Sage ZA #5 ???

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Najbolje je da probaš i 5icu i 6icu pa onda odluči. Ja sam jednom 3kom pokušavao da bacam 4ku WF i lepo radi do 10-12m ali na veću daljinu ne biva, nije to to. Stavio sam 3ku DT i sada je sve ok. Dok ne probaš teško je da budeš siguran koji kanap tom štapu i tebi najbolje odgovara.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Toga sam i sam svestan,ali nemam mogućnost da probam toliko kanapa .  :(

Zato bih voleo na nekom druženju FF sekcija da testiram, kada svi ponesu svoj pribor.
Opet, možda je neko probao , pa bi dobro došao mali savet.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nerazumeh bas pitanje ?  ???

dali je stap sa oznakom #5 petica ili sestica ...ili ...dali stapu klase 5 odgovara kanap 5 ili 6?

ako na stapu pise #5 logicno je da je petica , a ako trazis kanap koji odgovara tvom stapu i nemas vise kanapa da bi odabrao pravi , onda imamo isti problem  :doh:

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Štap jeste petica i osnove mišičarenja poznajemo svi. AFTMA i kraj , ali u prvom postu naveo sam podatak iz tablice, prema kom ovom štapu odgovara struna šestica  ???

Nije mi jasno šta da ekperimentišem sada, a upravo taj problem, nemam 20 kanapa, pa da znam koji bolje ''leži''  :'(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
jedino resenje je preporuka nekoga ko poseduje takav stap  ...  :yeswink:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Pozdrav raka hardy. Z-axis je jedan od najboljih stapova koji se moze naci na trzistu. Kolega iz kluba je kupio sebi prosle godine ovaj stap tako da sam imao prilike da bacam njime celo poslepodne. Da nije pao mrak, bacao bih do jutra. Izvanredan stap. Dosta brz ali " radi" iz korena tako da je odlican i za kratke i za duge izbacaje. Bacao sam prvo njegovim kanapom Streamsrix Troutfighter. To je jedan veoma klasican i da kazem obican kanap sa tacnom tezinom klase. Z-axis je odradjivao posao ali se videlo da mu fali dodatna tezina. Otiso sam kuci i doneo moj Scientific Angler GPX #5 koji je za pola aftme tezi. Tek tad je stap potpuno proradio. Osetilo se u korenu da mu vise odgovara. Moj bi savet bio da uzmes neki kanap klase pet ali koji je malo tezi. Imas tu i RIO grand, GL pounch pro... Ali je po mom misljenju SA GPX mozda najbolji. ERN 6.05 ne ukazuje toliko na sesticu. Neka granica zato sto stap ima dubinu.
Ako ti je zapao za oko i imas novac da ga kupis, Uzimaj bez razmisljanja. 

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Ja ga imam već treća sezona i prezadovoljan sam, ali osećam da mogu još mnogo više da izvučem iz njega i kako da mi fali još težine u struni.  :(

Koristim SA , koliko sam razumeo Saleta ( Eurofish ) Extrem distance . Iskreno, možda sam strahovito sada lupio, jer nisam našao strunu SA ovaj model u katalogu. Nisam je ja namotao na čekrk, te nisam video kutiju..
Prosto nisam siguran koja je struna. Solidno bacanje, ali može više !

Voleo bih probati prvo neku od pomenutih, ako uspem od nekoga uzeti da stavim na svoj štap, pa onda da kupim. Ipak, cena je fina ....

Evo ga štapić  ;)

mojstap.jpg

i čekrk ..

cekrkmoj.jpg

ali kanap ..  :doh:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Lepotan... :tbumb:
Koliko ja znam postoji SA ekspert distance. Kod ovog kanapa je duzina glave oko 20 metara kod petice i upotrebljavao se kao oficijelni kanap na Prvom svetskom prvenstvu u fly castingu u kategoriji trout. Mozda se kanap ranije zvao extrem distance to neznam, ali ako bi bio ovaj prvi onda bi sigurno fino legao stapu posto i on odskace malo od svoje aftme. Sad sam se cuo sa kolegom i toplo ti preporucuje SA GPX. Celu sezonu se nije odvajao od njega iako ima druge perfektne stapove.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Expert distance , verovatno  :yeswink:

Kažem, ok je, ali nešto mi malo fali....
Sa zadovoljstvom ću poslušati kolegu , ali ću morati da probam i Rio Indicator , na preporuku prijatelja  ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Probaj rio indicator pre kupovine. Po tabeli mu je tezina glave u#5 300 graina tj 19,44 gr. Mozda malo pretesko i za Z-axis  :) 

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Ma organizujemo se jedan vikend, nađemo se nas bar desetak - petnaest negde i probamo sve  ;)
Perućac , Valjevo, Niš, Požarevac , Zvornik  ..... Bilo gde

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala ! Nadam se da se vidini pre naredne sezone negde  :yeswink:

Vrh Dno