Sitne udice...

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
ljudi trebaju mi sitne udice za bosnu hitno .....hvala

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Veljko postoje u Formaxu neke Owner udice u veličinama od 14-22, 99 dinara je 15 komada. Udice su klasične za suvu muvu duži vrat, normalan luk, crna žica. Model je OTOSHIKOMI CHINU with eye. U formaxu postoji još jedan model Owner udica koje imaju "izlomljen" luk i kraći vrat i za koje sam čuo da su jako loše od više ljudi!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ne samo da su lose nego mozes prstima da je polomis..
Lomile su mi se na motanju muva --UZAS-- :doh: :doh: :doh: :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sto se tice udica, nikada mi nece biti jasno zasto neko ko vezuje musice za sebe stedi na tome? Razumem one sto vezuju komercijalno, velike serije pa je svaka usteda bitna, ali ako za sebe vezujete ni jedna udica nije skupa.
Sto se tih Ownerki tice, najbolje ih poznaje Ivan Dragojlovic. Samo on zna koliko lipaca je izgubio ove godine iskljucivo zbog te udice. :D

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
simpson H je napisao(la):
Sto se tice udica, nikada mi nece biti jasno zasto neko ko vezuje musice za sebe stedi na tome? Razumem one sto vezuju komercijalno, velike serije pa je svaka usteda bitna, ali ako za sebe vezujete ni jedna udica nije skupa.
Sto se tih Ownerki tice, najbolje ih poznaje Ivan Dragojlovic. Samo on zna koliko lipaca je izgubio ove godine iskljucivo zbog te udice. :D
Simpsone ti nisi video ove Ownerke koje sam ja kupio, Vlada BG jeste, on tvrdi da je Dragojlović koristio onaj drugi model sa lomljenim vratom, a i još neko se žalio na taj model i spadanje riba i pucanje sa tog "lomljenog" modela Owner udice.
Model koji sam ja kupio izgleda ovako
otoshikomi_chinu_50334.jpg

One druge na koje se svi žale izgledaju ovako (ili vrlo slično)
50152.jpg

Mislim da je model udice koji sam ja kupio O.K., ali ne smem da tvrdim sa sigurnošću dok ga ne budem isprobao na vodi.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
100ka je napisao(la):
Simpsone ti nisi video ove Ownerke koje sam ja kupio, Vlada BG jeste, on tvrdi da je Dragojlović koristio onaj drugi model sa lomljenim vratom, a i još neko se žalio na taj model i spadanje riba i pucanje sa tog "lomljenog" modela Owner udice.
Model koji sam ja kupio izgleda ovako
otoshikomi_chinu_50334.jpg

One druge na koje se svi žale izgledaju ovako (ili vrlo slično)
50152.jpg

Mislim da je model udice koji sam ja kupio O.K., ali ne smem da tvrdim sa sigurnošću dok ga ne budem isprobao na vodi.

