga koristim?

Znam da vecina savetuje da prvi stap bude 8/9 ali nisam sad u prilici da trazim bas takav.
Uzeh ovaj i krecem da masem jer od cekanja nema selameta :)

img1996renamed29066.jpg

img1989renamed14852.jpg

uzeo sam jos i dva kanapa jedan plivajuci jedan tonuci od po 25 metara.
plivajuca je zuta,tonuca zelena.

img1982renamed3499.jpg

img1977renamed11054.jpg

Znam sad da nije odgovarajuca tema ali treba mi savet za masinu koja bi se slagala sa ovim sto imam.
Hvala

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Ilunga verovatno kad si uzimao stap i kanape mislio si na strimerisanje jer ovo sto si uzeo tome sluzi, a sto se tice cekrka predlozice neko od kolega,kontaktiraj djoleta ili simpsona.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nameravaš da koristiš kanape #9 i #10 na štapu #6/7 ? Ko te je savetovao za ovo ,leba ti ?
Savetuje se da prvi štap bude aftm'a #5 ,jer pokriva većinu onoga svega što se može mušičariti u okolini , dalje a i šire . Ovaj štap što imaš je recimo kao izmišljen da mušičariš bucova  .. Po mom mišljenju ti je prejak za pastrmke a preslab za štukaroške strimere.
Bolje nemoj da kupuješ čekrk dok ne vidiš šta ćeš sa tim kanapima ...

P.s Koliko si platio Štap i kanape ,jedan moj drug se zanima za baš takav štap ?

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Kanapi jesu jaki za ovaj stap ali stap moze da mu posluzi i za stuke bez problema.Jedino ako ne planira da baca veverice i macke...I sa stapom klase #6 moze da se lovi sve i svasta na nasim vodama.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Štap deluje jako lepo. Ovi kanapi su možda preteški za njega ali dok ne probaš ne znaš dali će da ti odgovaraju, možda je štap neke opasne fast akcije. Ja u retkom štukolovu koristim štap klase 5/6 i frizirani kanap WF-8 i nemam nikakve zamerke na tu kombinaciju. Naime od klasičnog WF kanapa ja sam napravio kanap za tarponske strimere sa kratkom a teškom glavom i u dva zabaca izbacujem 12-15 m kanapa sa sve strimerom, zavisi koliko sam razmotao.

Čekrk nabavi neki, na koji možeš da smotaš bar 50m bekinga i ceo kanap.

Za početak uopšte nemoj da se opterećuješ preterano šta se sa čim slaže, bitno je da se što je moguće više poklope brojevi sa štapa i kanapa ako malo i odudaraju nije strašno.

Uči, pecaj i uživaj  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Dobro kažeš strelko uživaj s tim dok ne bude bolje ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
                  Odlican izbor Ilunga. Nisam imao prilike da drzim u ruci ovaj stap ali je po jednom ovdasnjem testiranju sasvim solidno prosao.Slozeni test je obuhvatao stapove #5 tako da je i ovaj tvoj bio u #4-5 klasi. Glavne zamaerke su bile velika tezina zbog robusnog drzaca za cekrk i to da je u stvari tom stapu apsolutno odgovarao kanap klase 6! 
                    Moje je misljenje da bi trebao ( ako mozes) vratiti oba kanapa i uzeti jedan WF u klasi 7, eventualno 8. Ne vise i pogotovu ne sinking kao sto ti je ova devetka. Tesko ces nauciti da bacas sa ovim kanapima. Inace stap ima odlicnu akciju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Za teško nimfarenje super motka, za lako i do srednje teško strimerisanje sasvim fin štapić. Od kanapa bi bilo bolje da imaš DT6 ili WF7. Desetka je tome BAŠ neprimerena ali od devetke bi mogao uraditi neku kratku leteću glavu iza koje bi imao oko 30m running linea pabi time bacao veče sintetičke strimere samo tako. Naravno, kada si več početnik treba se naučiti bacati a to nečeš sa ovim kanapima i tim štapom...može se ali to je patnja pa ako se i sam misliš učiti patnja če biti još veča. Probaj dobiti nekoga da te nauči bacati jer kada se sam učiš prvo se naučiš pogrešno i umesto da uživaš u mušičarenju bit če više nerviranja.

Pametno bi bilo ići zameniti te kanape. Ako možeš uzmi jednu plivajuću WF7 i jednu tonuću WF7 i tada kreni.

