SILSTAR MX 3700-255

supergoran

Newbie
Učlanjen(a)
06.06.2015.
Broj reagovanja
0
Da li neko zna koji konac bi bio odgovarajući za ovaj štap? Štap sam našao u ćaletovoj garaži, kaže dobio ga pre više od 20 god na poklon. Kaže da je imao i futrolu, ali sad je nema, a na štapu piše samo SILSTAR MX 3700-255. Štap je kaže dobio nekorišćen, skroz nov, ali pošto nije bilo mušičarskih reka nije ga ni koristio. Malo su mu miševi gricnuli dršku, ali nije strašno.
Probao bih da pecam pastrmku i/ili  klena na Zlotskoj reci ili Timoku...

supergoran

Newbie
Učlanjen(a)
06.06.2015.
Broj reagovanja
0
Evo da probam malo da pojasnim pošto izgleda da nisam dao dovoljno informacija, a verujem da je nemoguće da od 60 ljudi koji su pročitali post niko ne zna o čemu se radi...
Ne poznajem ni jednog mušičara kome bih mogao da odnesem štap pa da mi on kaže bar otprilike o čemu se radi. Danas sam bio u jedinoj ribolovačkoj radnji u gradu i video štap Falcon Fly #5-6, 255cm. U odnosu na moj Silstar ovaj štap je mnooogo čvršći, krući. Silstar se u ruci ponaša kao da je od gume, skroz je elastičan i vijugav. Po težini su tu negde... Danima na ovom forumu provodim 90% slobodnog vremena i dolazim do zaključka da je ovo "laganiji" štap. Ustvari jedni konkretan zaključak je da je da je akcija između mog i Falcona drastična. U radnji imaju samo Falconove DT konce 5 i 6 i jedan čekrk 5. I jedno i drugo koštaju oko 1750 din, a pošto sam finansijski prilično tanak nikako mi se ne daju pare za nešto što ću morati da preprodajem.
Pošto mi je štap u tazbini, gde je i reka na kojoj bih da pecam, nemam fotografiju,a na netu sam jedva našao štap koji je kao ovaj. Štap je proizveden verovatno početkom devedesetih, ali garantovano nikad nije bio na reci.
Nadam se da će se neko javiti i dati bilo kakav savet ili predlog...
Pozdrav svima

Prilozi

• 18248-MLA20151129766_082014-O.jpg
    18248-MLA20151129766_082014-O.jpg
    21 KB · Pregleda: 174

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
371
Verovatno imas fiberglas stap koji je mozda klase 6 ili 7, ali ti deluje laganije zbog spore akcije. Najbolje reci odakle si da ti pomogne neko ko ti je blizu...

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
26
Ovo sam ja uspeo da nađem na netu, štap nisam video: SILSTAR MX 3700-255 Sec. 2 Length 2.55M Action: AFTMA 6-7, trebalo bi da će bolje da mu leži taj DT 6 koji si video u prodavnici,.

supergoran

Newbie
Učlanjen(a)
06.06.2015.
Broj reagovanja
0
Iz Bora sam... Video sam da ima jedan momak odavde, ali on peca na Dunavu pa nisam razmatrao da ga iscimam, i jedan momak iz Zlota koji peca na reci gde bih i ja... Nego je bio plan kad već odem u tazbinu da nabavim konac i čekrk i sve što mi treba... Uzgred, nadao sam se da je neka trojka pre nego sedmica...  :(

supergoran

Newbie
Učlanjen(a)
06.06.2015.
Broj reagovanja
0
Hvala ljudi, ja nikako nisam uspeo ovo da izguglam! Ali potajno se nadam da niste u pravu  :) jer sad ispada da ovaj štap nikako nije za ono za šta mi treba... A i čisto sumnjam da bih mogao da ga prodam ili zamenim za neki koji bi pasao za ovu rečicu ili eventualno Timok, jer nemam ni futrolu, a i plutana drška je izgrickana... A bogami je skoro pa i muzejski primerak.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
371
Nista stapu ne fali za pocetak, kao sto ti rece IvanTS, DT6 strunu i polako, mozes lepo njime da pecas.

Vrh Dno