Shakespeare Royalty Fly Rods (1740)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
U nekoj kompenzaciji uzeh ovaj štap,na prvi pogled mi se svidio ali ga još nisam probao,struna + čekrk.

Vidi se da štap nije iz neke visoke klase ali ako bude išta moglo da se uradi biće dobro!

Ono što me najviše zbunjuje su ove karike?Da li mogu biti na mušičarskom blanku? I da li iko zna nešto o ovom štapu.

p1180016q.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
prvi put ga vidim a za karike... hmmm... Pa ne bi trebalo da su neki problem ali koliko ja znam tanke žičane se stavljaju na mušičarske blankove zbog toga što mi koristimo "fly line" a na spin strune. Uveren sam da tanka žičana karika ima drugačije trenje od ovakvih prilikom izbacivanja kanapa kroz karike a sigurno u nekom procentu utiće i na bacačke sposobnosti štapa ali  :blush: praksa če ti najbolje pokazati šta je i kako je.

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Koliko znam ima i sprovodnika za musicarce na ovu foru,na znam tacno od kad se prave.To su u sustini umetci od sta ti znam kakvih kvalitetnih materijal.Naravno njihova cena je daleko veca od klasicnih dvostoplnih ili jednostopalnih bez umetka. Vidim da ih cesto koriste u samogradnji fly stapova pre svega jacih klasa i za morsko musicarenje... Ako je kod tebe blank dobar,i svidja ti se,onda su sprovodnici manji problem,mozes ih zameniti klasicnim,ako mislis da ovi malo ''koce'' kanap.
pozdrav
Laki

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Moj prvi mušičarski štap ih ima. Mislim da je i Jr sa svog prvog žičane koji su bili lošijeg kvaliteta zamenio i stavio ovakve. Ukratko jedina mana težina. Konac kliza skoro duplo bolje nego kroz bilo koji žičane.
Lepo reče Aca-Laki. Da sam se bavim rodbildingom definitivno bi na neki klase preko 6 stavio kvalitetnijei lakše narodno nazivane keramičke sprovodnike.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jedini problem je trenutno što ja nema ni strunu ni čekrk za ovaj štap.A rado bih da vidim o čemu se radi.Ako bude neko meni blizu a da je rad da se istestira tu sam.A može i poštom da se prosledi.
Ako bude "radio" ja ću biti presrećan,konačno ću moći plasirati strimere!
Pokušao peticom ali po meni je to rizik i za pribor i za moje uši  :doh:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Takav stap sa shakesperovom strunom, Worchester klase 8, Andric Veljko izbacio celu strunu. Mislim da za pocetak imas stap za velike strimere. Nadji samo cekrt i strunu i "udri" po stukama.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
To mi reci !!!

E sad još čekrk i srtruna pa da opeletem po nemanima-YES  :tbumb:

Vrh Dno