Rotaciona kontra pinceta

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Preporodio sam se otkad koristim ovu spravicu. Kvalitetne r.k.p. nude brojni proizvodjaci FT alata. Ja sam malo improvizovao. U formaxu sam kupio r.k.p. za 100 kinti. Kvalitet same pincete je ocajan, pero se uvek izvuce, pa je skoro neupotrebljiva. Onda sam skinuo pincetu, i zamenio je klasicnom koju sam dobio uz stegu. Radi k`o sat :yeswink:
Ima i jos jednu prednost. Manja je od originalne pa se njome lakse rukuje. Sad mogu da radim parasute ko covek. ;)

Prilozi

• r.k.p. iz formaxa.jpg
    r.k.p. iz formaxa.jpg
    54,8 KB · Pregleda: 200
  • modifikovana r.k.p..jpg
    modifikovana r.k.p..jpg
    44,4 KB · Pregleda: 196

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
MM je napisao(la):
Preporodio sam se otkad koristim ovu spravicu. Kvalitetne r.k.p. nude brojni proizvodjaci FT alata. Ja sam malo improvizovao. U formaxu sam kupio r.k.p. za 100 kinti. Kvalitet same pincete je ocajan, pero se uvek izvuce, pa je skoro neupotrebljiva. Onda sam skinuo pincetu, i zamenio je klasicnom koju sam dobio uz stegu. Radi k`o sat :yeswink:
Ima i jos jednu prednost. Manja je od originalne pa se njome lakse rukuje. Sad mogu da radim parasute ko covek. ;)
ja je imam ali je ne koristim.....jedino kad baš zapne oko 22-24 udice, inače prstići su zakon, nekada davno sam krenuo da vežem muve gotovo u ruci bez nekih većih pomagala čak ni bobine nisam imao ni kontra pincete, prva stega su mi u stavri bili peani pričvršćeni na nekoj primitivnoj stegi........danas mi je malo krivo što sam batalio takav način izrade muva, jer sam poznavao i ima ih još par samo živih danas vezača u mojoj okolini koji to rade na primitivan način ali opet itekako estetski lepo, a i ubitačno na vodi da im ponekad i zavidim i pored alata kojeg imam danas na pretek, čak i kupljenih da bi čameli u kutiji sa alatom čisto da imam, a ne koristim.........

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
I ja sam prve musice pravio iz ruke. Bez ikakvog pomagala. U levoj ruci sam drzao udicu a desnom formirao muvu. Danima bi me boleo kaziprst leve ruke. Inace svi stariji vezaci iz mog kraja koje znam vezuju iz ruke. Ipak, stega i alati su mnogo bolje resenje. Namotas konac, pa srknes malo kafice. Postavis rep pa zapalis pljugu. Odradis telo muve pa malo prosetas. :D Bez zurbe ;)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Imam par vrsta ovog alata, sa oprugom, sa kracim telom, sa duzim telom... neke sam sam kombinovao da bih dobio ono sto meni odgovara. Korisna je alatka, naravno moze se i bez nje ali kadkad doro dodje. I napomena on jeftine stvarno ku.... ne vrede.

Vrh Dno