Evo da probam malo da pojasnim pošto izgleda da nisam dao dovoljno informacija, a verujem da je nemoguće da od 60 ljudi koji su pročitali post niko ne zna o čemu se radi...
Ne poznajem ni jednog mušičara kome bih mogao da odnesem štap pa da mi on kaže bar otprilike o čemu se radi. Danas sam bio u jedinoj ribolovačkoj radnji u gradu i video štap Falcon Fly #5-6, 255cm. U odnosu na moj Silstar ovaj štap je mnooogo čvršći, krući. Silstar se u ruci ponaša kao da je od gume, skroz je elastičan i vijugav. Po težini su tu negde... Danima na ovom forumu provodim 90% slobodnog vremena i dolazim do zaključka da je ovo "laganiji" štap. Ustvari jedni konkretan zaključak je da je da je akcija između mog i Falcona drastična. U radnji imaju samo Falconove DT konce 5 i 6 i jedan čekrk 5. I jedno i drugo koštaju oko 1750 din, a pošto sam finansijski prilično tanak nikako mi se ne daju pare za nešto što ću morati da preprodajem.
Pošto mi je štap u tazbini, gde je i reka na kojoj bih da pecam, nemam fotografiju,a na netu sam jedva našao štap koji je kao ovaj. Štap je proizveden verovatno početkom devedesetih, ali garantovano nikad nije bio na reci.
Nadam se da će se neko javiti i dati bilo kakav savet ili predlog...
Pozdrav svima