Sharpe`s of Aberdeen

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Pre nekoliko dana isao sam kod mog prijatelja Tony-ja, prodavca u jednoj predivnoj prodavnici Fly Fishing pribora u okolini Nottingham-a da za Dr Lucky-ja pokupim casopise. Covek je cistokrvni Englez ali smo se svojevremeno sprijateljili na osnovu mog akcenta koji je on prepoznao jer je kum nekom nasem coveku iz Knina koji sada zivi u Derby-ju.
Elem, kaze on meni, uzmi ovaj stap, pogledaj, probaj iza prodavnice pa kazi sta mislis.Covek je inace i instruktor.
Posle 15 minuta ja pitam kolko ovo kosta? On kaze ispod 100 funti.Ja kazem kupujem i nosim u Nis da probaju moji mladi prijatelji. On kaze bolje da ne probaju jer ce ces morati da ponovo kupujes.I mislim da je u pravu.Izvanredna motka . A evo o cemu se radi:
Product:Gordon Rod Series p5
Part No:SA/G804
Lenght:8`
Sections:3
Line Rating:#4
Weight:80g
Description:This range`s performance belies its price tag and consistently out performs rods costing three times the price.Fly fisher magazin awards 2005 Best Trout Rod £100-£200.Multi-moduls materials.The deep brown lacquered blanks are enhanced by the fitting of the best available hard chrome American patern snake rings, aluminium oxide stripper rings, precision machinedreel seats and high grade cork grips.All rods are supplied in a cloth sleeve with a Cordure covered tube incorporating a shoulder sling, and are covered by lifetime guarantee to the original owner.
Originalni GB proizvod, nije Koreja ili Kina.Kompanija postoji od 1920 godine i proizvodi samo stapove i mrezice.
Uglavnom kupuju Englezi i Skoti.
Informacije radi, platio sam £59.99 sto je oko EUR 90.00
Izvanredan proizvod.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Kao prvo, lago tebi, ja iza bilo koje prodavnice u Beogradu mogu isto da masem,... samo svojim stapicem nebazdarene klase! :mad:
Na Interentu nisam dobio nista o Gordon stapovima ni o seriji. Nista cudno, u SKotskoj verovatno i domacice izmedju rucka i caja popodne motaju karike na blankove. Samo me zanima sta je "Multi-moduls materials", je li to hibrid grafita i fiberglassa ili grafita razlicite gustine vlakana u blanku? Pretpostavljam da je stap malo meksi, a s obzirom da je tako lagan, ipak je grafit dominantan (trebalo bi). Napisi malo svoje utiske o stapu, kako se puni, smiruje vrhom, izbacuje +10 m strune... Stoji na polici sobe...
Ma zato je u Britaniji DOZIVLJAJ otici u bilo koju, a posebno lokalnu radnjicu, jer gazda radnje radeci za sebe radi i za tebe, zna te, ako za tebe ima necega upozori te... A velike prodavnice su mesto za istrazivanje do mile volje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@ stasa, lepo, lepo! verujem da je štap prva liga. Može kakva slika tog tvog štapića? voleo bi da vidim kako izgleda iz bliže, detalji i to  :)

------------------

evo ja sam nesto nasao na netu www.purelyflyfishing.com/index_sharpe_rods.htm

The Sharpe's of Aberdeen Gordon Range of Fly Rods

sharpes-gordon-fly-rod.jpg

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
U bre, potpuno suprotno, to su prilicno brzi grafitni stapovi, lepi ko lutka, a Boga mi i relativno skupi, to si Staso bas nasao povoljno.
Bravo za Sebastiana.

stasa

Junior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo Sebastian,to je to.Sliku nemam ali cu poneti sve u Nis pa ce oni to slikati i kopirati brosuru.
Gdine Simonovicu, Vi meni lepo posaljete telefon.Ja dodjem u Beograd pozovem Vas,pa se mi lepo nadjemo i upoznamo. Onda probamo stapove i uzivamo_Onda Vas ja ubedim da idete samnom u Nis na subotnje i nedeljno musicarenje.Onda se malo raspravljamo sa Mix Maste-rom i druzimo sa finim ljudima Lucky-jem,Lazom,Mirkom,Zakulom .Onda Vi odlucite da ostanete malo duze ili se nazalost vratite u je..... Beograd.Troskove snosim,bez dalje rasprave.Agreed?
Sebastian ti si nazalost malo dalje, ali videcemo se kada dodjem na Kranjsku Goru da se ratosiljam hotela Razor/mislim prodam/.Onda idemo na Savu Bohinjku i uzivamo u pecanju klenova.Tamo klenove nece niko da peca kazu "low level fish" ili treba znanje?

