Zameniti XP seriju stapova koja je bila jedna od najpopularnijih u svetu brzih stapova I hvaljena od svih je zaista vrlo….. hrabar potez. Zasto je to uradjeno kad im je ,,bas dobro islo” moje skromno misljenje je – ,,da bi im jos bolje islo’’. Jer ako je lakoca idenja prodaje proporcionalna lakoci idenja kroz sprovodnike za ZA i Sage nema zime. Laksi, jaci, za duze izbacaje,precizniji stap tesko da ce te naci . Na mene je narocito ostavila utisak snaga ovog stapa uz manju ostrinu od xp,tako da je dobar za sve od pocetnika do experta I mislim da bi sa njim svako izvuko svoj maksimum bilo da mu je cilj precizna prezentacija ili daleki izbacaj ili (zasto da ne) I jedno I drugo. Roll cast, hauling,curved cast, collaps sve je lakes sa ZA, kako je to uspelo ljudima iz sage- ovog tima ne znam ali izgleda da je kljuc u G5 tehnologiji I zameni ovih sa onim vlaknima bla,bla ,bla…ali krajnji cilj je izgleda bio pogodak u samopouzdanje musicara sirom sveta ,jer imam utisak da ce svako ko proba ovaj stap reci :”pa eto da sam imao ovakav stap , ko zna gde bi sad bio…’’ Sve u svemu laksi , jaci , precizniji,longcastichniji za 650€ mozda ce te naci a mozda I ne, moj utisak je da vredi svaku paru .
*Rudi Heger Special- duzi , tanji halter , od americkog kao sto je na XP (slika 2)
*Rudi Heger Special- duzi , tanji halter , od americkog kao sto je na XP (slika 2)