Čekrk obavezno takav da pokriva klasu 7.

Suve mušice slobodno koristi mada ako misliš loviti sitnim suvim mušicama i tankim predvezima bolje je to nekom nižom klasom. Za velike i široke reke kao što je npr. Drina je ovaj štap čini mi se sasvim ok i za suve muve.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
prijatelju moj ako ti pocinjes da musicaris ja ti toplo preporucujem da taj stap ponudis nekome ovde na forumu a kupis slabiji...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
prijatelju moj ako ti pocinjes da musicaris ja ti toplo preporucujem da taj stap ponudis nekome ovde na forumu a kupis slabiji...
Evo mene interesuje zbog cega da to uradi...probaj da mi objasnis?!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nema potrebe GEGULA za ovim sto si napisao.Daj coveku smernice,kako,sta ,koji konac,pa da vidi koji mu lezi pa neka pece zanat.Uostalom posluzice ITEKAKO.
Kasnije ce doci sve na svoje mesto... ;) ;)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Aj Pedja sad  je bitno da se decko ubedi da mu je stap los ali mi smo mnogo dobronamerni pa cemo da ga otkupimo od njega na nasu stetu  :smoke: da mu ucinimo uslugu....
Batice ne citaj raznorazne gluposti nego samo zameni kanape kao sto ti predlaze Nespetro i uzivaj u musicarenju!!!!Stap nemoj da prodajes !!!!

Pozdrav Nenad

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Za teško nimfarenje super motka, za lako i do srednje teško strimerisanje sasvim fin štapić. Od kanapa bi bilo bolje da imaš DT6 ili WF7. Desetka je tome BAŠ neprimerena ali od devetke bi mogao uraditi neku kratku leteću glavu iza koje bi imao oko 30m running linea pabi time bacao veče sintetičke strimere samo tako. Naravno, kada si več početnik treba se naučiti bacati a to nečeš sa ovim kanapima i tim štapom...može se ali to je patnja pa ako se i sam misliš učiti patnja če biti još veča. Probaj dobiti nekoga da te nauči bacati jer kada se sam učiš prvo se naučiš pogrešno i umesto da uživaš u mušičarenju bit če više nerviranja.

Pametno bi bilo ići zameniti te kanape. Ako možeš uzmi jednu plivajuću WF7 i jednu tonuću WF7 i tada kreni.

Čekrk obavezno takav da pokriva klasu 7.

Suve mušice slobodno koristi mada ako misliš loviti sitnim suvim mušicama i tankim predvezima bolje je to nekom nižom klasom. Za velike i široke reke kao što je npr. Drina je ovaj štap čini mi se sasvim ok i za suve muve.

Najiskreniji odgovor :tbumb: posto vidim da nekima ovo postaje prepucavanje a ne zelja da se pomogne coveku.
crni je napisao(la):
Kanapi jesu jaki za ovaj stap ali stap moze da mu posluzi i za stuke bez problema.Jedino ako ne planira da baca veverice i macke...I sa stapom klase #6 moze da se lovi sve i svasta na nasim vodama.

Slazem se .

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa rece covek da je konacno kupio prvi  stap,sto znaci da verovatno nije musicario ranije , samim tim malo je stap i struna, koja ce biti adekvatna za stap  , delovati smesno u rukama pocetnika da vezba zabacaje....ja ne mislim nikom nista lose a ti druze illunga uvideces da ce ti vezba biti mnogo lakse sa slabijim  stapom u svakom slucaju sretno ti bilo...  govorim ti iz licnog iskustva jer sam imao stap#7 koja nikako nije za pocetnika........bar ne za prvo vreme i da se uci na njemu....

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
pa rece covek da je konacno kupio prvi  stap,sto znaci da verovatno nije musicario ranije , samim tim malo je stap i struna, koja ce biti adekvatna za stap  , delovati smesno u rukama pocetnika da vezba zabacaje...
........bar ne za prvo vreme i da se uci na njemu....

Kako si dosao do ovog zakljucka leba ti ?!? Ne trujte coveku volju bez potrebe raznim bespotrebnim filozofiranjima koje je u najmanju ruku smesno.
Decko je kupio stap klase 6/7 i razlika od stapova koji nose oznake 5/6 pa i cisto 5 nisu mnogo velike. Naucice da baca sa njim bez problema i sto je najvaznije hvatace ribe od 100gr do 7-8kg isto bez problema.

Vrh Dno