Da zaista nisam video te udice koje imas ali veruj mi da me ne zanima previse za sebe. Jutros sam razgovarao jos sa nekim ljudima i svi se slazu da, pogotovo za Drinu sa udicama nema kalkulacija. I videces Joco da i u FF vazi kao i svuda u realnom zivotu da je dobro=skupo ili ti "nema dzabe ni kod babe" :D
Mozemo da diskutujemo o skupim stapovima koji su realno precenjeni jer ne pruzaju ni blizu onoliko koliko kostaju, mozemo i o cekrcima, ali na strunama, udicama, predvezima, tipetima,... zaista ne treba stedeti i treba uzimati samo najbolje za sebe. Sasvim je glupo rizikovati ribu zivota zbog ovih stvari koje i nisu preterano skupe. Pa niko za sebe ne vezuje 1000 musica godisnje pa da ustedi 3-4000 dinara na tome. Ja samo znam da nisam slusao iskusnije sto mi se vise puta obilo o glavu. Ali posle te skole sa udicama vise ne rizikujem. Znaci za sebe uzimam samo proverene modele. Jedino sto me objektivno nervira je sto se na zalost svi ti moji favoriti ne prave u BL varijanti pa moram sa tim da se smaram i lomim povratne kuke.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam koristio neki treci model koji nije na slici. Jedna od najgorih udica koju sam ikad probao. Ali da Owner moze da napravi dobre udice ne treba sumnjati pogotovu jer su sve Tiemco udice iz Owner-ove fabrike. A i pitanje je u vreme kad postoje kopije mnogo komlikovanijh stvari sta je to zavsilo po nasim prodavnicama ribolovackog pribora. Do sad sam sigurno naisao na kopije Mustad-a i Tiemco udica.
@Simpsone BL rules :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Znajući Owner iz serije trokrakih udica koje koristim ( :D :D :D) prosto ne mogu da verujem da su toliko loše ??? Smrdi na falsifikat - trokraka je skup od 3 udice zavarene u jednu (izjavio svečano prof. Martić  dipl. Math. i ostao živ :D)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gringo je napisao(la):
Ja sam koristio neki treci model koji nije na slici. Jedna od najgorih udica koju sam ikad probao. Ali da Owner moze da napravi dobre udice ne treba sumnjati pogotovu jer su sve Tiemco udice iz Owner-ove fabrike. A i pitanje je u vreme kad postoje kopije mnogo komlikovanijh stvari sta je to zavsilo po nasim prodavnicama ribolovackog pribora. Do sad sam sigurno naisao na kopije Mustad-a i Tiemco udica.

Odakle ti podatak da se TMC radi u Owner fabrici?

TMC se radi u Maruto Dotohomi & Co. u Toyo-u!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
gringo je napisao(la):

Odakle ti podatak da se TMC radi u Owner fabrici?

TMC se radi u Maruto Dotohomi & Co. u Toyo-u!

Podatak mi je direktno iz Japana, tj Japanca koji je u tom poslu. Temco ti je nesto kao Leksus a Owner kao Tojota. Mozda nije najbolje poredjenje al aj sad  8)
A Owner se za sve sem za Japansko trziste proizvodi u Kini.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ove koje sam ja pazario imaju natpis Made in Japan!
I na tarabi piše p*čka, rećiće neko sad.
Mislim da se Japanci ne bi zezali sa tako nečim, ali opet, moguće da je falsifikat u pitanju :doh:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Lepo si se setio za ovo sa tarabom ;) :D.
To "sa made" in je smicalica sa kojom se izlazi vrlo lako na kraj. Pogotovu ako vec da imaju fabriku i u Japanu, da je nemaju onda bi napisali Japanska tehnologija velikim slovima a ono made in China nabili na mesto gde se najteze vidi. Gledaj Joco na to kao i svaki drugi Evropljanin koji kad pogleda bilo sta gde se zahteva maximalna preciznost i kaznjava i najmanja greska mnogo radije odlucuje na proizvod iz Japana nego na onaj iz Kine.

vs

Newbie
Učlanjen(a)
08.06.2007.
Broj reagovanja
0
Koristim iskljucivo Owner udice i nisam imao problema.
Za sitnije muve koristite OTOSHIKOMI-CHINU 50334, a pored ovog modela koristim jos HONRYU-TENKARA 50656 i KUWAHARA-TENKARA-D 50458(ovih mi je nestalo).
Od pre nekoliko dana koristim i Owner najlon za predveze, kako za pravljenje upredenog, tako i za tipet.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
vs je napisao(la):
Koristim iskljucivo Owner udice i nisam imao problema.
Za sitnije muve koristite OTOSHIKOMI-CHINU 50334, a pored ovog modela koristim jos HONRYU-TENKARA 50656 i KUWAHARA-TENKARA-D 50458(ovih mi je nestalo).
Od pre nekoliko dana koristim i Owner najlon za predveze, kako za pravljenje upredenog, tako i za tipet.
Jel može neke slike dotičnih modela i gde ih kupuješ?

Vrh Dno