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
A sta mislite, Staso, da Vam samo javnem broj? Mislim, necete me dobiti ako Vam posaljem svoj telefon, kolko god zvali.  :D Broj Vam saljem sa zadovoljstvom, a odlazak u Nis zahvaljujem, ali ne obecavam. Nije trosak sporan (i na tome sto ste na to spremni sam blagodaran), vec obaveze. O tome cemo bolje svakako kad se vidimo, sa mora se vracam 10. avgusta. A svakako bih rado upoznao sve tamo u Nisu, ukljucujuci i finog Lakija; jesam upoznao nekog Lakija u pre mesec dana, ali nisam siguran jel' to taj  :hammer:. Dakle, Beograd nam ne gine, mada, ako ste u Valjevu, mozemo i na Gradcu da se nadjemo, ukoliko nam se (tj. mi se) Nis ne posreci. Cujemo se.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Dođite, momci, ja jeste da nisam fin, ali umem da se pravim! :D PedjaBG mora malo da izgazi Toplicu i Timok, zar ne? Da prouči malo Srpsku ihtiologiju 21. veka :D. Čuo sam da ću ja biti šofer. :'( :doh: Jedva čekam da mi se pridružite i da testiramo nove motke.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
U skladu sa kafanskim pristupom počinjem ovaj post. bolju motku ne računajući svoj masivni polni organi ili ti ud nisam držao u rukama. A sada kao akademski. Moje iskustvo sa štapovima je relativno skromno, kao i moja postdiplomska finansijska situacija. Nisam imao mnogo štapova, nisam ih ni menjao, ali sam ih dosta klacka, ili u prevodu mahao kratko sa njima. Uyimao bi od prijatelja i poznanika i mahao ko budala. Koliko sam steko iskustva preko ove akcije nemam pojma, ali dobro znam šta od štapa očekujem. I to sam i dobio. u ogromnim količinama. Ljubav na prvi pogled, kao prvi sustren sa Larom Croft. Drhtvavim rukama izvukao sam ga iz tubei momentalno ostao zabezeknut težinom istog. 86 ft a 82 g. Kao da ga i nema. Lepotica, mrsava manekenka. Sklopih ga i poceh da ga klackam. Jao kako je brz, munja u mojim rukama. U akciju testiranja uleteli su Mixmaster, Zakula, Kuzma i JR i svi su bili veoma prijatno iznenadjeni ovim štapom. Sutra dan sam ga ukomlpetirao sa čekrkom i koncem, o koijma ću tek pisati i ljubav se samo pojačala. Kontrola konca, preciznost, lakoća izbacivanja velike količine konca, 20m bez mrskog double howl, ma milina. U skladu sa sadašnjom igrom koju cepam na kompu, a pošto ima iste osobine, ovaj štap je dobio i svoje ime- Lara Croft!   

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Jao, Lucky, kako je sve to romanticno.  :D
Daj sliku stapa, kakva je struna i cekrk... Molicu lepo. (Mora budemo sad fini, zbog karmanja)  :D

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sharpe’ s of Aberdeen The Gordon 2, 8’6’’, #5

jucer stigo od Djoleta,kupio na nevidjeno al ionako se kuzim u musicarce ko mara u krivi k***c.
Brz,lagan i fenomenalno baca.Recimo da mi se domet dosta povecao sa ovim stapon nego sa greysom.
Hardy marksman dt #4 ide fino,a jedva cekam da stavim #5 wf.

IMG_0990.jpg

24.5.jpg

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Vec si ga overio. Kad pre? Da te sluzi dobro i dobre ribe da hvatas s njim. Ja sam isprobao i taj kod tebe i jos neke modele i iskreno sam prijatno iznenadjen pomenutom firmom. Mislim da i Lucky ima jedan takav samo sto je ustreljen vazdusnom puskom ako se ne varam. Msilim da se o tom stapu radi. Znaci nije bas neotporan  :(

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
http://www.sharpes.net/flashfiles/home.html

Zaboravih da dodam link jer sam video gore u tekstovima da ga neki nisu nasli???

Vrh Dno